Salát z červených fazolí
Salát z červených fazolí jsme přidali ke grilované vepřové panence. Recept najdete v letním dvojčísle Praktické ženy 2012.
Salát z červených fazolí
Potřebujeme:
300 g sterilizovaných červených fazolí
4 žampiony
1 bílá cibule
pórek
4 stroužky česneku
2 feferonky
černý pepř mletý
sůl
olivový olej
balsamikový ocet
Jak na to:
Žampiony a cibuli podélně rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka. Pórek nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme. přidáme sterilizované fazole bez nálevu a vše lehce promícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Zakryjeme potravinářskou folií nebo salát vložíme do plastického boxu a necháme v chladu proležet. Čím déle, tím lépe, přes noc stačí.
Tip: Může také přidat ještě červenou cibuli, nakrájenou na půlkolečka. S aromatickým balzamikovým octem buďte opatrní, ale jiný ocet nedá salátu tu skvělou chuť.
REDAKCE OVĚŘUJE: Grilování podle kuchařek jsme si vyzkoušeli opět na vlastní kůži. Chceme, abyste si s námi opravdu pochutnali, takže recepty raději ověřujeme.Více se dočtete v letním dvojčísle Praktické ženy. Tady se soustředím, aby se připravená panenka dostala správně na rošt. Na salát z červených fazolí dojde až při servírování. Prostě ho přidáte na talíř. Grilovanému masu to svědčí. Skvělé počasí na grilování a dobrou chuť!
Autor: Ladislav Müller