Kreativ

Nejlepší omáčky k nachos

Nejlepší omáčky k nachos Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 12. 04. 2011 00:00

Nejlepší omáčky k nachos…

Žlutá papriková

• majonéza

• 1 žlutá paprika

• 2 lžíce bílého vína

• 1 lžíce citronové šťávy

Papriku pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, až se začne odlupovat slupka. Oloupejte, vyjměte jádřinec, rozmixujte ji na jemnou pastu a smíchejte s majonézou. Ochuťte vínem a citronovou šťávou a nechte 2 hodiny v lednici odležet.

Jahodová

• jogurtový nebo smetanový základ

• 100 g čerstvých jahod

• 30 ml jahodového likéru

• ½ lžičky limetkové šťávy

• ¼ lžičky tabasca

• jahoda a smetana na ozdobení

Jahody rozmixujte s limetkovou šťávou, přidejte jahodový likér a tabasco. Směs smíchejte s jogurtovým nebo smetanovým základem a nechte 2 hodiny v lednici odležet.

Avokádová

• Jogurtový nebo smetanový základ

• 1 avokádo

• ½ lžíce citronové šťávy

• 1 lžíce cukru

• ½ lžíce bílého vína

• avokádo a rajče na ozdobení

Oloupané a pecky zbavené avokádo rozmixujte na pastu a přidejte citronovou šťávu a bílé víno. Vše důkladně promíchejte s jogurtem nebo zakysanou smetanou. Hotovou omáčku nechte 2 hodiny v lednici odležet.

Mrkvová s hořčicí

• jogurtový nebo smetanový základ

• 1 středně velká mrkev

• 1 lžíce citronové šťávy

• 1 lžíce amareta

• špetka muškátového květu

• čerstvá mrkev a petrželka na ozdobení

Oškrábanou a uvařenou mrkev rozmixujte na jemnou kaši a ochuťte citronovou šťávou a muškátovým květem. Přidejte amareto a směs smíchejte s jogurtovým či smetanovým základem. Nechte 2 hodiny odležet v lednici.

Autor: Redakce

Foto: JIŘÍ POLÁČEK JR.