Kreativ

ŠTÍTEK: Theodore Ulrike Sophie von Lewetzow

Oblastní muzeum a galerie v Mostě se od úterý otevírá pro veřejnost.

Konečně pro vás otevíráme Oblastní muzeum a galerii v Mostě!

S účinností od 11. května v obvyklé otevírací době (po - pá: 12 - 18 hodin, so - ne, svátky: 10 - 18 hodin), za doporučených hygienických opatření (s rouškou, desinfekcí rukou u příchodu v recepci a doporučenými rozestupy, podle předpisů je možno muzeum navštívit souběžně 60 návštěvníků - ne ve skupině).

Z Muzea českého granátu v Třebenicích je nemovitá kulturní památka. V budoucnu ho čeká oprava

Netradiční muzeum v kostele. Sbírka českých granátů je kulturní památkou

/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Muzeí umístěných v kostele v Česku příliš mnoho nenajdeme. Přesto se jedno z nich nachází také na Litoměřicku. Jedná se o Muzeum českého granátu v Třebenicích, které je umístněné v prostorách někdejšího luteránského kostela. Sídlí tu už od roku 1959 a město by ho v budoucnu chtělo kompletně opravit.

Z Muzea českého granátu v Třebenicích je nemovitá kulturní památka. V budoucnu ho čeká oprava

FOTO: Z Muzea českého granátu v Třebenicích je nemovitá kulturní památka

/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Muzeí umístěných v kostele v Česku příliš mnoho nenajdeme. Přesto se jedno z nich nachází také na Litoměřicku. Jedná se o Muzeum českého granátu v Třebenicích, které je umístněné v prostorách někdejšího luteránského kostela. Sídlí tu už od roku 1959 a město by ho v budoucnu chtělo kompletně opravit.

V nominaci je i mostecký Funpark v parku Šibeník.

Hlasujte v soutěži Krušnohorská NEJ

Do konce srpna hlasujte pro novinku v oblasti turismu a cestování v Krušných horách. Svůj hlas můžete dát na webových stránkách krusnehory.eu nebo na facebooku Krušnohorská NEJ, případně e-mailem na info@krusne-hory.org s označením do předmětu Krušnohorská NEJ. Akce probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

Muzeum nabízí medailon s portrétem hraběnky Ulriky.

Medailon s Ulrikou se dá koupit v muzeu

V recepci Oblastního muzea a galerie v Mostě byl zahájen prodej originálních stříbrných šperků s českými granáty družstva umělecké výroby Granát Turnov, který je největším světovým výrobcem českého granátového šperku.

Muzejní noc v Oblastním muzeu a galerii v Mostě přilákala zájemce o živou a neživou přírodu.

FOTO: Badatelé představili v muzeu svou práci

Muzejní noc v Oblastním muzeu a galerii v Mostě přilákala zájemce o živou a neživou přírodu. Pracovníci přírodovědného oddělení odkryli tajemství své práce a nechali nahlédnout pod pokličku badatelské činnosti.

Expozice věnovaná životu baronky Ulriky von Levetzow

FOTO: Expozice baronky Ulriky von Levetzow je zase k vidění v Mostě

Po rozsáhlé rekonstrukci byla v Oblastním muzeu a galerii v Mostě opět uvedena do provozu stálá expozice věnovaná životu baronky Ulriky von Levetzow z třebívlického panství, která byla v mládí přítelkyní a poslední láskou německého básníka Johanna Wolfganga Goetha.

Oblastní muzeum a galerie v Mostě uzavřely expozici věnovanou životu baronky Ulriky von Levetzow z třebívlického panství, poslední velké lásky německého básníka Johanna Wolfganga Goetha. Jedna z tvůrkyň expozice Alena Kvapilová předala štafetu v bádání hi

Muzeum v Mostu zavřelo expozici o baronce

Most – Stálá expozice věnovaná poslední velké lásce německého básníka Johanna Wolfganga Goetha baronce Ulrice von Levetzow v muzeu v Mostě zavřela své dveře. Ne na dlouho, v listopadu se má otevřít její modernější verze.

Každý víkend vyráží cyklobus třeba do Kletečné, Mukařova, na Kokořínsko a k Máchovu jezeru až do 7. září.

Po Českém středohoří se v létě můžete i svézt

Léto ještě zdaleka nekončí, a tak pro poznávání regionu Českého středohoří mohou turisté využívat veskrze sezonní dopravní prostředky. Jaké mají možnosti, se dozvědí na internetových stránkách Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Ta má na starosti koordinaci cestovního ruchu v oblasti.

Každý víkend vyráží cyklobus třeba do Kletečné, Mukařova, na Kokořínsko a k Máchovu jezeru až do 7. září.

Po Českém středohoří se v létě můžete i svézt

České středohoří - Léto ještě zdaleka nekončí, a tak pro poznávání regionu Českého středohoří mohou turisté využívat veskrze sezonní dopravní prostředky. Jaké mají možnosti, se dozvědí na internetových stránkách Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Ta má na starosti koordinaci cestovního ruchu v oblasti.

Ilustrační foto

Goethova poslední láska se nikdy neprovdala

„Slunce, tak nadarmo svítíš,/ prorazit chceš chmurné mraky./ Vždyť veškerý zisk mého žití/ je vyplakat žal z její ztráty,"napsal slavný německý básník Johann Wolfgang Goethe 6. června 1816, kdy zemřela jeho žena Christiana.

Ilustrační foto.

Pivovar v Litoměřicích čeká na zájemce

Litoměřice – Bývalý Korunní pivovar v Litoměřicích stále nemá hlavního investora. Areál je již několik let „rozparcelován“ různými podnikateli, na důstojné využití se ale čeká.

Šperky Ulriky jsou opět v Třebenicích

Šperky Ulriky jsou opět v Třebenicích

Třebenice, Litoměřice – Pracovníci Oblastního muzea v Litoměřicích ve středu opět po zimní přestávce umístily do Muzea Českého granátu v Třebenicích kolekce historických i moderních šperků z českého granátu (včetně sady šperků Ulriky von Levetzow, která řila v nedalekých Třebívlicích).

Třebívlické vinobraní.

Pozvánka: Třebívlické vinobraní 2010

Třebívlice /FOTOGALERIE Z LOŇSKÉHO ROČNÍKU/ – Třetí ročník Třebívlického vinobraní přiláká v sobotu 25. září návštěvníky na Den otevřených dveří v Zámeckém vinařství, na kulturní program v čele s Evou a Vaškem, nebo tradiční dobový průvod obcí s baronkou Ulrikou von Levetzow, která pozdraví místní lid.

Kolekce šperků třebívlické baronky Ulriky von Lewetzov.

Mostecké muzeum vystaví drahokamy

Most - Oblastní muzeum v Mostě ukáže veřejnosti šperky z českého granátu, které nosila baronka Ulrika von Levetzow, velká láska světoznámého básníka a myslitele Johanna Wolfganga Goetha.

Švestková dráha.

Motoráček Hurvínek se rozjede tento víkend

Most - O Víkendu začne opět jezdit Švestková dráha. Každý prázdninový víkend bude Českým středohořím opět brouzdat historický motoráček „Hurvínek“, který vás může dovést třeba do Muzea českého granátu, k Ulrice von Levetzow, pod hrady Košťálov a Oltářík, nebo jen tak do přírody.