Kreativ

ŠTÍTEK: Dušan Rapoš

Přebal knihy Když draka bolí hlava, kterou napsali dvojjazyčně Petr Šiška a Dušan Rapoš s působivými ilustracemi Martina Schwarze.

Když draka bolí hlava: knižně i filmově

V Třinci, Karviné, Dolní Lomné, ale možná i na dalších místa Moravskoslezského kraje se v příštím roce bude natáčet československý filmový pohádkový projekt nazvaný Když draka bolí hlava. A ještě letos na podzim vyjde stejnojmenná kniha.

Dušan Rapoš.

Když draka bolí hlava: v knize i na plátně

Ostrava – Zdá se, že známá dvojice autorů - producent, textař, hudebník, ale v poslední době také scenárista - Petr Šiška a režisér, producent a hudební skladatel Dušan Rapoš nezahálejí ani v letních měsících a chystají knihu a další film.

PETER CMORIK (uprostřed sedící) jako Ježíš v muzikálu Jesus Christ Superstar.

Jsem vděčný za úžasné příležitosti, říká v rozhovoru pro Deník Peter Cmorik

/ROZHOVOR/ Peter Cmorik v současné době patří k nejpopulárnějším zpěvákům na slovenské hudební scéně, kde získal už několik zlatých slavíků. V ostravském Divadle Jiřího Myrona vytváří nyní postavu Ježíše v legendární rockové opeře Tima Rice a Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar v režii Jiřího Nekvasila.

Petr Šiška.

Petr Šiška: Moc mě baví dělat lidem radost

/ROZHOVOR/ atří k nepřehlédnutelným osobnostem současného českého šoubyznysu, který se na domácí umělecké scéně už etabloval nejenom jako úspěšný textař, hudebník, producent, moderátor, ale v poslední době také jako filmový scenárista. Petr Šiška vyrůstal v Těšínském Slezku, které si opravdu zamiloval. Jaký byl jeho pomalu končící rok?

Petr Šiška.

Petr Šiška: Člověk si musí dělat radost

Region – Petr Šiška je známý třinecký a regionální patriot. Muž mnoha uměleckých tváří nyní připravuje celovečerní hudební film, který se zaměří právě na Těšínské Slezsko. Více prozradil v následujícím rozhovoru.

Petr Šiška.

Balada z Těšínského Slezska s titulní písní Jarka Nohavici

/ROZHOVOR/ Před půl rokem informoval Deník jako první o tom, že Petr Šiška, úspěšný producent, neméně zdatný textař, skvělý moderátor, zapálený zpěvák a hudebník, nyní vstupuje na uměleckou scénu coby producent a scénárista celovečerního hraného filmu s názvem Muzikanti, kterým chce vzdát hold půvabnému kraji Těšínského Slezska.

Petr Šiška.

Film z Těšínského Slezska? Romantická balada s písněmi a velkými osobnostmi

Ostrava /ROZHOVOR/ - Petr Šiška je vskutku renesanční člověk. Úspěšný producent, neméně zdatný textař, skvělý moderátor, zapálený zpěvák a hudebník. Nyní vstupuje na uměleckou scénu jako producent a scenárista celovečerního hraného filmu s pracovním názvem Muzzyka, kterým chce vzdát hold půvabnému kraji Těšínského Slezska.

Pohoda sálá ze snímku Karla Kryla. Zdobí i DVD.

Plný poezie, humoru i hořkosti byl Karel Kryl, písničkář, bard

Teplice, Praha /RECENZE/ - Kolekce KAREL KRYL: Kdo jsem…? (Poslední zpověď) ukazuje známého písničkáře jinak. Ne diváky nabitá hala plná svatého revolučního nadšení, bouřící při Krylových hitech. Ni intimita klubu, kde na vás dýchne atmosféra, duší vám souzní tóny kytary i slova z úst básníka. Slovenský textař a režisér Dušan Rapoš, autor posledního dokumentu s Karlem Krylem, nechal písničkáře zpívat i recitovat „u zdi".

Herečka Eva Vejmělková ve filmu Fontána pre Zuzanu.

Fontána pre Zuzanu ožívá v Brně

Brno - Zpět do 90. let a atmosféry filmu Fontána pre Zuzanu ve čtvrtek večer Brňany přenese koncert v hale Vodova. Nejznámější skladby ze snímku režiséra Dušana Rapoše posluchačům po více než dvaceti letech připomenou původní interpreti i speciální hudební hosté.

Martin Dejdar.

Cinka Panna nudí

Slovensko - Představy Ľubomíra Slivky a Dušana Rapoše o cikánském světě by v konfrontaci s realitou vzaly za své.