Kreativ

ŠTÍTEK: Gulášová polévka

Rataje - Paříž na kole. Jakub Vitonský (vlevo), Patrik Piňos

Na kole z Ratají do Paříže pod Eifelovku? Pro dva mladé nadšence žádný problém

FOTO+VIDEO/Jakub Vitonský a Patrik Piňos. Že vám tyto dvě jména nic neříkají? Nejedná se také o žádné slavné sportovce. Přesto tito dva obyčejní šestadvacetiletí kluci dokázali něco, co jen tak někdo nezažije. V obci Rataje nedaleko Olomouce nasedli na kolo a vyrazili směr Paříž. A ač se nejedná o žádné „cyklonadšence“, za dvanáct dní byli v sedle pod Eifelovkou. Každý den ujeli přes sto kilometrů, průměrně 114 denně a celkově 1370 kilometrů. Jak je takový trip napadl a co všechno je při dobrodružství potkalo? To se dozvíte níže.

Milan Blaha, majitel České Poštovny na Sněžce.

Největší hit je na Sněžce hot dog. Kolik stojí grog, plzeň nebo gulášovka?

Česká Poštovna na Sněžce je nejvýše umístěnou stavbou v ČR s vlastním PSČ 54291. Návštěvníkům nabízí suvenýry, občerstvení a krásné výhledy z terasy na střeše. Majitele Milana Blahu nejvíce rozčilují neukáznění turisté. „Měli jsme případ, že si pod Poštovnou rozdělali ohýnek. To jsem s nimi vyběhl,“ říká.

Štamgasti spočítali výnos sbírky a předali symbolický šek.

Sbírka vynesla přes sedmadvacet tisíc korun

Tachov – Ještě nikdy nedostala maminka postižené devítileté holčičky Terezky Bartošové příspěvek z nějaké dobročinné sbírky. Až v pondělí večer, kdy štamgasti hospody U Štěpána spočítali peníze, které vynesla dobročinná novoroční gulášová polévka.

Štamgasti tachovské restaurace rozdávali na náměstí gulášovou polévku.

Novoroční gulášová polévka pomáhala dobré věci

Tachov – Desítky litrů teplé gulášové polévky se rozdávaly v úterý odpoledne na tachovském náměstí. Štamgasti tachovské restaurace U Štěpána tak pokračovali v novoroční tradici, kterou založili před několika lety.

Z předání výtěžku dobročinné novoroční gulášové polévky.

Novoroční gulášovka vynesla přes dvacet tisíc korun

Tachov – Stejně jako v předchozích třech letech se štamgasti a personál pivnice U Štěpána rozhodli uvařit novoroční gulášovou polévku a rozdávat ji lidem na náměstí za dobrovolný příspěvek, který pak předají na dobrou věc. Letošní volba padla na mobilní hospic Sv. Jiří v Tachově.

Zimní fotbalový turnaj ve Vratimově. Ilustrační foto.

Ve Vratimově se líbil fotbal a chutnala gulášová polévka

Zimní fotbalový turnaj Vratimov 2017 začal zostra. Ve třech zápasech padlo čtyřiadvacet branek, nejvíce jich diváci viděli v souboji Dobré s vítkovickým dorostem, který skončil smírně 5:5. Úvodní kolo bude dohráno ve středu 25. ledna, kdy se v 18 hodin utkají Bohumín se Šenovem, rivalové z krajského přeboru.

Florbalisty obsluhovalo vedení benešovské radnice.

K obědu servírovalo vedení Benešova gulášovou polévku a řízek

Benešov /FOTOGALERIE/ - Co byste řekli, že snímek, kde starosta Benešova Petr Hostek (ČSSD) roznáší talíře s obědy, znamená? Zlí jazykové by bezpochyby určili, že jde o to, že se členové vládnoucí strany, v souvislosti s pravomocným rozsudkem určujícím uhrazení gigantického dluhu za záchranu Lidového domu, snaží pomoci své mateřské partaji „za každou cenu" a kvůli tomu si „střihnou" i nějaký ten „vedlejšák."

Po deseti letech se znovu sešli na hranicích Mikulované s Rakušany. Společně si poslechli dechovou hudbu Mikulovanku, ochutnali guláš, svařené víno a pro děti nachystali také dětský punč.

Mikulovští se setkali s rakouskými sousedy na hranicích

Mikulov /FOTOGALERIE/ – Několik hodin před příchodem nového roku se na hranicích u Mikulova setkali čeští a rakouští sousedé. Mezi státními celnicemi si navzájem popřáli všechno nejlepší. Silvestrovské setkání okořenili domácí gulášovou polévkou či svařeným vínem.

Po deseti letech se znovu sešli na hranicích Mikulované s Rakušany. Společně si poslechli dechovou hudbu Mikulovanku, ochutnali guláš, svařené víno a pro děti nachystali také dětský punč.

Mikulovští se setkali s rakouskými sousedy na hranicích

Mikulov /FOTOGALERIE/ – Několik hodin před příchodem nového roku se na hranicích u Mikulova setkali čeští a rakouští sousedé. Mezi státními celnicemi si navzájem popřáli všechno nejlepší. Silvestrovské setkání okořenili domácí gulášovou polévkou či svařeným vínem.

Ilustrační foto.

Víkend nabídne štrúdlování, Gulášovku a otevřené sklepy

Znojemsko – Na první ročník soutěže Jevišovické štrúdlování zve veřejnost město Jevišovice a restaurace Sýpka. Uskuteční se v sobotu od tři hodin odpoledne v restauraci Sýpka. Vzorky do soutěže, tři nohavice štrúdlu o délce asi 35 centimetrů, mají soutěžící dodat do obchodu k paní Hruškové v sobotu od 8.00 do 11.00 hodin. Nejlepší vzorky budou odměněny, hodnoticí porotou jsou všichni příchozí.

Zlínská Charita rozdávala polévku lidem bez přístřeší

Charita rozdává polévky. Třeba bude boj o gulášovku

Zlínsko - S prvními ranními mrazíky potěší lidi bez domova Charita. I letos se chystá vydávat zdarma teplou polévku s pečivem. Ve Zlíně si na ni budou moci přijít zájemci prvně první listopadové úterý, a to na zlínskou Zálešnou I/3222 od 14 hodin.

Tříkrálová polévka ve Zlíně

Prodejem gulášové polévky pomohli charitě

Zlín - Trousili se po troškách, ale zato pořád. Řeč je o Zlíňanech, kteří v sobotu neváhali a využili doprovodnou akci Tříkrálové sbírky 2014, Tříkrálovou polévku. Osobnosti veřejného života na Zlínsku vydaly bezmála 250 porcí vydatné polévky.

Ilustrační foto.

Bezdomovce čeká polévka, večeře i teplá židle

Plzeň – Sto litrů gulášové polévky rozlil centrální plzeňský obvod v pátek na náměstí Republiky stejně jako v minulých čtyřech letech. Předvánoční gulášovka byla opět určena především sociálně slabším spoluobčanům.

Miroslavská Gulášovka.

Víkend na Znojemsku: Gulášovka, vína i státní svátek

Znojemsko - Připomínka událostí 17. listopadu, ale také svatomartinské slavnosti spojené se křtem mladých vín či tradiční miroslavská Gulášovka. To jsou akce, které se letos sešly v jednom, pro Českou republiku významném dnu. Ten připadá právě na sobotu.

Třináctý ročník miroslavské Gulášovky měl nabitý program. Nejvíce lákala módní přehlídka a samozřejmě guláše.

OBRAZEM: Třináctá Gulášovka lákala stovky lidí

Miroslav /AKTUALIZOVÁNO, 2x VIDEO/ - Voňavé a chutné guláše různých druhů, atraktivní módní přehlídka, bohatý doprovodný program. To vše lákalo stovky hostů do miroslavského kulturního domu v sobotu večer.

Jaroslav Ševčík (vlevo) podává speciální guláše.

Gulášovka má vlastní hymnu

MIROSLAV - Vlastní originální hymnou, kterou speciálně pro miroslavskou Gulášovku složil bítovský poštmistr a muzikant Ladislav Kunrát, začala vsobotu večer vpořadí již jedenáctá gulášová slavnost.