Kreativ

ŠTÍTEK: Arborio

Vepřová panenka s fazolovými lusky

Vařte rychle, ať je čas na vánoční nákupy: těmito minutkami rodinu neurazíte

Čas Vánoc, zklidnění, pohody. Jenže ten nastane až 24. prosince, do té doby to většinou bude velký shon a závod s časem. Takže než usednete ke štědrovečerní tabuli, nebude to s vaší kuchyní asi bůhvíjak slavné. Nabízíme proto pár vybraných minutek, které vás nebudou stát spoustu času stráveného přípravami. Ale zároveň si pochutnáte a jídlo bude mít vše, co v zimě musí mít — bude výživné, nepřiberete po něm a dostanete s ním do sebe i něco zdravého.

Skořicové lívance s medem

Vaření (ne)jen na táboře. Děti vám utrhnou ruce i za jednoduchá a zdravá jídla

Pamatujete na táborovou kuchyni vašeho dětství? Buchtičky s krémem, bramborový guláš, rajská s knedlíky, řízek s bramborovou kaší, lečo nebo vepřo-knedlo-zelo, špagety s čímkoliv. Poměrně snadně připravitelná jídla a hlavně oblíbená u dětí. Pokud máte na hrbu kuchyni v táboře, nemůžete takovou nabídkou nikoho urazit. Ale i v polní kuchyni můžete následovat současné gastronomické trendy a zkusit něco nového. 

Zapečená rýže s mletým masem

Rýže není jen rizoto. Vyzkoušejte paellu nebo puding s mangem a čokoládou

V regálech obchodů se setkáváte se spoustou typů a druhů rýže, většinou však máte svého favorita a po něm běžně saháte. Ale pokud máte rádi například jen dlouhozrnnou rýži, je škoda, když nevyzkoušíte, jak chutná takové krémové rizoto z rýže Arborio nebo neochutnáte lepkavou Sushi rýži, do níž je zabalený šťavnatý plátek čerstvé syrové ryby.

Čokoládový festival v Galerii Harfa v Praze.

Čokoládový festival zastaví v Praze a představí i pivo

Praha - Od pátku 23. října do neděle 25. října budou mít příznivci čokolády šanci prožít s čokoládou příjemné chvilky. V nákupním centru Galerie Harfa se totiž uskuteční Čokoládový festival. Připravena je výstava obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Risotto Al Parmigiano

Deník servíruje speciality: Risotto Al Parmigiano

Střední Morava (Seriál Deníku) - Aktuální jarní a slunečné počasí nutí k lehčí stravě.Ne vždy to musí být jen zeleninové pokrmy. V dnešním receptu poskytne specialista na gastronomi a majitel hradišťského Ristorantne Hotel Maxi, Claudio Rossi, návod na přípravu rizota na italský způsob.