Kreativ

Vyspěte se do krásy

Vyspěte se do krásy Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 16. 04. 2012 00:00

Ráno můžete být nejen moudřejší večera, jak praví přísloví, ale také o poznání půvabnější. Tomu je ovšem potřeba trochu pomoci…

Odpočinek tváře

Pleť obličeje je velmi citlivá, a přitom na ni celý den útočí nečistoty v ovzduší, nepříznivé vlivy počasí, ale i dekorativní kosmetika. Proto potřebuje na noc dobře ošetřit, aby si do rána odpočinula a načerpala nové síly, hydrataci i výživné látky.

• Dokonalá čistota

Čištění musí být důkladné, ale šetrné, což zajistí vhodně volené přípravky – mj. čisticí mléko L A I T N ° 2 7 (KÉRASKIN ESTHETICS), s aminokyselinami sóji, které pleť revitalizují, či Odličovací micelární voda Purete Thermal (Vichy) s extraktem z růže obsahujícím fytofenoly zklidňující pokožku. Na dočištění a tonizaci jsou vhodné pleťové vody pouze s přírodními výtažky, bez syntetických látek – například Květová voda BIO Levandule (Sanoflore).

• Výživa a hydratace

Aby pleť do rána ožila a zkrásněla, volte revitalizující a hydratující noční krémy – Doliva regenerační noční krém s ceramidy a za studena lisovaným olivovým olejem nebo Obnovující noční krém TRIPLE ACTION SOJA z řady Nivea visage. Máte-li s pokožkou problémy, můžete využít dobu spánku k jejich nápravě – dívky ocení například YOUNG Noční krém proti nedokonalosti pleti Bye-Bye spot! Výrazného oživení pleti dosáhnete speciálními séry (Noční vyživující a rozjasňující sérum AVON solutions).

Opomíjené oblasti

Vizuální dominanty tváře ženy mnohdy zanedbávají nebo ošetřují nesprávně. Protože jde o místa, kde je pokožka mimořádně citlivá, je lépe, když se jim při aplikaci krému, mléka, séra či pleťové masky vyhnete a použijete specializovaný kosmetický přípravek.

• Okolí očí

Této partii je zejména ve zralejším věku nutné věnovat zvýšenou péči, protože tady se tvoří vrásky nejdříve a nejvíce. Zmírnit tento proces lze nejlépe právě přes noc, aplikací kvalitního přípravku – například speciální krém GOLD ELIXIR EYE CARE (Dermacol) s výtažkem z kaviáru, který vyrovnává vrásky, zpevňuje pleť očního okolí a zvyšuje její elasticitu.

• Partie rtů

Pokožka rtů se velmi snadno podráždí a popraská, lehce se jí zmocní infekce. Vrásky, které se zde tvoří, působí komplikace při líčení a vůbec – rty jsou přece na líbání a podle toho musí vypadat. Dopřejte jim tedy, aby přes noc také nabraly nové síly a na první ranní polibek byly svěží a krásné. Zkuste na noc použít například zjemňující a výživný Balzám nourish (Garnier) a alantoinem a rostlinnými oleji z řady Intenzivní péče o rty.

Pokožka těla

Naložit se do vany je sice příjemné, ale každodenní „louhování" se nedoporučuje (pokožku zbavuje ochranného filmu a snižuje tak její přirozené imunitní schopnosti). Dopřejte si koupel jen dvakrát třikrát týdně a ostatní dny se sprchujte. Už sama teplá voda působí relaxačně a tělo na noční odpočinek dobře připraví. Vhodné kosmetické přípravky účinek ještě umocní. Volte sprchové gely s hydratační složkou a zároveň s přísadami, které podporují celkové uvolnění. Osvěžující přípravky si nechte na ráno, večer volte radši ty, které vás svým složením připravují na spánek – například Dove noční zklidňující sprchový gel s medem a vitaminem A, který navíc aktivně hydratuje. Doplnit ho můžete Dove noční regenerační tělové mléko. Aplikace kvalitního mléka nebo lehce vstřebavatelného krému se doporučuje i tehdy, když používáte sprchový gel, u nějž výrobce tvrdí, že už další ošetření pokožky není nutné. Nejde totiž jen o dodání hydratačních a výživných látek – pleti prospěje i jemná masáž, která aplikaci mléka doprovází. Ženy trpící celulitidou samozřejmě zvolí přípravky zaměřené na zmírnění jejich problémů a masáž si provedou důrazněji.

Unavené vlasy

I vlasy potřebují večer důkladnou očistu. Ať už umytím, nebo důkladným pročesáváním. Máte-li vlasy vysušené, oslabené a poškozené (což se týká nejméně 70 procent žen!), prospěje jim například novinka z posilujícího vlasového programu Garnier Fructis Regenerace a lesk s vyživujícími ovocnými mikrooleji, určená speciálně k aplikaci před spaním – noční kůra, po níž vlasy ráno vypadají mnohem lépe než večer.

Co a jak…

Rychle se Umýt a hup do postele prostě nestačí!
Vytvořte si vlastní hýčkající a pečující koupelnový rituál. Na něj si vždy, i v největším shonu, vyšetřete dost času. Proletět večer koupelnou jako namydlený blesk, v jedné ruce kmitající kartáček na zuby, v druhé hroudu jakéhokoli krému, kterým si zaplácáváte tvář se zbytky líčidla, rozhodně není to pravé. Probudit se do půvabu totiž znamená především dobře se na spánek připravit – byť si ho koupelnovým rituálem třeba o dvacet minut či o půlhodinku zkrátíte. Zkuste je s námi.

Autor: Redakce