Rajčatový salát s mozzarellou
Rajčatový salát s mozzarellou
Doba přípravy: 15 minut, Počet: 4 porce
Ingredience:
✳ čtvrtina ledového salátu
✳ 300 g cherry rajčat
✳ 200 g třešňové mozzarelly
✳ půl nebo 1 malá větší červená cibule
✳ hrst lístků bazalky
✳ sůl a pepř
✳ panenský olivový olej
✳ bílý vinný ocet
Postup:
Salát natrhejte na kousky a dejte do mísy. Přidejte rajčátka rozkrojená na poloviny, třešňovou mozarellu, natrhané lístky bazalky a cibuli nakrájenou na tenké plátky.
Z oleje, octa, soli a pepře prošlehejte zálivku. Těsně před podáváním salát promíchejte se zálivkou.
POCHUTNÁTE SI
Osvědčená kombinace chutí, které si vás okamžitě a natrvalo získají. Chcete-li někoho naučit jíst salát, podejte mu tento.
PIKANTNÍ ZMĚNA
Navíc budete potřebovat:
✳ hrst rukoly
✳ 150 g šunky prosciutto
✳ ještě 100 g mozzarelly
✳ sklenici černých oliv
✳ bílý pepř místo tmavého
✳ olej Moniny s citronem
✳ nasekanou pažitku
✳ světlou a tmavou bagetku
✳ špejle na špízy
1 Do mísy natrhejte ledový salát, přidejte rukolu, proužky červené cibule a proužky nakrájené z plátků šunky. Vše zakapejte citronovým olejem - tím nešetřím, naopak jeho vyváženou chuť ani neruším solí. Lehce promíchejte. Pak vytvořte špízy – na špejle napíchněte několikrát za sebou cherry rajčátka, mozzarellu, černé olivy, vše proložte lístečky bazalky. Vytvořte si směs citronového oleje s troškou soli a pepře, špízy potřete.
2 Rychle opečte nebo ogrilujte nakrájené kousky bagety.
3 Špízy naaranžujte do mísy se základem salátu, posypte je pažitkou a podávejte s horkou bagetkou.
Dobrou chuť.
Autor: Jana Pippichová