Halibut na pomerančích
Halibut na pomerančích
Potřebujete:
• 6 filetů halibuta
• 6 středních pomerančů
• 60 g másla
• 50 ml olivového oleje
• mletý bílý pepř
• sůl
• lístky bazalky
Postup:
1. Rybí filety opláchněte a osušte. Ze čtyř pomerančů vymačkejte šťávu a dejte do hlubší mísy. Přidejte olej, sůl a pepř. Promíchejte. Do pomerančové marinády vložte ryby a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
2. V pánvi rozpusťte asi 50 g másla, naskládejte na něj kousky ryb i s marinádou a vložte do předehřáté trouby. Pečte při střední teplotě 15–20 minut.
3. Zbylé pomeranče důkladně omyjte, nakrájejte na plátky a na rozehřátém zbytku másla je lehce osmahněte.
4. Porce ryby dejte na vyhřáté talíře a polijte vypečenou šťávou. Dozdobte osmahnutými plátky pomeranče a bazalkou. Výborně chutná s divokou rýží.
foto: Jiří Poláček jr.
autor: Redakce