Kreativ

ŠTÍTEK: Makotřasy

Pavel Horešovský

Lidické dítě, které vyrostlo v sirotčinci: Maminky jsem se nejdřív bál

Praha - Pavlovi Horešovskému bylo 15 dní, když do Lidic vtrhli nacisté. Jeho otce zastřelili, matka byla odvedena do koncentračního tábora a on zůstal v pražské zemské porodnici. Dnes je jeden z organizátorů pietních vzpomínek, odhaluje pamětní desky a jezdí besedovat do základních škol po celé republice. „Dokud jsem živ a zdráv, je to moje povinnost a slušnost," říká Pavel Horešovský, při tom se z okna dívá na lidickou louku.

Tragická dopravní nehoda na R7

Smrt v autě: náraz zlomil ženě vaz

Makotřasy /FOTOGALERIE/ - Vážná dopravní nehoda se ve středu stala na rychlostní silnici I/7 ze Slaného na Prahu. Nedaleko sjezdu na obec Makotřasy na Kladensku se střetly dva osobní automobily a jeden mikrobus. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a dvě těžká zranění.

Tragická nehoda na R7 zablokovala celý pravý pruh komunikace.

Silnici R7 uzavřela tragická nehoda

Praha /FOTO/ – Vážná dopravní nehoda se ve středu kolem deváté hodiny stala na rychlostní silnici I/7 ze Slaného na Prahu. Nedaleko sjezdu na obec Makotřasy se zde střetly dva osobní automobily a jeden mikrobus. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a dva těžce zraněné.

Tragická nehoda na R7 zablokovala celý pravý pruh komunikace.

Tragická nehoda: náraz zlomil ženě vaz

Kladensko /FOTOGALERIE/-Vážná nehoda se stala ve středu kolem deváté hodiny na rychlostní silnici I/7 ze Slaného na Prahu. Nedaleko sjezdu k obci Makotřasy došlo ke kolizi dodávky a tří osobních vozidel.

diskotékové rytmy dokázaly účastníky buštěhradského lechtivého maškarního veselí pěkně rozparádit.

FOTO: V Buštěhradu křepčily lechtivé masky

Buštěhrad - Únor je odedávna spojen s maškarním veselím. V malé buštěhradské hospůdce ale neměli v pátek večer úmyslu napodobovat masopustní zvyky. Prostě se rozhodli udělat zábavu trošku odlišnou. Lechtivou maškarní veselici spojenou s vepřovými hody.

Zoja Nováková, Slaný, 24.7.2009, váha 2,85 kg, míra 47 cm, rodiče Zuzana Peterskovská a Stanislav Novák (porodnice Slaný)

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný - V uplynulém týdnu se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Lucie Stachová, Kladno, 13.5.2009, váha 2,93 kg, míra 46 cm, rodiče Jitka Švarcová a Tomáš Stach (porodnice Kladno)

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný - V uplynulém týdnu se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Ilustrační foto

Šlapky si pro premiéru vybraly Hřebeč

Hřebeč - Pražský Cykloklub Vinohradské šlapky zahájí letošní sezonu na Kladensku, a to Jarním MTB kritériem, které se nově pojede v sobotu od 10.30 hodin ve Hřebči.

Veřejné zasedání v Makotřasech skončilo fiaskem.

Zastupitelé jsou v pasti

Makotřasy - Patnáctimilionový příspěvek firmy QPG na výstavbu kanalizace v Makotřasech je pro obecní zastupitelstvo jedinou jistotou. Kanalizace musí stát. Pokud se nedoplní chybějící finance na její výstavbu, bude obec platit. A hodně.

Úterní veřejné zasedání v Makotřasech skončilo fiaskem.

VIDEO, FOTO: Nadávky, vyhrůžky a skoro i facky padaly na zasedání obce

Makotřasy - Nechceme žít v mravenčím městě! Nechceme kanalizaci za cenu uplatitelného zastupitelstva! Chceme referendum! Vykřikovali rozčílení obyvatelé na úterním veřejném zasedání místního zastupitelstva. Již schválená výstavba bezmála tří set rodinných domů v Makotřasech finančně podpoří stavbu místní kanalizace. Více než polovina obyvatel je však zásadně proti.

Vítězka 8. kola Tip ligy  Lucie Hlusičková ze Hřebče se v první řadě připravuje na blížící se maturitu.

Tip liga: Ještě že se nematuruje z tělocviku!

Kladno - „Bez mučení přiznávám, že sázím sama, tentokrát jsem ale neměla čas, takže za mě vsadil můj přítel,“ hlásila ve dveřích redakce vítězka 8. kola Lucie Hlusičková, toho času dlící ve Hřebči, jinak původem z Makotřas.

Nehoda několika osobních automobilů dnes krátce po půl sedmé ráno zablokovala rychlostní silnici R7 ve směru na Prahu.

Na silnici R7 se dnes bouralo často

Kladno /AKTUALIZOVÁNO/-Na rychlostní komunikaci do sebe postupně narazilo osm vozidel, další tři havarovala v koloně u Makotřas. Jeden člověk byl při havárii zraněn.

Většina pneuservisů začala s přezouváním vozidel na zimní gumy již před měsícem.

V pneuservisech nyní přezouvají zimní gumy jako na běžícím páse

Kladensko-Zima v plné síle už dorazila a sněhové přeháňky téměř každý den řádí už i ve středních Čechách. Na silnicích leží rozbředlý sníh a v ranních a večerních hodinách vozovky namrzají. Řidiči by proto měli jezdit s maximální opatrností. Přezutí na zimní gumy je nezbytnost a pneuservisy na Kladensku tak mají žně.

Hromadná kolize zablokovala silnici R7.

Hromadná kolize zablokovala R7

Slaný, Praha - K vážné dopravní nehodě došlo včera na rychlostní silnici ze Slaného do Prahy. U sjezdu na Kněževes se kvůli nedodržení bezpečné vzdálenosti srazila tři osobní auta.

Zuzana sedlá Terezu 3. Kladenská parkurová jezdkyně získala bronz na mistrovství republiky.

Má bronz z mistrovství, mladá dívka, která tančí s koňmi

Bronzovou medailí z mistrovství republiky v drezuře se od víkendu může pyšnit dvacetiletá Zuzana Střebáková z Kladna. Svého dosavadního největšího sportovního úspěchu dosáhla v kategorii mladých jezdců na domácím šampionátu v jezdeckém areálu U Krakonoše v Mariánských Lázních.