Boží milosti
Boží milosti
Těsto:
• 250 polohrubé mouky
• špetka soli
• 1 lžíce moučkového cukru
• 2 žloutky
• šťáva a kůra z jednoho citrónu
• 2 lžíce rumu
• 2 a 1/2 lžíce zakysané smetany
Dokončení:
• sádlo na smažení
• vanilkový cukr na obalení
Všechny ingredience zapracujte do tužšího těsta. Těsto dobře propracujte, aby vám lístkovalo. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout. Poté vyválejte asi 2 mm tenkou placku a rádýlkem vykrájejte čtverečky asi 4x4 cm a uprostřed udělejte křížek. Smažte na sádle (měly by v něm plavat) z každé strany dozlatova. Ihned po osmažení je obalte v cukru. Dobrou chuť…
Autor: Redakce