Kreativ

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Vydáno: 12. 04. 2011 00:00

• 500 g velkozrnné čočky

• 80 g škvařeného sádla

• 75 g cibule

• 10 g hladké mouky

• sůl

• 2 lžíce octa

1. Přebranou a propranou čočku zalijte studenou vodou, aby byla všechna ponořená, a nechte ji nejméně 2 hodiny namočenou. Pak ji přikryjte pokličkou a v téže vodě uvařte doměkka.

2. Během varu můžete podle potřeby dolévat vroucí vodu, ale jen tolik aby ji po uvaření zůstalo v čočce jen nepatrně.Drobně nakrájenou cibulku osmažte na sádle, zaprašte moukou a opražte.

3. Zásmažku přidejte k čočce, spolu s octem a solí, důkladně promíchejte a nechte ještě asi 5 minut dusit. Uvařenou čočku rozdělte na talíře a podávejte třeba s klobáskou a volským okem.

Autor: Redakce

Foto: JIŘÍ POLÁČEK JR.