Muffiny jinak
Pokud chcete hosty něčím překvapit, nabídněte jim muffiny naslano. Trochu to připomíná obyčejné volské oko a je to jednoduché na přípravu. Příprava vám zabere opravdu několik minut, vše je hotovo za čtvrt hodiny.
Ingredience:
• plátky anglické slaniny
• tmavý toastový chléb
• strouhaný sýr
• vejce
• sůl
• pepř
Postup:
Rozehřejte pánev a opečte plátky slaniny z obou stran tak, aby byly mírně křupavé a zachovaly si vláčnost (budete je ohýbat do formy). V obchodě dostanete obvykle jemné plátky, tak raději počítejte s tím, že dva až tři plátky budete potřebovat na jeden muffin. Nůžkami vykrájejte z toastového chleba kolečka, které budou pasovat do formy na muffiny. Vložte kolečka chleba do formy, po obvodu vyložte opečenou slaninou. Nasypejte strouhaný sýr a dovnitř rozklepněte vejce. Přidejte pepř a sůl podle chuti. Pečtě v troubě na 200 °C asi pět minut, pak teplotu zmírněte nebo nechte – podle toho jak chcete mít vejce upečené – a pečte v troubě ještě asi sedm minut.
Autor: Ladislav Müller