Kreativ

ŠTÍTEK: Evropská liga UEFA

Adam Vrba (u míče).

Mám radost, že jsem dal gól Hrušounovi, říká Vrba

Vítězný gól Domažlic béčku Viktorie Plzeň vstřelil její odchovanec, který ještě na podzim za ni dával góly. Adam Vrba zvyšoval na 2:0 v nedělním krajském derby 22. kola fotbalové třetiligové ČFL. Jiskra Domažlice vyhrála v Plzni 3:1.

LIMBERSKÉHO OHLÉDNUTÍ: Hrál proti Messimu i Ronaldovi. Teď válí za Domažlice

Už to bude skoro rok, co loni 9. června udělal plzeňský fotbalista David Limberský tečku za svojí profesionální kariérou. Začínal s Viktorií ve druhé lize, ale nakonec v modročerveném dresu radoval z pěti mistrovských titulů a třikrát si zahrál skupinovou fázi Ligy mistrů. V této soutěži se postavil proti nejslavnějším hráčům planety v čele s Lionelem Messim a Zlatanem Ibrahimovičem. Proti Cristianu Ronaldovi si zase zahrál za českou reprezentaci ve čtvrfinále Eura 2012. Limberského nejvydařenější zápas byl asi v Evropské lize na hřišti německého Schalke v únoru 2012. Pojďme si prohlédnout zlomové okamžiky kariéry plzeňské ikony.

Jakub Teršl (vzadu vlevo) a David Limberský (vpravo).

Limberskému a spol. podával balony, teď s legendou hraje Teršl v obraně

Bezgólová remíza bývá skvělým vysvědčením obrany a brankáře. Lví podíl na nule vzadu ze zápasu 20. kola ČFL mezi Admirou Praha a Jiskrou Domažlice má stoper Západočechů Jakub Teršl. Chodové v neděli v Praze remizovali 0:0, což je podle pětadvacetiletého odchovance holýšovského fotbalu málo.

Fotbalisté Slavie Praha se utkali s Feyenoordem Rotterdam už v základní skupině.

Co dělí slávisty od splnění snu? Marodka, tresty i silný soupeř

Už třetí zápas proti Feyenoordu Rotterdam během půl roku čeká na fotbalisty Slavii. Za touto intenzivní česko-nizozemskou družbou se ovšem neskrývají sympatie ke klubu, který stejně jako tým z Edenu vyznává červenou a bílou, ale ryzí náhoda. Los na podzim svedl oba soupeře proti sobě už v základní skupině Konferenční ligy, před nynějším čtvrtfinále se situace zlomyslně opakovala.

KAREL KREJČÍ po zisku titulu s Viktorií Plzeň v roce 2016.

LEGENDY VIKTORIE: Karel Krejčí, muž oddaný fotbalu

Jako hráč je podepsán výrazným písmem pod historickým postupem fotbalistů Viktorie Plzeň v roce 1993 do nově utvořené první české ligy, velkých úspěchů v barvách Viktorie dosáhl Karel Krejčí rovněž jako trenér.

Zleva Jean-David Beauguel z Plzně,  Ondřej Lingr ze Slavie a Jan Sýkora z Plzně.

Obstojí opět polský sudí? Šlágr Plzně se Slavií bude pískat Raczkowski

Nedělní šlágr 27. kola první fotbalové ligy mezi Plzní a Slavií budou řídit polští rozhodčí v čele s hlavním Pawlem Raczkowským. Komise rozhodčích FAČR o tom informovala na twitteru. Asistenty budou Radoslaw Siejka a Adam Kupsik, videorozhodčím pak Piotr Lasyk a jeho pomocníkem český sudí Pavel Orel.

Dominantou stadionu je obrovská multimediální kostka pod stropem.

Friends Arena: Domov švédské reprezentace, kde se bude bojovat o MS

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE/ Češi se chtějí po šestnácti letech probojovat na fotbalové mistrovství světa a aby na svůj cíl dosáhli, budou muset ve čtvrtek večer porazit Švédsko. Důležité utkání baráže se odehraje v moderní Friends Areně ve švédské Solně, na jejíž tribuny se vejde přes padesát tisíc diváků.

Plzeňský záložník Jan Kopic na jednom z tréninků v týdnu před zápasem Viktorie v Jablonci.

Kopic se těší do Jablonce, i když ví, že tam Plzeň nečeká snadný úkol

/ROZHOVOR/ Pouze zadáci Radim Řezník a kapitán Lukáš Hejda jsou v plzeňské Viktorii déle než záložník Jan Kopic. „Změnilo se to hodně. Už je načase zase něco uhrát,“ usmíval se 31letý reprezentant, který nedávno s klubem prodloužil smlouvu o další dva roky. „Neměl jsem ambice odcházet,“ dodal.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Nepolapitelný Sor. Aby nás nevyřadili za nepřiměřenou rychlost, žertoval kouč

Slávističtí fotbalisté třetím postupem do čtvrtfinále evropských pohárů za poslední čtyři roky dokázali, že předchozí úspěchy nebyly náhodné. Po odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy s Lincem měl ale kouč Jindřich Trpišovský rozporuplné pocity, neboť jeho svěřenci zbytečnými chybami přišli o dvoubrankové vedení a v Rakousku prohráli 3:4. Do dalšího kola prošli díky úvodnímu domácímu vítězství 4:1.

Fanoušci Sparty v domácím utkání proti Partizanu Bělehrad.

Sparta zase pyká za rasismus. UEFA uzavřela část stadionu kvůli transparentu

Fotbalová Sparta odehraje kvůli rasistickému transparentu fanoušků v odvetě Evropské konferenční ligy na hřišti Partizanu Bělehrad příští domácí zápas v evropských soutěžích před uzavřenou částí hlediště. Disciplinární komise UEFA zároveň udělila pražskému týmu pokutu 3250 euro (přes 80 tisíc korun) za použití pyrotechniky.

Majitel Baníku Václav Brabec.

Šéf Baníku Brabec: Lischka nestál 16 milionů, u Bazalů jsem pesimista. A poháry?

/FOTOGALERIE/ Na začátku roku to bylo šest let, kdy se stal majitelem fotbalového klubu Baníku Ostrava. Václav Brabec od té doby zažil pád do druhé ligy i návrat do nejvyšší soutěže, řadu památných utkání, boje o evropské poháry a investoval do slavné značky stovky milionů korun. Ty poslední letos v zimě, kdy Slezané byli možná nejaktivnějším prvkem na českém přestupním trhu. Nejen k tomu se pětapadesátiletý podnikatel vyjádřil v rozhovoru pro youtubový kanál FORTUNY a pořad FORTUNA BAR.

Ruský miliardář Roman Abramovič.

Konec ruského miliardáře. Abramovič předal dozor nad Chelsea radě klubové nadace

Dlouholetý vlastník fotbalového klubu Chelsea Roman Abramovič dnes oznámil, že předal "dozor a péči" nad klubem správní radě klubové charitativní nadace. Ruského miliardáře, jenž londýnský tým koupil v roce 2003, vyzval v týdnu v souvislosti s ruským útokem na Ukrajinu ke vzdání se kontroly nad klubem jeden z členů britského parlamentu.

Pardubičtí fotbalisté s Hradcem Králové jen remizovali.

Vyběhl na San Siru, teď Patrák přišel vytáhnout Pardubice ze sestupové kaše

ROZHOVOR - JEN V DENÍKU/Pardubice se mohou pomalu přejmenovat na reprezentaci do 21 let. K početné enklávě mladých fotbalistů se nově zařadil odchovanec vrchlabského fotbalu a absolvent akademie pražské Sparty. Vojtěch Patrák (18. března 22 let) už si stačil zahrát v Monaku a hlavně na San Siru. V jarní části bude působit v klubu, který se pere o záchranu v první lize.

Pavel Vrba, trenér Sparty

Vrba je amatér, Spartě se po ostudě v Evropě vysmívají i vlastní fanoušci

Vést Spartu je snem snad každého českého trenéra. Ovšem ne každý dokáže unést ten veliký tlak, jaký tato pozice přináší. Když se vyhrává, fanoušci vás vynášejí do nebes, ale jakmile se nedaří, hned vás vyhánějí. A právě s něčím takovým se musí potýkat sparťanský kouč Pavel Vrba. 

Pavel Vrba, trenér Sparty

Vrba je amatér, Spartě se po ostudě v Evropě vysmívají i vlastní fanoušci

Vést Spartu je snem snad každého českého trenéra. Ovšem ne každý dokáže unést ten veliký tlak, jaký tato pozice přináší. Když se vyhrává, fanoušci vás vynášejí do nebes, ale jakmile se nedaří, hned vás vyhánějí. A právě s něčím takovým se musí potýkat sparťanský kouč Pavel Vrba. 

Pavel Vrba, trenér Sparty

Vrba je amatér, Spartě se po ostudě v Evropě vysmívají i vlastní fanoušci

Vést Spartu je snem snad každého českého trenéra. Ovšem ne každý dokáže unést ten veliký tlak, jaký tato pozice přináší. Když se vyhrává, fanoušci vás vynášejí do nebes, ale jakmile se nedaří, hned vás vyhánějí. A právě s něčím takovým se musí potýkat sparťanský kouč Pavel Vrba. 

Trenér Pavel Vrba musel překousnout hodně špatný výkon svých svěřenců proti Partizanu i pískot z tribun.

Sarkasmus i nadávky. Fanoušci Sparty tepou do trenéra Vrby

Vést Spartu je snem snad každého českého trenéra. Ovšem ne každý dokáže unést ten veliký tlak, jaký tato pozice přináší. Když se vyhrává, fanoušci vás vynášejí do nebes, ale jakmile se nedaří, hned vás vyhánějí. A právě s něčím takovým se musí potýkat sparťanský kouč Pavel Vrba. Po víkendové domácí remíze s Plzní, zachráněné v posledních vteřinách, museli fanoušci z Letné vypít další kalich hořkosti v podobě domácí pohárové porážky s Partizanem. Bez střel, bez šancí…

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Slavia je v Turecku bez Trpišovského. Pochvaluje si první zápas venku

Úvodní utkání vyřazovací části Evropské konferenční ligy odehrají ve čtvrtek fotbalisté pražské Slavie na půdě tureckého Fenerbahce Istanbul. Červenobílí se musí obejít bez hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského, který z nespecifikovaných zdravotních důvodů s týmem v úterý neodletěl.

Plzeňští fotbalisté František Rajtoral (vpravo) a Milan Petržela stíhají jednoho z hráčů Schalke 04.

PODÍVEJTE SE: Doosan Arena slaví deset let, pokřtilo ji Schalke

Dnes je to přesně deset let, co se ve zrekonstruované Doosan Areně v plzeňských Štruncových sadech hrál poprvé fotbalový zápas. Bylo 16. února 2012 a z Německa přijelo věhlasné Schalke 04, pojďte si ten historický zápas připomenout ve fotografiích a na videu.

Pavel Kadeřábek.

Deset let v Hoffenheimu. Kadeřábek prodloužil smlouvu do léta 2025

Fotbalista Pavel Kadeřábek prodloužil smlouvu s německým Hoffenheimem do 30. června 2025. Devětadvacetiletý pravý obránce či záložník, který patří do kádru české reprezentace, působí v bundesligovém klubu od léta 2015. Působení v klubu tak může zaokrouhlit na 10 let. 

Teplice posílí 31letý levý obránce z Černé Hory Dejan Boljević. Na snímlu je s ředitelem klubu Rudolfem Řepkou. Foto: FK Teplice

Teplice sehnaly posilu z Černé Hory. Na hřišti nechám všechno, slíbil Boljević

Snaha vedení prvoligového fotbalového klubu v Teplicích o posílení pro jarní část nejvyšší soutěže graduje. Skláře ještě na soustředění v tureckém Beleku doplní levý obránce z Černé Hory se zkušenostmi z evropských pohárů Dejan Boljević. Přichází z arménského Alashkertu Yerevan, kde na podzim odehrál pět zápasů ve skupinové fázi Konferenční ligy, nastoupil také do předkol Ligy mistrů a Evropské ligy. Trenérskému štábu bude Dejan Boljević k dispozici už na úterní utkání se Slavií Sofia.

Fotbalista Glasgow Rangers Glen Kamara (uprostřed) a Ondřej Kúdela ze Slavie Praha v odvetě osmifinále Evropské ligy.

Nekončící sága. Arbitráž odložila kauzu Kúdela, pokračovat bude v dubnu

Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne odložil na duben projednání kauzy fotbalisty pražské Slavie Ondřeje Kúdely. Původní termín byl stanoven na tento pátek 21. ledna, podle serveru Seznam Zprávy byl ale posunut na 11. dubna, kdy slyšení nebude muset probíhat on-line. Čtyřiatřicetiletý stoper se k CAS odvolal v červnu poté, co od disciplinární komise Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) dostal trest zákazu startu v deseti zápasech za údajnou rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow.