Kreativ

ŠTÍTEK: ekzém

Protestní akce proti kalům.

Kaly: Ropáci se vrátili do Středohoří

Čížkovice - Pod okny administrativní budovy čížkovické cementárny a před zraky ředitele holdingu Lafarge Jana Votavy v sobotu protestující proti pálení ostravských kalů sehráli úsměvnou pohádku o ropácích.

Ilustrační foto

Alergické rýmy přibývá, ne všichni ji vidí jako nemoc

Žďársko - Lidí s alergickou rýmou v ordinacích alergologů trvale přibývá, chodí celý rok, nejen v pylové sezoně. „Častěji mají komplikace jako astma, oční obtíže nebo ekzém a častěji potřebují trvalou léčbu,“ řekla alergoložka Ester Seberová.

Bezlepková dieta. Ilustrační snímek.

Děti a bezlepková dieta? Jídelny v regionu s nimi nepočítají

Blanensko – Nesmí mouku a jídla z obilovin. V nich je totiž obsažený lepek, který nesnáší. Takových lidí je na Blanensku čím dál víc. Pokud dietu nedodrží, trpí průjmy, zácpami, ekzémy či záněty průdušek. Problém je, že restaurace či školní jídelny s tímto problémem nepočítají. Lidé si tak jídlo musí připravovat doma.

Bezlepková dieta. Ilustrační snímek.

Děti a bezlepková dieta? Jídelny v regionu s nimi nepočítají

Blanensko – Nesmí mouku a jídla z obilovin. V nich je totiž obsažený lepek, který nesnáší. Takových lidí je na Blanensku čím dál víc. Pokud dietu nedodrží, trpí průjmy, zácpami, ekzémy či záněty průdušek. Problém je, že restaurace či školní jídelny s tímto problémem nepočítají. Lidé si tak jídlo musí připravovat doma.

Ilustrační foto

Ordinace alergologů plní lidé s alergickou rýmou

Praha – Lidí s alergickou rýmou v ordinacích alergologů trvale přibývá, chodí celý rok, nejen v pylové sezoně. Častěji mají komplikace jako astma, oční obtíže nebo ekzém a častěji potřebují trvalou léčbu.

Lidí s alergickou rýmou v ordinacích alergologů trvale přibývá.

Alergická rýma? Má ji každý čtvrtý

Praha - Lidí s alergickou rýmou v ordinacích alergologů trvale přibývá, chodí celý rok, nejen v pylové sezoně. Častěji mají komplikace jako astma, oční obtíže nebo ekzém a častěji potřebují trvalou léčbu, říká alergoložka Ester Seberová. Alergickou rýmou trpí podlení čtvrtina lidí. Pokud je chronická, a nemusí ji způsobovat jen alergie, zvyšuje až čtyřikrát riziko astmatu.    

Primářka pneumologické kliniky v pražské Thomayerově nemocnici Martina Vašáková

Primářka Vašáková: Šance na úplné vyléčení alergie je malá

Praha/ROZHOVOR/  - Každý pátý člověk je alergický. Existují alergie na pyl, prach, roztoče, ale i na mléko nebo lepek. Trpíme dýchacími potížemi nebo ekzémy. Zmírnění alergických reakcí něco stojí. Přitom léky jsou to nejlevnější. Náklady zvyšuje především prevence a strava.

Ilustrační foto

Plíseň v koupelně nemá ráda sucho

Pokud se ptáte, proč mám plíseň v koupelně zrovna já, vězte, že nejste sami. Důvod, proč se plísni daří zrovna na tomto místě naší domácnosti, je jednoduchý. Ke svému zdárnému růstu totiž potřebuje teplo, vlhkost a organické živiny (šupinky kůže, vlasy a podobně). Při sprchování nebo při sušení prádla se do ovzduší dostane až 1,5 litru vody ve formě vodní páry.

Ilustrační fotografie.

Konopí pomůže na klouby i na ekzém

Zlínský kraj - Konopí pro většinu lidí představuje něco špatného a nelegálního. Tato kontroverzní rostlina se však vyznačuje i řadou léčivých účinků. Prospěšná může být například pro lidi, kteří bojují s atopickým ekzémem, lupénkou či vyrážkou.

Ilustrační foto

Lidí s civilizačními chorobami přibývá

Karvinsko - Rakovina, AIDS, cukrovka, vysoký krevní tlak, obezita, ekzémy, psychické problémy, zvýšený cholesterol a další takzvané civilizační choroby. Lidí, kteří těmito neduhy trpí, na Karvinsku přibývá, což potvrzují i lékaři.

Škodí postřiky psům? Ilustrační  foto.

Problémy psa přičítá Ústečanka postřiku

Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ/ - Ústečanka Hana Komárková se bojí o psa. Několikrát po procházce mu bylo špatně. Navíc se mu objevil na packách svědivý ekzém. A ona se domnívá, že to může být z chemicky ošetřované zeleně.

Ilustrační foto

Pěstování konopí je nelegální. Řadě lidí to nepřekáží

Opava – Lidé konopí pěstují z mnoha důvodů, nejvíce však pro jeho léčebné účinky. Mnoha zahrádkářům se zase tato rostlina jednoduše líbí. Do pěstování se přitom pouští lidé všech věkových kategorií, adolescenty počínaje a penzisty konče. Někteří ho užívají klasicky, tedy ke kouření. Jiní z nich vaří čaj nebo ho zapékají do pečiva jako koření a někdo třeba dělá konopnou smetanu.

Pracovníky ústecké zoologické zahrady zachytil objektiv fotoaparátu při osvěžování slonů.

Sloni mají vlastní bazén, psi ve vedrech trpí

Ústí nad Labem /FOTOGALERIE/ – Vedro a dusno, které tento týden zachvátilo celý Ústecký kraj, má dopad nejen na lidi. V ústecké ZOO musí kvůli přívalu horka zavlažovat zvířata vodou.

Ilustrační foto

Letní očista organismu podle barvy očí IV

Na závěr velké letní očisty se postupně budeme vracet k jídelníčku, který prospívá lidskému organismu. Měli bychom se snažit zbytečně si nezanášet tělo jídlem, které nám škodí. Zdraví si můžeme zlepšit z 80 procent právě stravou, a stejnou měrou jej můžeme i zhoršit.

Ilustrační foto

Letní očista organismu podle barvy očí III

V předchozích dvou částech jsme si objasnili a vysvětlili, jak je možné podle barvy očí zlepšit svůj zdravotní stav. Již víme, že jsou jen dvě základní barvy očí, a to hnědá a modrá.

Ilustrační foto

Letní očista organismu podle barvy očí

Kolik barev očí vlastně existuje? Modrá, zelená, oříškově hnědá, šedá, světle modrá a mnohé další. Ve skutečnosti jsou ale jen dvě základní barvy očí, a to hnědá a modrá. A co se z nic dá poznat?

Petra Kučerová

Sto lidí, sto rozličných názorů

Uherské Hradiště - Namáčet svého novorozeného potomka do bazénu a doufat, že se mu vrací příjemné pocity z doby, kdy ještě kopal do plodové vody? Otužovat jej a připravovat na plavání v pozdějším věku?

Maminka na plavání s kojenci v Uherském Hradišti.

Veřejný bazén versus batolata: otužování, ale i bradavičky

Uherské Hradiště – „Pro malé děti není příliš vhodné, aby navštěvovaly veřejný bazén. Mají totiž oslabený imunitní systém a jejich organismu tak hrozí napadení infekcemi,“ je přesvědčená dlouholetá učitelka a čtenářka Slováckého deníku z Uherského Hradiště Zdeňka Sitová.

Ilustrační foto

Zdraví a krásu zajistí rakytník a lipový květ

Příroda je mocná čarodějka. Tentokrát odhalíme blahodárné účinky rakytníku a lipového květu. Jejich plody se používají v lidovém léčitelství a kosmetice díky unikátním obranným, výživným a regeneračním vlastnostem.

Ilustrační foto

Anýz? To je prostě perla

Stavební inženýr Jaroslav Pavlíček svou původní profesi opustil. Botanice ale propadl už jako malý kluk a teprve nyní a „na stará kolena“, jak říká, se jí může plně věnovat.

Ilustrační foto

Kvůli atopickému ekzému se mohou děti i zhoršit ve škole

Věta „Nejsem alergik, nemám atopický ekzém“ překvapuje čím dál více. Primářka kožního oddělení prostějovské nemocnice Marcela Rozkošová tvrdí, že ekzém je většinou definován jako projev alergické reakce těla, ve snaze odstranit jeho vyvolávající příčinu.

Ilustrační foto

Maminky kojí, co nejdéle mohou

Klatovsko – Ke kojení se maminky přiklání i z finančních důvodů, neboť umělá výživa vyjde na tisíc korun za měsíc.

Rybí terapie trvá zhruba 2 hodiny. Je to procedura lechtivá, nikoli bolestivá. Ranky se po ní zacelují a kůže regeneruje a uzdravuje se.

Máte kožní problémy? Nechte se oždibovat rybkami

Od kožních problémů dokážou ulevit exotické rybičky. Stačí nohy či ruce ponořit do akvária nebo speciální vany a desítky malých potvůrek začnou oždibovat suchou a odumřelou kůži. Že to musí bolet? Naopak. Rybičky nemají zuby, takže během tohoto přírodního peelingu budete cítit pouze jemné brnění a lechtání.

Jiří Kauer

Kauer: Solárium je dobré na lupénku, opary či ekzémy

Rakovník /ROZHOVOR/ - Jiří Kauer, který se zabývá problematikou okolo solárií, v rozhovoru pro Deník prozradil: Solária nejsou nebezpečná. Musejí totiž splňovat velmi přísné normy Evropské unie. Problémy jsou s neodbornou obsluhou.