Čína Marco Polo

Vydáno: 17. 07. 2012 00:00

Dejte dohromady špagety, houby, červenou papriku a fazolky spolu s vepřovým…

Co potřebujeme:
• hrst špaget
• 4 lžíce rostlinného oleje
• 9 stroužků česneku, nastrouháme
• 2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouháme (kousek zázvoru tak asi 7cm)
• žampiony, nakrájené na tenké plátky (5 šálků), to vyjde tak na 6 středních žampionů
• 1 paprika (ne zelená), nakrájená na tenké plátky
• 200 g fazolových lusků (mohou být i mražené nebo konzervované)
• 400 g vepřového masa, skvělá je panenka, nakrájená na tenké proužky, můžete použít i jiné vepřové (na čínu)
• 3 lžíce sojové omáčky
• 1 lžíce sezamového oleje

Jak na to:
Špagety uvaříme podle návodu a scedíme.
Ve velké pánvi wok rozehřejeme 3 lžíce rostlinného oleje na střední teplotu. Přidáme nastrouhaný česnek a zázvor. Osmahneme, asi 1 minutu. Zázvor i česnek začne zlátnout.
Přidáme lžičku oleje a nakrájené houby. Za stálého míchání restujeme asi 4 minuty. Přidáme nakrájenou papriku a za občasného míchání vaříme asi 3 minuty. Pak přidáme nakrájené fazolové lusky, vaříme 2 minuty. Přidáme špagety, pokrájené vepřové maso a sojovou omáčku. Za stálého míchání vaříme 2 minuty až jsou špagety potaženy omáčkou. Před podáváním pokapeme sezamovým olejem.

Osmahneme zázvor, česnek a přidáme houby.

Přidáme nakrájenou papriku…

…a pokrájené fazolové lusky.

Přidáme uvařené špagety.

A hned přidáme vepřové. Nakrájené na proužky, plátky nebo větší kostky… Jak libo! A taky sojovou omáčku, aby se špagety pěkně obalily.

Ještě pár minut a můžeme servírovat…

Dobrou chuť!