Praktická žena - Kreativ

Vídeňské sachrové krychličky

Vídeňské sachrové krychličky

Vydáno: 16. 10. 2012 00:00

Rakousko

Ingredience:

• 140 g másla + na vymazání plechu
• 140 g moučkového cukru
• 4 velká vejce
• 120 g čokolády na vaření
• špetka mletého nového koření
• 120 g polohrubé mouky
• 100-150 g meruňkové zavařeniny
• 200 g čokoládové polevy
• kakao holandského typu
• 100 g bílé čokoládové polevy

Jak na to:

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a za občasného míchání ji necháme trochu zchladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Do směsi zašleháme rozpuštěnou čokoládu a koření. Bílky ušleháme na tuhý sníh a společně s prosátou moukou zlehka vmícháme do našlehané hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a potřený máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-35 minut. Těsto se nemá při zkoušce lepit na špejli, ale nesmí být vysušené.
Necháme chvíli zchladnout na mřížce, potom pomocí papíru stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Potom potřeme meruňkovou zavařeninou, posypeme kakaem. Necháme chvíli zatuhnout a nakrájíme na malé krychličky asi 3x3 cm.
Kostky potřeme po stranách silikonovým štětečkem čokoládovou polevou nebo je opatrně namáčíme do polevy a necháme na mřížce ztuhnout. Podáváme ozdobené vločkami z bílé čokolády nebo bílé cukrářské polevy. Ty vyrobíme tak, že polevu nebo čokoládu rozpustíme a tenkým pramínkem kreslíme na pečicí papír sněhové vločky. Necháme ztuhnout a potom opatrně sloupneme.

1. Smíchejte všechny ingredience,
které patří do těsta, a nakonec přidejte sníh, který jen lehce vmícháte metličkou.

krok 1

2. Hotové těsto
dejte na plech – uvedené množství stačí na polovinu běžného plechu, aby byly kostičky vyšší.

krok 2

3. Upečený plát těsta
po vychladnutí potřete meruňkovou marmeládou a posypte kakaem. Boky a spodek kostek potřete čokoládou.

krok 3

4. Vločky
namalujte cukrovou polevou na papír na pečení a nechte ztuhnout. Potom je opatrně sloupněte a ozdobte jimi kostičky.

krok 4

Autor: Pavlína Opatrná