Kreativ

ŠTÍTEK: Citronová kůra

Německé perníčky pfeffernüsse

Německé perníčky, které dnes slaví svátek. Dejte si pfeffernüsse

Jsou nadýchané a měkoučké, zalité cukrovou glazurou a ozvláštněné špetkou pepře. Tradiční perníčky pfeffernüsse v různých obměnách o Vánocích voní mnoha německými, ale také dánskými nebo holandskými domácnostmi. Populární jsou díky německému původu části Američanů také v USA, kde každoročně 23. prosince slaví jejich národní den.

Starostka České Lípy Jitka Volfová předala 20. prosince dárky pacientům na dětském oddělení. Na snímku Michal Soustružník.

FOTO: Malí pacienti v českolipské nemocnici dostali dárky

Česká Lípa – Starostka České Lípy Jitka Volfová vyrazila tento týden na dětské oddělení českolipské nemocnice. V doprovodu ředitele Pavla Marka předala malým pacientům, kteří musí adventní a sváteční dny trávit na lůžku, drobné dárky. 

Biatlonistka Gabriela Koukalová.

Koukalová se hýbe pro dobrý pocit, ale návrat nechystá: Ničeho nelituji

Jsou to skoro přesně dva roky, co Gabriela Koukalová vyhrála v Novém Městě na Moravě při Světovém poháru závod s hromadným startem. Vrcholný podnik se do Vysočina Areny v těchto dnech vrátil, biatlonová hvězda mezitím ukončila kariéru. Užívá si novou životní kapitolu a sportuje pro zábavu, i když myšlenky na návrat se objevují. Spíš ale mezi lidmi kolem.

Žabí hubky

Žabí hubky

Pro hravé hospodyňky pečící společně s malými ratolestmi tu máme další "zvířátkové" cukroví, tentokrát oříškové žabičky.

Smetanové sušenky

Smetanové sušenky

Křehké sušenky libovolných tvarů patří k těm "zdravějším" - nepřidáváme do nich cukr, a jediným kalorickým strašákem je tak na nich karamelová poleva.