Kreativ

ŠTÍTEK: Bormio

Lyžování, sjezdovka - ilustrační foto

Italská vláda otočila. Lyžařská střediska v zemi v pondělí neotevřou

Italská vláda na poslední chvíli zrušila otevření lyžařských středisek naplánované na pondělí a současný zákaz jejich provozu prodloužila do 5. března. Informuje o tom agentura DPA. Ministr zdravotnictví Roberto Speranza rozhodnutí odůvodnil zvýšeným nebezpečím šíření nových variant koronaviru. Provozovatelé skiareálů v prvních reakcích uvedli, že je pro ně letošní sezona ztracená.

Lyžaři na sjezdovce - ilustrační foto

Italská Lombardie přivítá první lyžaře. V pondělí otevře skiareály

Lyžařská střediska v italském regionu Lombardie, do kterého patří oblíbené oblasti Livigno, Bormio, Santa Caterina, Aprica nebo Madesimo zahájí v pondělí provoz. První klienti cestovní kanceláře Nev-Dama budou do těchto středisek odjíždět v sobotu 20. února. Zájezdy má koupené několik stovek lidí, CK předpokládá, že se jejich počet bude v následujícím týdnu zvyšovat. ČTK to dnes řekl mluvčí Nev-Dama Jan Bezděk.

Svahy v italském Sestriere nedaleko Turína

Itálie otevře skiareály s nižším rizikem. Budou platit přísná opatření

Itálie umožní od 15. února otevření sjezdovek a lyžařských areálů v oblastech s nižším epidemickým rizikem. Podle místních médií o tom rozhodla zdravotnická rada italské vlády. Na sjezdovkách ale budou panovat přísná hygienická pravidla. Podnikatelé rozhodnutí vítají, obávají se však, že kvůli omezení cest zůstanou sjezdovky prázdné.  

Mistr světa Lund Svindal vyhrál sjezd SP v Bormiu.

Bormio o Vánocích neuvidí tradiční sjezd. Vyhrál provozovatel vleků

Paříž - Tradiční mužský sjezd v Bormiu bude v této sezoně poprvé od roku 1993 chybět v kalendáři Světového poháru ve sjezdovém lyžování. Provozovatel vleků v italském zimním středisku totiž trvá na tom, že v obvyklém období na přelomu roku v době dovolených a prázdnin na sjezdovce Stelvio žádný závod nebude.

Není sníh. Tak to v Ga-Pa vypadalo při Turné čtyř můstků

Není sníh. Německé Ga-Pa neuvidí Světový pohár ve sjezdovém lyžování

Garmisch-Partenkirchen - Teplá zima s minimem sněhu připravila elitní lyžařky o oba závody Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu. Tradiční německé středisko mělo 25. ledna uspořádat sjezd a o den později superobří slalom, což měly být poslední rychlostní závody před olympijskými hrami v Soči.

Lyžař Kryštof Krýzl neprošel prvním kolem slalomu Světového poháru v Bormiu.

Slalom v Bormiu vyhrál Neureuther, Češi neprošli do druhého kola

Bormio - Slalom Světového poháru v Bormiu vyhrál Němec Felix Neureuther před Rakušanem Marcelem Hirscherem a vybojoval první vítězství v sezoně. První závod v novém roce nevyšel českým lyžařům: Kryštof Krýzl s Filipem Trejbalem nepostoupili do druhého kola.

Mistr světa Lund Svindal vyhrál sjezd SP v Bormiu.

Svindal nenechal nikoho na pochybách, patřil mu sjezd v Bormiu

Bormio - Čtvrtý sjezd sezony vyhrál v italském Bormiu norský lyžař Aksel Lund Svindal a zvýšil své vedení v průběžném pořadí Světového poháru. Před obhájcem velkého křišťálového glóbu Marcelem Hirscherem z Rakouska, jenž dává přednost technickým disciplínám, má nedělní vítěz náskok 195 bodů.

Dominik Paris kraloval úvodnímu sjezdu Světového poháru v Lake Louise.

Úvodní sjezd sezony patřil Parisovi, Bank na bodované příčky nestačil

Lake Louise - První sjezd Světového poháru v olympijské sezoně vyhrál v Lake Louise italský lyžař Dominik Paris. Vicemistr světa ze Schladmingu byl rychlejší o pouhé tři setiny sekundy než Rakušan Klaus Kröll. Třetí místo obsadil Francouz Adrien Théaux, jenž na vítěze ztratil 11 setin.

Italské Monte Bondone: Všechny lanovky a sjezdovky jsou v provozu. Sjezdovky jsou pokryté bohatou pokrývkou sněhu. V dopoledních hodinách podklad tratí pevně drží.

Kde si dobře zalyžujete? Itálie to jistí

V italských Alpách je rekordní březnová sněhová pokrývka. Ideální podmínky pro lyžování potrvají až do dubna. V Predazzu se navíc chystají na vystoupení českého zpěváka Petra Koláře… Přinášíme vám sněhové zpravodajství z italských středisek v týdnu od 4. – 10. března.

Italská zimní střediska jako Val di Fiemme teď nabízejí ideální lyžování.

Jak to teď vypadá se sněhem v Itálii? Panují skvělé podmínky

„Ve středu začalo v nejpopulárnějším středisku Val di Fiemme Mistrovství světa v klasickém lyžování, které trvá až do 3. března. Čeští návštěvníci tohoto bezkonkurenčně nejpopulárnějšího italského střediska si tak budou moci užívat prázdnějších sjezdovek. Samotní sportovci a fanoušci, kteří přijedou na mistrovství a zaberou významnou část ubytovacích kapacit, totiž budou trávit dny především na tratích či v jejich okolí, nikoli na sjezdovkách. Krátkodobá omezení dopravy či některých míst přitom lyžařskou dovolenou výrazně nenaruší," sdělil Jan Osúch, mluvčí Nev-Damy.

Hannes Reichelt

Paris a Reichelt vyhráli nejtěsnější sjezd v historii Světového poháru

Bormio – Poslední mužský závod Světového poháru ve sjezdovém lyžování v tomto roce byl nejtěsnější v historii a měl dva vítěze. Přes tři kilometry dlouhý sjezd v Bormiu zvládli nejrychleji v totožném čase Rakušan Hannes Reichelt a k radosti domácího publika Ital Dominik Paris, který si připsal premiérový triumf v kariéře.

Ilustrační foto

Vyražte na hory. Do Rakouska nebo Itálie

České hory jsou často synonymem pro dlouhé fronty u vleku a davy lyžařů. V cizině na ně díky rozlehlosti tamních lyžařských oblastí narazíte málokdy. Přinášíme výčet těch nejoblíbenějších a hlavně: Proč tam vyrazit?

Sarah Schleperová končí v letošní sezoně kariéru.

Defago kraloval, Schleperová se loučila

Praha /AKTUALIZOVÁNO/ - Lyžařské Světové poháry pokračovaly dalšími závody, Záhrobské se zase nevedlo. Po jízdě na jistotu se do druhého kola slalomu nedostala.

Jako juniorka vozila Anna Zástěrová (na archivním snímku) z evropských a světových šampionátů cenné medaile. Obohatí svoji sbírku nyní v Itálii?

Zástěrová a Kropáček jedou na mistrovství

Písek - Před několika dny se na kanále Veltrusy a v Troji uskutečnily závody Českého poháru ve sjezdu na divoké vodě – sprintu, které byly závěrečnými nominacemi na mistrovství Evropy seniorů.

Eva Nývltová

Běžkyně na lyžích zdolávala Alpy. Ale na kole

Trutnov - Z jednoho soustředění se vrátila a hned vyráží na další. Trutnovská běžkyně na lyžích EVA NÝVLTOVÁ si po příjezdu z cyklistického tažení italskými Alpami užila domova jen týden a včera se společně s dalšími členkami reprezentační výpravy vydala nabírat fyzickou kondici na Slovensko.

Mistrovství republiky v běhu na lyžích.

Běžecká elita na Mísečkách

Trutnov - Páté místo na deset kilometrů klasicky s hromadným startem a vítězství ve sprintu štafet – dvojic s Eliškou Hájkovou.