Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Musil

Heligonky v letním kině v Klatovech.

FOTOGALERIE: O pouti nechyběly heligonky i výstavy, novinkou byly kaktusy

Novinkou klatovské pouti byla výstava kaktusů. „My máme řadu členů i odsud z Klatov. Letos jsme kvůli koronaviru nemohli na začátku června pořádat tradiční výstavu v Plzni, tak jsme přemýšleli, kde bychom mohli výstavu udělat, alespoň menší. Podařilo se to právě tady v Klatovech,“ řekl Deníku předseda klubu kaktusářů Plzeň Jiří Musil.

Blanenský tatér Jiří Musil.

Impulsy k tetování jsou různé. Je načase zbavit se předsudků, říká tatér Musil

Blansko – Sklepní doupě s lehátkem, chatrné osvětlení a pofidérní muž s tatérskou jehlou. Tento obrázek tetovacích salonů nám často vnucují béčkové filmy. Zažité představě zcela vzdoruje salon blanenského tatéra Jiřího Musila. Spíše než jako tatérské studio působí dojmem luxusně zařízeného kosmetického salonu. V pečlivě uklizené místnosti, které vévodí černé křeslo, nás vítá sympatický hubený muž. Ačkoliv sám prosazuje při tetování vysoké hygienické standardy, pozastavuje se nad přemrštěností některých norem. „Zdá se mi zvláštní, že nikoho stejnou měrou nezajímá výtvarná stránka. Občas s nadsázkou říkám, že úředníkům je jedno, jestli tam vytetuji lejno, hlavně když bude sterilní,“ směje se Musil.

Ilustrační foto.

Házenkáři si zahrají v hale za 33 milionů

Brno - V nových halách na házenou nebo florbal si do konce příštího roku zahrají sportovci v brněnských městských částech Tuřany a Maloměřice a Obřany. Na podobné prostory tam čekají už několik let. V Maloměřicích se začne stavět v nejbližších dnech, v Tuřanech o měsíc později.

Musil si zakládá na vhodných hygienických podmínkách.

Muž z Blanska potetoval hlavu prezidentskému kandidátovi

Blansko – Bodání, škrábání, jehly, barva, bolest. To všechno ve větší nebo menší míře souvisí s tetováním. Názor lidí na extrémní typ zdobení se v posledních letech dost změnil. Ornamenty všeho druhu zdobí těla i těch, do kterých by to okolí na první pohled neřeklo. U těch, kteří bydlí na Blanensku, existuje velká šance, že na sobě nosí výtvor sedmatřicetiletého Jiřího Musila.

Ke kuriozní havárii došlo v noci z pondělí na úterý v Hnanicích. Osobní auto tam vyjelo mimo hlavní silnici a narazilo do sochy svatého Jana Nepomuckého.

Nehody: sypal se chléb, cívky, padla i socha

Znojemsko /PO SILNICÍCH ZNOJEMSKA/ - Každý rok se na silnicích regionu stane nějaká kuriózní nehoda. Naštěstí se při těchto událostech lidé většinou zranili pouze lehce.

Fotbalové derby FC Cheb - Hvězda Cheb skončilo vítězstvím domácích

Trenér Kolouch byl z výkonu svých hráčů zklamaný

Cheb - Překvapením skončilo derby utkání krajského přeboru mezi domácím FC Cheb a Hvězdou Cheb, lídrem soutěže. Hvězda byla v zápase jasným favoritem, o čemž svědčilo nejen postavení v tabulce, ale i bodový zisk.

Ilustrační fotografie.

Nové žárovky se už vyrábět nebudou, lidé pořizují zásoby

Třebíčsko - Evropská unie vydala nařízení, kterým ukončuje výrobu klasických žárovek. Řada domácností si kvůli tomu, v obavě z jejich nedostatku, nakoupila žárovky do zásoby. „Podle mě je to rozumné, nezkazí se," říká Pavel Růžička z obchodu Elektronika-Resist.

Ilustrační fotografie.

Blesky ničí zařízení, chraňte se

Třebíč - Letní bouřky znamenají nebezpečí nejen pro lidské zdraví, ale i pro elektroniku. Jedna ze silnějších bouřek paralyzovala v minulém týdnu letiště v Náměšti nad Oslavou na několik desítek minut.

Ilustrační fotografie.

Blesky ničí zařízení, chraňte se

Třebíč - Letní bouřky znamenají nebezpečí nejen pro lidské zdraví, ale i pro elektroniku. Jedna ze silnějších bouřek paralyzovala v minulém týdnu letiště v Náměšti nad Oslavou na několik desítek minut.

Ilustrační fotografie.

Blesky ničí zařízení, chraňte se

Třebíč - Letní bouřky znamenají nebezpečí nejen pro lidské zdraví, ale i pro elektroniku. Jedna ze silnějších bouřek paralyzovala v minulém týdnu letiště v Náměšti nad Oslavou na několik desítek minut.

Přerov slavil třicet let od baráže se Slovanem Bratislava. Na přerovském ledě se tak v exhibičním zápase utkaly staré gardy Přerova (v modrém) a Prostějova (v bílém).

Stará garda vítězně naladila áčko Zubrů. PODÍVEJTE SE

Přerov /FOTOGALERIE/ – Čtvrtému hanáckému derby v letošní sezoně předcházelo od dvou hodin utkání legend Přerova a Prostějova u příležitosti oslav třiceti let od slavné baráže se Slovanem Bratislava, největšího úspěchu přerovského hokeje v jeho čtyřiaosmdesátileté historii. Domácí v závěrečném dějství otočili nepříznivý stav 2:4 na konečných 6:5 a ukázali tak Zubrům, jak se má vítězit. A ti je následně napodobili.

„Knížecí Vánoce na zámku“ a „Advent v Babiččině údolí“.

Oživlé historické postavy vrací do života dobové zvyky a obyčeje

Ratibořice /FOTOGALERIE/- Zpět do doby, kdy žila a tvořila autorka Babičky Božena Němcová a v zámku žilo panstvo, se v těchto dnech vrátil život v Ratibořicích. Návrat do časů kněžen, ale i do života prostého lidu, nabídnou návštěvníkům3. a 4. prosincehned dvě akce.

Ilustrační foto

Nové spoty v tramvajích varují před kapsáři

Olomouc – Na nebezpečí kapesních krádeží jsou od pátku prostřednictvím nových zvukových klipů upozorňováni cestující v olomouckých autobusech a tramvajích. Na kampani nazvané Stop kapsářům v Olomouci se podílela zdejší radnice ve spolupráci s policií a dopravním podnikem.

Před vinárnou v Riegrově ulici: místo kde skupina s mačetami napadla hosty podniku

Po útoku mačetami v Olomouci padlo první obvinění

Olomouc – Obvinění si už vyslechl jeden ze tří cizinců, které zadržela policie po útoku v olomoucké vinárně v noci na neděli. Napadení lidí před tančírnou v Riegerově ulici si vyžádalo sedm zraněných, dva z nich se museli podrobit operaci.

Amsterdam shop

Obchodník s drogami měl v trezoru přes milion

Olomouc – Drog se zbavil včas, před zákonem přesto neunikne. Pětadvacetiletého majitele polské firmy, která v Olomouci a na severu Moravy provozovala Amsterdam shopy s omamnými látkami, kriminalisté obvinili ze šíření toxikomanie.

Zabavené důkazní materiály z řetězce Amsterdam shopů po celé Moravě

Prodejce drogových 'suvenýrů' měl v trezoru přes milion

Olomouc /VIDEO, FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Drog se zbavil včas, před zákonem přesto neunikne. Pětadvacetiletého majitele polské firmy, která v Olomouci a na severu Moravy provozovala Amsterdam shopy s omamnými látkami, kriminalisté obvinili ze šíření toxikomanie. V trezoru měl přes milion korun. Při prohlídkách policisté zajistili i obaly od „suvenýrů“ a výpočetní techniku.

Bývalý hraniční přechod v Hnanicích

Rotu v Hnanicích koupili vinaři

Hnanice – Místo někdejších strážců železné opony začnou zřejmě již v polovině roku na bývalé rotě pohraniční stráže u Hnanic hospodařit vinaři. Hnanické obecní zastupitelstvo léta nevyužitý a zchátralý objekt napodruhé prodalo místní vinařské firmě.

Přepadení Benziny v Přerovské ulici

Chytili zdvořilého lupiče, který přepadal bary a herny

Olomouc – Zdvořilý, ale nenasytný lupič. Tak by se dal označit pětatřicetiletý muž, kterého v pondělí dopadli olomoučtí policisté. Na svědomí má osm nedávných přepadení v Olomouci, odnesl si z nich necelých tři sta tisíc korun.

Ilustrační foto

Policie dopadla "hodného" sériového lupiče

Olomouc – Slušný ale nenasytný lupič. Tak by se dal označit pětatřicetiletý muž z Přerovska, který má na svědomí sérii osmi loupežných přepadení v Olomouci, za téměř tři sta tisíc korun.

Ilustrační foto.

Trestných činů méně, přibylo znásilnění i drog

Olomoucko – Více případů nelegální výroby drog i znásilnění zaznamenali v loňském roce policisté na Olomoucku. A to i přesto, že statistiky uvádějí, že oproti roku 2009 se v reginu stalo o téměř sedm stovek trestných činů méně.