Praktická žena - Kreativ

Medové štěstí

Avokádové sendviče

Vydáno: 14. 01. 2013 00:00

Medové štěstí

Co potřebujete:

• 50 g mletých loupaných mandlí
• 150 g polohrubé mouky
• 1 žloutek
• 150 g medu
• 1 lžička prášku do pečiva
• špetka mleté skořice
• 2 hřebíčky
• 3 kuličky bílého pepře
• 1/2 lžičky mletého zázvoru
• 1/4 muškátového oříšku
• 3 kuličky nového koření
• máslo do formy
• zelený marcipán
• moučkový cukr
• rybízová marmeláda
• koupené marcipánové berušky

Jak postupovat:

1. Všechno koření vložte do hmoždíře a roztlučte na jemný prášek. Potom ho prosejte do medu a med mírně zahřejte v mikrovlnné troubě, aby začal téct. Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte mleté mandle, žloutek a rozehřátý med.

2. Vypracujte vláčné těsto, vložte ho do máslem vymazané dortové formy ve tvaru čtyřlístku a pečte v troubě vyhřáté na 165 °C asi 45 minut. Upečený korpus vyjměte z formy a nechte na kuchyňské mřížce vychladnout.

3. Zelený marcipán (pokud nemáte barevný, obarvěte bílý potravinářskou barvou) na moučkovým cukrem posypaném vále vyválejte na tenký plát a pomocí formy vykrojte velký čtyřlístek. Vychladlý korpus potřete slabě zavařeninou a na ni položte zelený marcipán.

4. Dortík dozdobte marcipánovými beruškami (koupíte je například na: www.marcipan-vyskov.cz) a ze zbytku marcipánu vykrájejte malé čtyřlístky, podkovy apod. Ozdůbky přilepte zavařeninou.

foto: Jiří Poláček jr.

Autor: Redakce