Vařit, jíst a milovat...
V minulosti byla spolumajitelkou a šéfkuchařkou v hotelu ve Švýcarsku. Jaké bylo vést profesionální kuchyni bez předchozích zkušeností? Nebála se takové zodpovědnosti? Odpovídá nyní foodblogerka Šárka Škachová. V časopise Chuť a styl (září 2013) vyšel rozhovor ve zkrácené verzi. Na naší stránce si nyní můžete přečíst celý rozhovor.
Kdybych měla definovat švýcarskou etapu mého života, mohla bych použít jen tři slova a vystihla bych jimi všechno. Tam jsem našla tu svou tvořivou mantru, tiše bublající sílu zvuku, která pravidelně vycházela z kuchyně našeho romantického hotýlku ve švýcarském údolí a byla cítit na všechny strany, jak na domácí švýcarskou, tak i za potok do francouzského Alsaska. Ta tři slova se stala na čas projevem a pojetím mého života v Moulin Neuf, v našem kouzelném domě s historií psanou od roku 1693, zasazeném v kraji nedaleko Basileje. Tam jsem pochopila, že kuchyň je posvátné místo, které se dá označit za centrum duševní pohody a chrám tělesného blaha.