Kreativ

ŠTÍTEK: Jiří Hodač

Ministři Aleš Řebíček a Alexandr Vondra ve Velemíně.

Blokáda Velemína je zažehnána, řešení našli

Velemín - K blokádě Velemína s největší pravděpodobností nedojde. O odklonění těžké nákladní dopravy mimo obce Hrušovka, Bílý Újezd a Velemín je prakticky rozhodnuto. Pomoc a řešení složité situace tu v úterý garantoval ministr dopravy Aleš Řebíček.

Ekoteroristé a industriální teroristé

V pátek 25. dubna našel svého majitele už pošestnácté Ropák za antiekologický čin minulého roku, nejpovedenější antiekologický výrok byl zase oceněn titulem Zelená perla.

Předseda Dětí Země Miroslav Patrik s cenou pro Ropáka.

Ropáci roku: Hodač, Neumannová a Klaus

Brno - Ropák pro Jiřího Hodače, Zelená perla pro Václava Klause. Tak rozhodla komise 16. ročníku antiekologické ankety Ropák roku, jejíž výsledky v pátek oznámili pořadatelé z ekologické organizace Děti Země v Brně

Předseda Dětí Země Miroslav Patrik s cenou pro Ropáka.

Ropákem roku se stal Jiří Hodač

Brno - Ropák pro Jiřího Hodače, Zelená perla pro Václava Klause. Tak rozhodla komise 16. ročníku antiekologické ankety Ropák roku, jejíž výsledky včera pořadatelé z ekologické organizace Děti Země oznámili v Brně.

Michal Pobucký

Opozice tvrdí, že náměstek lže

Frýdek-Místek/DOPLNĚNÁ VERZE/ – Opoziční zastupitelé nařkli náměstka frýdecko-místecké primátorky Michala Pobuckého ze lži, ten se však snažil dokázat, že jej obviňují neprávem.

KLID PŘED MUZEEM? Ten by mohlo přinést přeložení magistrály do tunelu.

Magistrála zamíří v centru pod zem

Praha- Cílem je zklidnění Václavského náměstí. Přeložení dopravní tepny ale umožní až dokončení městského okruhu, což nebude dříve než v roce 2012.

Ilustrační foto

Dostavbu D11 už nebrzdí Havránková, ale stát

Hradec Králové - Když se vloni na podzim dohodl stát s farmářkou Ludmilou Havránkovou, po 15 letech vzájemného osočování, na výměně pozemků nutných pro dokončení dálnice D11 těsně před Hradcem, zdálo se, že je vyhráno.

Ilustrační foto.

Ministerstvo dopravy bojkotuje posouzení variant R55

PRAHA - Rychlostní silnice R55 na Slovácku je i nadále trasována přes ptačí oblast v systému Natura 2000. Ministr Řebíček tak sabotuje usnesení vlády ze září tohoto roku, které jej zavázalo vytvořit expertní skupinu odborníků pro vyhodnocení alternativních variant.

Ilustrační foto

Šetrnější trasy dálnic se analyzovat nebudou

PRAHA - Variantní posouzení problematických dopravních staveb nebude. Ministerstvo dopravy nerespektuje usnesení vlády z 19. září, které nařídilo vytvořit expertní komisi k posouzení kritických úseků rychlostních silnic a dálnic.

Plán plavebního kanálu na Labi u Přelouče

Ekologickým aktivistům vadí kroky kolem kanálů

PŘELOUČ - Několik let připravovaný projekt výstavby kanálu u Přelouče, který by umožnil splavnit Labe až do Pardubic, narazil v březnu tohoto roku na nesouhlasné stanovisko ministerstva životního prostředí. Martin Bursík tehdy neudělil výjimku pro vodní stavbu v území, v němž se nachází chráněné druhy rostlin a živočichů. Ekologické aktivisty proto nyní „nadzvedlo“ ministerstvo dopravy. Podle nich se stále připravuje výkup pozemků pro Plavební stupeň Přelouč.

Objížďka na pětatřicítce komplikuje provoz v Litomyšli. Kolony aut se pomalu sunou městem.

R35, bouře ve sklenici vody

SVITAVY - „Rychlostní silnice R35 je prioritou i nadále bez ohledu na to, že Pardubický kraj nemá hotový územní plán. Komunikace nebyla zařazena na seznam staveb do roku 2013, protože nebyla jasná trasa. Ale v každém případě celou trasu R35 z Hradce Králové do Mohelnice by se stejně nestihlo postavit za tak krátkou dobu. Panika je zbytečná,“ uvedl mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka.

Ilustrační fotografie.

Silnice R35 by se měla v Pardubickém kraji stavět do pěti let

PARDUBICE - Výstavba rychlostní silnice R35 na území Pardubického kraje by se měla pohnout z mrtvého bodu. Po jednání na ministerstvu dopravy získali představitelé kraje příslib až 50 milionů korun na přípravu stavby. Budovat by se mělo začít nejpozději do pěti let, informovala mluvčí Pardubického kraje Kateřina Nohavová.

Ilustrační foto

Libouchec podpořil v boji proti kamionům i Děčín

LIBOUCHEC - V petici nedávno vyslovilo 613 obyvatel Libouchce vážné znepokojení nad zvyšujícím se nárůstem průjezdu kamionové dopravy obcí. K nim se teď připojilo i 2444 občanů města Děčína, které podle zástupkyně petičního výboru v Libouchci Idy Komedové trápí stejné kamiony. Ty totiž právě v Děčíně najíždí na silnici, která vede přes Libouchec dále na dálnici na Prahu.

Ilustrační foto

Na mýtném se už vybralo 1,756 miliardy korun

PRAHA - Předepsané mýtné na českých dálnicích překročilo za první čtyři měsíce letošního roku 1,756 miliardy korun. Oznámilo to dnes Ředitelství silnic a dálnic. Nejsilnějším byl poslední dubnový týden, kdy předepsané mýtné činilo 114 milionů Kč.

ulice_paskovska_ostrava

Kraj nesouhlasí se zpoplatněním R 56

OSTRAVA - Proti připravovanému zpoplatnění silnice R 56, které se chystá od ledna příštího roku, se ostře staví krajský úřad i jednotlivé obce, kterých se tento problém týká. Zavedení dálničních známek na silnici spojující Ostravu s Frýdkem- Místkem by značně znepříjemnilo situaci v okolních obcích.