Praktická žena - Kreativ

Zapečený pudink s perníkovou krustou

Vydáno: 15. 12. 2011 00:00

Zapečený pudink s perníkovou krustou

• 1 pudink s vanilkovou příchutí
• 500 ml mléka
• 5 lžic třtinového cukru
• 3 bílky
• špetka soli
• 2 lžíce medu
• 4 lžíce strouhaného perníku
• 3 lžíce moučkového cukru

1. V jedné třetině mléka rozmíchejte rozehřátý med, vanilkový pudinkový prášek a 4 lžíce třtinového cukru. Zbylé mléko přiveďte k varu, směs pudinku do ni vlijte a za stálého míchání asi 10 minut povařte. Pozor, aby se pudink nepřipálil! Nechte vychladnout.

2. Bílky se špetkou soli a moučkovým cukrem ušlehejte v kotlíku do tuha, přendejte i s kotlíkem nad kastrol s vroucí vodou a šlehejte, až sníh začne tvořit lesklé špičky. Nechte vychladnout. Vychladlý pudink prošlehejte a opatrně do něj vmíchejte zchladlý sníh.

3. Směs dejte do keramických misek a vrch posypejte strouhaným perníkem promíchaným se zbylým třtinovým cukrem. Krátce zapečte pod spirálou grilu, aby se strouhaný perník nespálil.