Těstoviny s citrusovou omáčkou
Těstoviny s citrusovou omáčkou
Potřebujete:
• 250 g těstovin (nejlepší jsou tagliatelle)
• 2 pomeranče
• 2 lžíce hladké mouky
• 200 ml mléka
• 1 žloutek
• 1 lžička másla
• sůl
• mletý bílý pepř
• 1 citron
• několik snítek kadeřavé petrželky
Postup:
1. Těstoviny uvařte v mírně osolené vodě podle návodu na obalu. Citrusy důkladně omyjte a osušte. Citron nakrájejte na kolečka, jeden pomeranč oloupejte a rozdělte na dílky, z druhého vymačkejte šťávu. Kůru z obou pomerančů nakrájejte na tenké nudličky.
2. Mléko, mouku a žloutek rozmíchejte v misce a v teplé vodní lázni šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne. Přidejte máslo, pomerančovou šťávu a kůru, sůl a pepř.
3. Okapané těstoviny zalijte omáčkou, ozdobte kolečky citronu, dílky pomeranče a kadeřavou petrželkou.
foto: Jiří Poláček jr.
autor: Redakce