Pikantní mexický grilovaný banán

Pikantní mexický grilovaný banán

Vydáno: 12. 04. 2011 00:00

Banány na vaření obsahují hodně škrobu, syrové jsou trpké, proto se vaří, pečou a smaží

• 4 velké banány na vaření

• 1 lžička drceného barevného pepře

• 4 lžíce chilli omáčky

• 2 lžíce olivového oleje

• 1 stroužek česneku

• 4 plátky toastového chleba

• sůl

• bazalka na ozdobení

1. Banány oloupejte, odkrojte špičky a přepulte. Každý kousek potřete olejem s propasírovaným česnekem, osolte a opepřete barevným pepřem.

2. Na grilovací pánvi s mřížkou banány opečte dozlatova.

3. Toasty nakrájejte na trojúhelníky a na suché pánvi je opečte dozlatova. Rozdělte je na talíře a banány na ně přeložte.

4. Každý banán lehce přelijte chilli omáčkou a ozdobte bazalkovými listy.

Autor: Redakce

Foto: JIŘÍ POLÁČEK JR.