Kreativ

ŠTÍTEK: Eurowings

Zrušené lety na letišti v německém Düsseldorfu.

Stávka odborů v Německu ochromila letecký provoz. Lety do Prahy byly zrušeny

Varovná stávka odborů za vyšší mzdy v pondělí 27. února ochromila provoz na letištích v západoněmeckém Düsseldorfu a Kolíně nad Rýnem/Bonnu. Zrušeno bylo přes 300 letů a dalších několik desítek spojů bylo přeloženo na jiná letiště. Protest v obou směrech zasáhl i ranní a večerní linku společnosti Eurowings mezi mezi Prahou a Düsseldorfem.

Letiště Praha v době krize způsobené koronavirem.

Konečně se něco děje. Na Letiště Praha se pomalu vrací provoz

Evropské aerolinky začínají postupně obnovovat své linky do Prahy. Od června začne do Paříže létat společnost Air France, která bude během měsíce postupně navyšovat počet spojů. Lety z Frankfurtu nad Mohanem obnoví také Lufthansa, od července pak chce začít létat z Helsinek také Finnair. Vyplývá to z informací dopravců a Letiště Praha.

Letadla společnosti Eurowings

Eurowings ruší kvůli stávce personálu desítky letů. Spoje do Prahy poletí

Nízkorozpočtová letecká společnost Eurowings, která spadá pod Lufthansu, ruší přes 170 letů kvůli stávce palubního personálu sesterské společnosti Germanwings. Třídenní protest, k němuž vyzval odborový svaz palubního personálu (UFO) německých aerolinek Lufthansa, začne v pondělí. Letů do Prahy by se stávka podle webu Eurowings dotknout neměla.

Letadlo Eurowings, ilustrační foto

Poplach na Ruzyni: kouř na palubě

Velký poplach zažilo ve čtvrtek po šesté večer Letiště Václava Havla Praha. Posádka přistávajícího airbusu hlásila kouř na palubě; dým byl zaznamenán v zavazadlovém prostoru.

Letadlo Eurowings, ilustrační foto

Poplach na letišti: kouř na palubě!

Praha – Ostrý požární poplach zažilo ve čtvrtek těsně po šesté večer Letiště Václava Havla Praha. Posádka nouzově přistávajícího airbusu společnosti Eurowings, který původně směřoval z Hannoveru do Vídně, hlásila kouř na palubě; dým byl zaznamenán v zavazadlovém prostoru.

Ilustrační foto

Poplach na letišti: kouř na palubě!

Praha – Ostrý požární poplach, který naštěstí nepřinesl vážnější malér, zažilo ve čtvrtek těsně po šesté večer Letiště Václava Havla Praha. Posádka neplánovaně přistávajícího airbusu společnosti Eurowings, který původně směřoval z Hannoveru do Vídně, hlásila podezření na kouř na palubě; dým měl být zaznamenán v zavazadlovém prostoru.

Aerolinky Level

Level: nová nízkonákladová společnost, specialista na dálkové lety

Společnost IAG, která je mimo jiné vlastníkem letecké společnosti British Airways, založí nízkonákladovou aerolinku pro dálkové lety se sídlem v Barceloně. Jmenovat se bude Level a cena za jednosměrnou letenku do USA bude začínat na 99 eurech (2700 Kč). Podobnou cenu nabízejí i někteří konkurenti, například Norwegian Air Shuttle bude ještě levnější.

Ilustrační foto.

Letecká společnost IAG loni zvýšila zisk, navzdory propadu libry

Společnosti International Airlines Group (IAG) se loni dařilo, zvýšila provozní zisk o 8,6 procenta na 2,5 miliardy eur (67,6 miliardy Kč). Firma, která vlastní britskou leteckou společnost British Airways, španělské Iberia a Vueling a irskou Aer Lingus, přitom pocítila negativní dopady masivního propadu kurzu britské libry. AIG dnes také oznámila, že v průběhu letošního roku odkoupí vlastní akcie v hodnotě 500 milionů eur.

Norwegian Air Shuttle

Přes Atlantik za 99 USD. Z Britských ostrovů do USA

Providence (USA) - Norská nízkonákladová letecká společnost Norwegian Air Shuttle nabídne za 99 dolarů (2500 Kč) jednosměrné letenky přes Atlantik. Firma dnes uvedla, že od poloviny června bude létat z Británie a z Irska do pěti destinací ve Spojených státech.

Ilustrační foto.

Lufthansa se dohodla na spolupráci s Etihad Airways

Berlín - Největší německá letecká společnost Lufthansa se dohodla na spolupráci s aerolinkami Etihad Airways v oblasti takzvaného code-sharingu. To znamená, že firmy budou společně prodávat letenky na některé spoje. Pro Lufthansu je to první spolupráce s některým z rivalů z oblasti Perského zálivu, uvedla agentura Reuters.

Ilustrační foto.

Lufthansa převezme Brussels Airlines, začlení ji pod Eurowings

Frankfurt nad Mohanem/Brusel - Německá letecká společnost Lufthansa dnes oznámila, že koupí zbylých 55 procent akcií belgické letecké společnosti Brussels Airlines, které ještě nevlastní, a začlení ji pod svou nízkonákladovou divizi Eurowings. Konkurence v letectví stoupá a společnosti jí čelí větší konsolidací, napsala agentura DPA.

Ilustrační foto

Palubní personál Eurowings v Düsseldorfu a Hamburku stávkuje

Berlín - Palubní personál německých nízkonákladových aerolinek Eurowings dnes na letištích v Düsseldorfu a Hamburku vstoupil do stávky. Kvůli protestu byly ráno zrušeny desítky letů, včetně spoje z Düsseldorfu do Prahy. Aerolinky Eurowings jsou dceřinou společností největšího německého leteckého přepravce Lufthansa. Piloti Lufthansy budou stávkovat ve středu, firma kvůli tomu ruší 876 z plánovaných zhruba 3000 letů. Protest by se tak měl dotknout asi 100.000 cestujících. Lufthansa ale požádala soud o prozatímní opatření k odvrácení stávky. Jednání bylo stanoveno na 15:00 SEČ.

Ilustrační foto.

Lufthansa a palubní personál pokročily v jednání o mzdách

Berlín - Německá letecká společnost Lufthansa a hlavní odborový svaz letušek a stevardů dospěly k předběžné dohodě o mzdách. Kromě toho vypracovaly plán rozhovorů o dalších sporných otázkách. Stávky palubního personálu by tak do konce června měly být vyloučené, uvedly strany v dnešním sdělení.

Ilustrační foto.

Piloti Lufthansy budou v úterý a ve středu stávkovat

Frankfurt nad Mohanem - Piloti německé letecké společnosti Lufthansa budou v úterý a ve středu opět stávkovat. Oznámil to dnes odborový svaz pilotů Vereinigung Cockpit (VC). Protest bude součástí dlouho trvajícího sporu kvůli mzdám a důchodům. Stávka začne v úterý v 08:00 SELČ a trvat by měla do středeční půlnoci. Zatímco úterní protest se dotkne dálkové a nákladní přepravy, středeční stávka zasáhne podle odborů lety na krátké a střední vzdálenosti, včetně letů provozovaných nízkonákladovou divizí Germanwings.

Letecké neštěstí na jihu Francie by mohlo zkomplikovat úvahy o dalším směřování německého leteckého koncernu Lufthansa, i když příčina katastrofy ještě nebyla zjištěna.

Letecké neštěstí může zkomplikovat přebudování Lufthansy

Berlín - Letecké neštěstí na jihu Francie by mohlo zkomplikovat úvahy o dalším směřování německého leteckého koncernu Lufthansa, i když příčina katastrofy ještě nebyla zjištěna. Vedení i zaměstnance čekají tvrdé střety, píše agentura DPA.

Ilustrační foto.

Piloti Lufthansy stávkují, mezi 750 zrušenými spoji je i Praha

Berlín – Piloti německé vlajkové letecké společnosti Lufthansa dnes stávkují kvůli sporu o důchodový program. Na vnitrostátních a evropských linkách firma zrušila na 750 letů, včetně deseti spojů mezi Německem a Prahou. Rušení letů postihlo celkem 80.000 cestujících. Ve čtvrtek chce odborový svaz německých pilotů Vereinigung Cockpit (VC) na dnešní akci navázat stávkou na dlouhých trasách a v nákladní dopravě a dnes večer vyhlásil stávku u letů na krátké a střední vzdálenosti také na pátek.

Ilustrační foto.

Lufthansa zrušila kvůli středeční stávce zhruba 750 letů

Berlín – Německé aerolinky Lufthansa zrušily kvůli středeční stávce pilotů zhruba 750 letů na vnitrostátních a evropských linkách. Proti prvnímu odhadu se počet odvolaných spojů zdvojnásobil. Rušení letů postihne podle aerolinek na 80.000 pasažérů. Na seznamu zrušených spojení je i jeden pár letů mezi Mnichovem a Prahou a čtyři páry letů mezi Frankfurtem nad Mohanem a Prahou. Stávkovat se nově bude i ve čtvrtek, kdy budou ochromeny lety na dlouhých trasách a nákladní lety.

Ilustrační foto

V aerolinkách Lufthansa hrozí další stávky pilotů

Berlín - V největších německých aerolinkách Lufthansa hrozí další stávky pilotů. Pohrozil jimi odborový svaz Vereinigung Cockpit (VC) poté, co dnes vedení společnosti odmítlo jeho požadavek, aby se ve smírčím řízení projednal záměr firmy vytvořit nové nízkonákladové aerolinky. Lufthansa chce ve smírčím řízení řešit pouze spor o důchodový program, kvůli němuž svaz VC letos uspořádal deset stávek.

Ilustrační foto.

Německá Lufthansa si objedná 25 nových letadel Airbus

Frankfurt - Německá letecká společnost Lufthansa si od evropského výrobce Airbus objedná 25 nových letadel, aby nahradila starší stroje a snížila náklady na pohonné hmoty. Katalogová hodnota objednávky činí asi 2,5 miliardy eur (téměř 70 miliard Kč), informovala dnes agentura Reuters.

Ilustrační foto

Lufthansa plánuje další nízkonákladové aerolinky

Berlín - Německé aerolinky Lufthansa uvažují o vytvoření nové nízkonákladové platformy, která by soupeřila s levnějšími leteckými přepravci jako je EasyJet nebo Ryanair. Napsal to dnes německý časopis Der Spiegel.