Kreativ

ŠTÍTEK: Banana

Česko zpívá koledy - Holešov

V Holešově se koledovalo již pošesté

Stejně jako předcházejících pět ročníků se i letos v Holešově organizace populární předvánoční akce Česko zpívá koledy chopilo volnočasové středisko TyMy.

Horolezci Marek Holeček (vlevo) a Tomáš Petreček na ledovci.

Tomáš Petreček má za sebou náročnou aklimatizační přípravu

Extrémní sportovec z Opavy Tomáš Petreček před nedávnem dokončil dlouhou pětidenní aklimatizační přípravu v pohoří Karakoram. Společně s dalším členem expedice Wild Challenge 2015, také horolezcem Markem Holečkem, vystoupali až do třetího výškového tábora pod osmitisícovkou Gasherbrum II, jenž se nachází v 7 100 metrech.

O dobrou náladu se ve fanzóně v úterý 23. června postarala také skupina Banana raincoat. F

Fanzona ožila folkem a rockem

Uherské Hradiště – Nejen fotbalem žije fanouškovský sektor, který obohacuje Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let v Uherském Hradišti. Jeho rozsáhlá plocha na Masarykově náměstí hostí také početná hudební tělesa, která zpříjemňují čekání fanoušků na přímé přenosy fotbalových utkání.

Vladivojna La Chia

Vladivojna 
la Chia míří do Utopie

Pelhřimov – Žena mnoha profesí, to je Vladivojna la Chia. V sobotu vystoupí spolu s pelhřimovskou kapelou Nikomunic v pelhřimovské čajovně Utopia.

Vladivojna La Chia

Vladivojna zazpívá v čajovně

Pelhřimov – Žena mnoha profesí, to je Vladivojna la Chia, která vystoupí již v pátek v pelhřimovské čajovně Utopia.

Vladivojna La Chia zpívala, hrála na kytaru i četla ze svých bajek

FOTO: Vladivojna La Chia v kolínské čajovně

Kolín – Stále kvalitnější a atraktivnější pořady vymýšlejí nájemci kolínské čajovny Setkání nacházející se v Malé galerii Na Hradbách. V pátek večer sem zavítala zpěvačka, skladatelka, textařka a výtvarnice Vladivojna La Chia.

RENESANČNÍ ŽENA? Zní to možná nadneseně, ale není to daleko od pravdy. Vladivojna La Chia maluje, zpívá, hraje na hudební nástroje, vytváří klipy a sama si produkuje desky. „Spoustu věcí naučila tak trochu ze zoufalství,“ říká k tomu skromně.

Vladivojna La Chia: Název desky se mi několikrát zdál ve snu

Praha /ROZHOVOR, SOUTĚŽ/ – Skladatelka, zpěvačka, textařka, výtvarnice, rozhlasová moderátorka a ve volném čase také básnířka. Chtěli-bychom být úplně precizní, pak bychom do výčtu činností museli napsat také střihačka, režisérka, vydavatelka, producentka… Všechny tyto aktivity ovládá česká multiumělkyně Vladivojna La Chia. Sama se však cítí být především zpěvačkou, ostatní činnosti bere jako doplňkové.

RENESANČNÍ ŽENA? Zní to možná nadneseně, ale není to daleko od pravdy. Zpěvačka, moderátorka a umělkyně Vladivojna La Chia vydala novou desku

Vladivojna La Chia: Název desky se mi několikrát zdál ve snu

Praha /ROZHOVOR, SOUTĚŽ/ – Skladatelka, zpěvačka, textařka, výtvarnice, rozhlasová moderátorka a ve volném čase také básnířka. Chtěli-bychom být úplně precizní, pak bychom do výčtu činností museli napsat také střihačka, režisérka, vydavatelka, producentka… Všechny tyto aktivity ovládá česká multiumělkyně Vladivojna La Chia. Sama se však cítí být především zpěvačkou, ostatní činnosti bere jako doplňkové.

Ilustrační foto

Marow si můžete vychutnat v Kopřivnici

Kopřivnice - Moravskoslezský crossoverový projekt Marow se stal jedním z objevů loňských Colours of Ostrava. Tuto sobotu si budeme moci vychutnat její alternativní muziku, která nemíří prvoplánově do mainstreamu, také v unplugged komornějším představení v kopřivnické Mandale.

Ilustrační foto.

Zpěvačka a skladatelka Vladivojna La Chia koncertuje v Galerce

Nový Jičín - Novojičínský hudební klub Galerka se chystá na výjimečný koncert. Na Starou poštu tentokrát dorazí zpěvačka a skladatelka Vladivojna La Chia. Její umění, které rozhodně přesahuje hranice republiky, u nás uslyšíme první únorový den.

Alicia Keys

CD Tipy XII: Recenze pěti alb

Praha - Jednou týdně si hudební kritik Michal Bystrov vybírá z bohaté nabídky našich vydavatelství pět nových CD. Sahá do všech žánrů populární, občas ale i vážné hudby, tak, aby si každý přišel na to svoje. Nová CD naleznete na naší kulturní stránce vždy v úterý. Dnes přišla na pořad alba projektu NO PANIC, což je Iva Frühlingová plus dva další muzikanti, dále Duety Jiřího Korna, novinka Alicie Keys, Johna Mayera a Vladivojny.

Pořadatelé jsou s návštěvností Happy festivalu spokojeni.

Lidé se bavili na Happy festivalu

ČELADNÁ - První část Happy festivalu, který se v sobotu konal v Čeladné, nabídl bohatý program. Dopoledne byly na náměstí k vidění šermířské slavnosti, na které navázala jezdecká show v areálu Prosper Horse Ranch.

Marilyn Manson

Profesionální antikrist Manson postraší Prahu

PRAHA - Půl jména od masového vraha, půl od holywoodské celebrity. To je od amerického zpěváka Marilyna Mansona skoro přiznání. Dnes večer vystoupí s dobře marketingovanými běsy v T-Mobile Areně. Pokračovatel tradice rockových cirkusů, jaké předváděl Alice Cooper nebo Kiss, s sebou přiváží své šesté studiové album Eat Me, Drink Me a nezbytnou divadelní stylizaci.