Kreativ

Rychlovka: Flambované banány

Flambované banány Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 14. 01. 2013 00:00

Banana Foster: Autorem receptu na flambované banány v karamelové omáčce je Paul Blangé z Brenan's Restaurant, který tuto pochoutku zhotovil již v roce 1951 pro Richarda Fostera. Pro opalování banánů se používá banánový likér nebo vaječný koňak. Podávají se na vanilkové zmrzlině a s polevou z hnědého cukru, skořice a másla. Cherry Jubilé: Jedinečné flambované černé třešně se stejně jako Banana Foster podávají na vanilkové zmrzlině a měly by být horké, ne-li ještě hořící.

Potřebujete:

• 3 banány
• 1 lžíci krystalového cukru
• přibližně 1 lžičku másla
• 50 ml rumu nebo slivovice
• 3 lžíce kokosových hoblinek
• 3 lžíce nastrouhané čokolády na vaření

Postup:

Na suché pánvi nechte rozpustit cukr. Když začne karamelizovat, snižte teplotu a vmíchejte máslo. Vložte podélně rozkrojené banány a několikrát je obraťte. Posypejte kokosem, strouhanou čokoládou a zalijte alkoholem. Zapalte a krátce flambujte. Podávejte horké.

Autor: Paul Blangé z Brenan's Restaurant