Kreativ

Co vás čeká? Hledejte na dně šálku

Co vás čeká? Hledejte na dně šálku Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 12. 04. 2011 00:00

Předvídat, co vás čeká a nemine, jde dobře z kávové sedliny. Potřebujete jen hrneček, mletou kávu, vroucí vodu a trochu fantazie.

Posezení u kávičky

Jak získáte tu správnou věšticí sedlinu? Uvařte si pravého českého turka a v klidu si kávu vypijte – nechte pár kapek na dně. Pak vezměte šálek do dvou prstů, jemně s ním třikrát zakružte po směru hodinových ručiček, aby se co nejvíc namočily jeho stěny a pak ho rychle, ale opatrně překlopte na podšálek. Potom pár minut počkejte, až sedlina trochu vyschne. Vezměte šálek za ouško a obraťte ho zas opatrně zpátky. Od téhle chvíle s ním musíte pohybovat co nejmíň, aby se vytvořené obrazy neslily zpátky. Větší šálek, který nesmí být ani úzký, ani vysoký a uvnitř pestrobarevný, nejlepší je bílý.

Jak na to:

Pokud vám to nevyjde na poprvé, nevzdávejte se. Časem pochopíte, jak ze sedliny číst. Obrazců může vzniknout nepočítaně, tady je základní seznam věcí, se kterými můžete pracovat jako začátečník.

Věštění budoucnosti

Pozorně se zadívejte, co vidíte v obrazci, který kávová sedlina nakreslila. Blíž k okraji šálku jsou věci, které jsou nedaleko nebo přijdou v nejbližší budoucnosti, střed je vzdálenější budoucnost, dno může také představovat to, co je zapomenuto a co může přinést dobrá i špatná překvapení. Začínejte vždy u ouška. Tam jsou nejdůležitější věci. Symboly, které vidíte, se vztahují k určité situaci, na kterou chcete znát odpověď. Časem sami pochopíte, jak ze sedliny číst.

Správný fígl jak si připravíte správnou kávovou sedlinu pro hledání osudu

1. Uvařte si turka

To, co potřebujete, je klasický český „turek". Pozor – příliš silné kafe ztěžuje další kroky. Když dopijete, můžete začít s hledáním budoucnosti…

2. Vzhůru nohama!

Šálek s kávovou sedlinou opatrně překlopte na podšálek. Zbavíte se tak ještě možné tekutiny, ale hlavně se ode dna oddělí část sedliny…

3. Můžete číst…

Opatrně obraťte šálek a zapátrejte, co se dá vyčíst ze sedliny, která na dně ulpěla. Při troše fantazie najdete svůj symbol…

Základní významy symbolů

Soustřeďte se na to, co vidíte. Symbol může být patrný okamžitě, nebo musíte chvilku pátrat…

KORUNA: považuje se za velmi pozitivní znamení vyjadřující úctu ostatních lidí, kteří si vás váží hlavně pro vaše vlastnosti.

STAVBA, DŮM: jednoznačně dobré znamení, naznačuje, že důležitou roli sehraje rodina, lépe řečeno dobré rodinné zázemí.

ŠIPKA, ŠÍP: ukazuje cestu.

• Pokud je na dně, znamená, že najdete v životě správnou cestu. •Když míří ze dna přímo nahoru, budoucnost bude skvělejší, než si můžete představit, jste na dobré cestě.

• Jestli jde stranou, splní se vaše očekávání.

• Pokud ukazuje dolů, znamená zklamání, nepříjemnost, špatné rozhodnutí a neúspěch.

• Pečlivě prozkoumejte, se kterými obrazci šipka sousedí nebo kterých se dotýká, protože to se pak její význam vztahuje k nim. Prokláté srdce znamená úžasné vyhlídky v lásce…

STROM: dosažení cíle, odpočinek, ovocný strom nebo ovoce značí plodnost, jablko naznačuje, že současná situace se výrazně zlepší.

LETADLO, AUTO ČI JINÝ DOPRAVNÍ PROSTŘEDEK: znamená cestu, když směřuje dolů, může to signalizovat zklamání.

SLUNCE: nejsilnější kladný symbol, který všechno špatné přebíjí, znamená radost, lásku a veliké štěstí.

KVĚTINA: symbol krásy a obdivu. Je-li jedna a rozkvetlá, znamená to velkou lásku. Jestli je to celý pugét, jste sice velmi oblíbeni, ale v lásce příliš štěstí nemáte.

KOTVA: neočekávané vyřešení situace, zakotvení v novém vztahu nebo zaměstnání.

JEDNA I VÍCE POSTAV: obrysy věští nečekaný milenecký vztah, dva obličeje proti sobě je láska jako trám.

SCHODY, ŽEBŘÍK: věci se dají do pohybu, očekávejte postup nahoru a zlepšení postavení, pokud jsou schody nepravidelné a žebřík vratký, budete muset o štěstí bojovat a překonat mnohé překážky.

KŘÍŽEK: Záleží na tvaru! Pokud se v kávové sedlině objeví šikmý křížek, zkuste si vsadit, symbolizuje totiž výhru. Rovný kříž na dně může znamenat těžkosti, neklid.

SRDCE: je to symbol lásky, je-li však nerovné, připravte se na špatné zprávy.

HŮLKA, TYČ NA KONCI ZAHNUTÁ: varuje před určitým nebezpečím.

ČTYŘLÍSTEK: nemine vás štěstí.

LEV: znak síly, naznačuje také situaci, kdy budete muset projevit osobní statečnost.

RYBA: upozorňuje na možnost otěhotnění; varuje, abyste si dávali dobrý pozor, co komu říkáte.

KOČKA: značí tajemno a zradu, nejspíš od toho, kdo se tváří jako přítel; záporný symbol.

MOTÝL: neminou vás zcela zásadní změny v osobním životě či v zaměstnání, těšte se na nové začátky, které povedou ke štěstí.

PTÁCI, hlavně LETÍCÍ: nové zprávy, které v tom nejlepším ovlivní vaši budoucnost.

HLEMÝŽĎ: dejte věcem čas.

PES: znamení věrnosti a přátelství.

SLON: symbolizuje moudrost a štěstí.

HAD: je znamením nepřátelství, záště a pomluv, ale může symbolizovat i nevšední erotickou zkušenost.

DELFÍN: symbolizuje svobodu nebo osvobození se.

BROUK: čeká vás dlouhý a bohatý život

Autor: Redakce