Pusinkové myšky s mandlovými oušky a zlatým ocáskem
Pusinkové myšky s mandlovými oušky a zlatým ocáskem
Nápad se cení, a tahle slaďoučká zvířátka jsou toho důkazem.
• 4 bílky
• 225 g moučkového cukru
• 16 stříbrných a 32 tmavých perliček (cukrářské sypání)
• 16 loupaných mandlí
• zlatý provázek
Bílky o pokojové teplotě dejte do velké mísy a za postupného přidávání prosátého cukru (po lžících) ušlehejte tuhý sníh. Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na maximálně 100 °C.
Tuhý sníh lžící přendejte do zdobicího sáčku a na plech udělejte klínovité tvary. Zhruba lžičku sněhu si odložte na přilepení zlatých ocásků. Špachtličkou je uhlaďte do tvaru myšek.
Potom vytvořte hlavičku: na čumáček použijte stříbrnou perličku, rozpůlené mandle na ouška a tmavé kuličky jako oči. Myšky pečte v troubě asi
2 hodiny, až lehce zezlátnou.
Upečené myšky nechte na kuchyňské mřížce vychladnout a potom udělejte šídlem dírku na ocásek. Zbylým sněhem přilepte kousek zlatého provázku jako ocásek.
foto: Jiří Poláček jr.