Pikantní mexický grilovaný banán
Banány na vaření obsahují hodně škrobu, syrové jsou trpké, proto se vaří, pečou a smaží
• 4 velké banány na vaření
• 1 lžička drceného barevného pepře
• 4 lžíce chilli omáčky
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 stroužek česneku
• 4 plátky toastového chleba
• sůl
• bazalka na ozdobení
1. Banány oloupejte, odkrojte špičky a přepulte. Každý kousek potřete olejem s propasírovaným česnekem, osolte a opepřete barevným pepřem.
2. Na grilovací pánvi s mřížkou banány opečte dozlatova.
3. Toasty nakrájejte na trojúhelníky a na suché pánvi je opečte dozlatova. Rozdělte je na talíře a banány na ně přeložte.
4. Každý banán lehce přelijte chilli omáčkou a ozdobte bazalkovými listy.
Autor: Redakce
Foto: JIŘÍ POLÁČEK JR.