Kreativ

ŠTÍTEK: Bystřice

Dopravní hřiště začalo sloužit předškolákům i žákům ZŠ při dopravní výchově.

PŘED 10 LETY: Nové dopravní hřiště v Bystřici stálo 300 tisíc korun

/FOTOGALERIE/ Ke slavnostnímu otevření nového dopravního hřiště na zahradě mateřské školy došlo před deseti lety v Bystřici u Benešova. Výstavba byla zahájena začátkem srpna. „Nové dětské cyklistické hřiště by mělo přispět k dalšímu zkvalitnění školní cyklistické výuky a podtrhnout úspěchy v dopravních soutěžích,“ řekl tehdy starosta města Daniel Štěpánek.

Fotbalisté Břidličné otočili zápas v Bystřici

Velký obrat Břidličné, Zičák chytil penaltu

První poločas fotbalistům Břidličné v Bystřici vůbec nevyšel. Kovohutě hned v první minutě inkasovaly a když se krásně trefil Martinčík, vypadalo to s nimi špatně. Nakonec ale přišel obrat a výsledek 2:3. Hosté mohou za výhru děkovat i brankáři Zifčákovi, který chytil pokutový kop. 

Fotbalový zápas mezi FC Slovan Havlíčkův Brod a FK Hodonín.

Chci vylepšit značku FC Slovan, plánuje brodský trenér Soural

Havlíčkobrodský Slovan prošel přes dlouhou pauzu pořádným zemětřesením. Přišel nový realizační tým a hlavně v kádru nezůstal kámen na kameni. A vypadá to, že změny začínají nést své ovoce. Jak vidí polovinu podzimní sezony kouč Josef Soural?

Údolí Bystřice

Za krásami Údolí Bystřice

Navštivte s rodinou či přáteli přírodní park v širším okolí řeky Bystřice, která se hluboko zařezala do plošiny Domašovské vrchoviny.

Náměstí II. odboje a stará škola v Bystřici u Benešova.

SOUHRN ZPRÁV Z REGIONU: Ještě před přerodem centra prošlo náměstí úpravou

Teprve realizace architektonicko-krajinářské soutěže, kterou před nedávnem vypsala bystřická radnice, od základů změní podobu Ješutova a vedlejšího Náměstí II. odboje. Studie má řešit nejen estetickou otázku centrální části města, ale zakomponovaná by v ní měla být logicky a účelně v rámci co nejvyšší bezpečnosti také doprava.

Trenér Staré Říše Luděk Kovačík očekává těžké utkání. Ve Ždírci by však rád bodoval.

Ve Ždírci je žhavá půda, tvrdí kouč Staré Říše Kovačík před nedělním derby

Divizní program desátého kola měl nabídnout nejedno derby. Do Polné ale Humpolec nepřijede, několik hráčů má v karanténě. Zajímavý střet, ovšem kvůli vládním opatřením bez fanoušků, nabídne nedělní dopolední mač mezi Velkou Bíteší a Žďárem. Odpolední duel Ždírce nad Doubravou se Starou Říší bude mít také dobrý náboj. Domácí chtějí potvrdit tři body z Bystřice, hosté zase touží najít ztracenou formu a začít bodovat.

Krajská hokejová liga nabídla další tři zápasy.

Telč rozhodla derby s Ledčí v samotném závěru

Hokejisté Telče se dostali do čela Krajské ligy Vysočiny. Zvládli i druhé utkání, ačkoliv s Ledčí nad Sázavou to nebyl vůbec jednoduchý duel. Drama vyvrcholilo v závěrečných minutách.

Na snímku Jiří Mičola.

Házenkáři Zlína asi padnou do karantény, Bystřice poprvé hrála a zvítězila!

Pomyslný štafetový kolík si předaly prvoligové házenkářské kluby Bystřice pod Hostýnem a Zlína. Zatímco svěřenci Martin Žůrka o víkendu odehráli první zápas sezony, navíc vítězně, v Baťově městě čeká na výsledky Covid 19 téměř polovina týmu a podle všeho po duelu v Náchodě odloží i domácí klání s Vršovicemi.

Oprava mostu uzavře silnici v Bystřici.

Oprava mostu uzavře silnici v Bystřici

Řidiči projíždějící Bystřicí po silnici I/11 se musí obrnit trpělivostí. V pondělí totiž odstartují přípravné práce na demolici mostu přes Hluchovou. Přes půl roku budou automobily jezdit po objízdné trase.

Městská knihovna Bystřice u Benešova

Kdo slyšel O jedné Karkulce a třech vlcích?

V rámci 13. ročníku divadelního festivalu Ludvíka Němce ochotnický divadelní spolek Netopýr z Týnce nad Sázavou nastudoval a zahraje v úterý 6. října od 16 hodin představení O jedné Karkulce a třech vlcích.

PSG ZLÍN – Velká Bystřice

Házenkáři Zlína i Vsetína doma slavili. Bystřice stále odpočívá

Zatímco prvoligoví házenkáři Bystřice pod Hostýnem kvůli neutěšené covidové situaci ve své obci stále na svůj první duel sezony čekají, zbylí dva zástupci se o víkendu ve 2. kole dočkali premiérových výher. „Dají nám klid do další práce. Snad nám vedení vlády soutěže nezavřou,“ přejí si oba vítězné tábory ze Zlína a Vsetína.

Baťov vs. Luhačovice

Krajský přebor: Kvasnica hattrickem poslal do kolen Boršice

Kanonýrem uplynulého 7. kola krajského přeboru je Patrik Kvasnica, který se hattrickem podílel na výhře Slušovic nad Boršicemi. V čele soutěže se i nadále drží Luhačovice, které zvládly šlágr v Otrokovicích na Baťově a drží náskok čtyř bodů. Utkání Bystřice p. H. - Holešov se odehraje ve středu 30. 9. od 16:30.

Z finále soutěže Lipová ratolest 2020 v Bystřici.

Studenti mění Bystřici a nejspíš se tam ještě vrátí

/FOTOGALERIE/ Místo deseti družstev jen sedm. To je důsledek situace kolem covidu-19, který se podepsal na účasti středoškoláků při finále celočeské soutěže Lipová ratolest. Už podruhé. Z dubna, kdy se mělo finále konat, ho posunul na podzim.

David Lošťák v dresu české juniorské reprezentace slaví branku do sítě Švýcarska.

Lošťák střílí za Bystřici s tátou po boku. Jen mistrovství světa mu sebrali

Tři zápasy, sedm gólů, z toho dva hattricky. Tak zní účet fotbalisty Davida Lošťáka z „anglického týdne”, ve kterém jeho Velká Bystřice postupně skolila Kožušany, Doloplazy a Smržice a posunula se na třetí místo v Lion sport I. B třídě. Třiadvacetiletý Lošťák se dostal díky povedené sérii do čela tabulky střelců, které vévodí s dvanácti trefami.

Petr Fišer, fotbalista Neveklova B.

Dal gól i pražské Slavii. Síť Bystřice Petr Fišer rozvlnil dokonce šestkrát

/KANONÝR VÍKENDU, FOTOGALERIE/ Šest branek za dvaasedmdesát minut? Pro Petra Fišera z rezervního týmu Neveklova žádný problém. Ukázal to v nedělním domácím zápase IV. třídy proti Bystřici B, ve kterém režíroval vysoké vítězství 11:1. "Jde o vyrovnání mého rekordu. To samé se mi už povedlo v minulosti proti Maršovicím," prozradil fotbalista, který se tím zároveň přihlásil do rubriky Deníku s názvem Kanonýr víkendu.

První setkání hasičských praporů okresu Žďár nad Sázavou

První setkání hasičských praporů okresu Žďár nad Sázavou

V neděli 20. září se uskutečnilo u příležitosti 135 let od založení Župní jednoty Novoměstské 1. setkání hasičských praporů okresu Žďár nad Sázavou. První pokus o založení župy v regionu Novoměstského hejtmanství (dnešní okres Žďár nad Sázavou) proběhl v roce 1880; stalo se tak v Jimramově po veřejném hasičském cvičení za účasti zástupců hasičských sborů z Bystřice nad Perštejnem, Nového Města na Moravě a Jimramova s cílem spojit svoje síly ve výcviku a vzdělávání.