Kořeněný hermelín
Výborně kořeněný nakládaný hermelín
• 4 hermelíny
• 9 stroužků česneku
• 2 sterilované feferonky
• 2 sterilované červené kapie
• na špičku nože sladké nebo pálivé papriky
• 15 kuliček jalovce
• 10 kuliček černého pepře
• 10 kuliček zeleného pepře
• 10 kuliček červeného pepře
• 2 lžičky tymiánu
• 1 lžička rozmarýnu
• 2 bobkové listy
• podle chuti chilli
• olej
1. Tymián, rozmarýn, jalovec a černý pepř rozdrťte a smíchejte s paprikou a chilli, rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu.
2. Na dno sklenice dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice. Vrch posypejte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného a červeného pepře, po stranách vložte bobkové listy, kapie a feferonky a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude.
3. Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za 2–3 dny, až se řádně uleží.
Autor: Redakce
Foto: JIŘÍ POLÁČEK JR.