Nejlepší omáčky k nachos
Nejlepší omáčky k nachos…
Žlutá papriková
• majonéza
• 1 žlutá paprika
• 2 lžíce bílého vína
• 1 lžíce citronové šťávy
Papriku pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, až se začne odlupovat slupka. Oloupejte, vyjměte jádřinec, rozmixujte ji na jemnou pastu a smíchejte s majonézou. Ochuťte vínem a citronovou šťávou a nechte 2 hodiny v lednici odležet.
Jahodová
• jogurtový nebo smetanový základ
• 100 g čerstvých jahod
• 30 ml jahodového likéru
• ½ lžičky limetkové šťávy
• ¼ lžičky tabasca
• jahoda a smetana na ozdobení
Jahody rozmixujte s limetkovou šťávou, přidejte jahodový likér a tabasco. Směs smíchejte s jogurtovým nebo smetanovým základem a nechte 2 hodiny v lednici odležet.
Avokádová
• Jogurtový nebo smetanový základ
• 1 avokádo
• ½ lžíce citronové šťávy
• 1 lžíce cukru
• ½ lžíce bílého vína
• avokádo a rajče na ozdobení
Oloupané a pecky zbavené avokádo rozmixujte na pastu a přidejte citronovou šťávu a bílé víno. Vše důkladně promíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou. Hotovou omáčku nechte 2 hodiny v lednici odležet.
Mrkvová s hořčicí
• jogurtový nebo smetanový základ
• 1 středně velká mrkev
• 1 lžíce citronové šťávy
• 1 lžíce amareta
• špetka muškátového květu
• čerstvá mrkev a petrželka na ozdobení
Oškrábanou a uvařenou mrkev rozmixujte na jemnou kaši a ochuťte citronovou šťávou a muškátovým květem. Přidejte amareto a směs smíchejte s jogurtovým či smetanovým základem. Nechte 2 hodiny odležet v lednici.
Autor: Redakce
Foto: JIŘÍ POLÁČEK JR.