Kreativ

ŠTÍTEK: limetka

SUPŠ obor návrhářství oděvů: Valérie Jurčíková II. ročník

Studentky Umprumky a zkroucená limetka ve finále Sweet Hamé Fashion

Uherské Hradiště – Exoticky dravé a zároveň kontrastně klidné díky zelené barvě, která je spojována s bezpečím a přírodou. Tak popisují své modely z kolekce Twisted Lime (Zkroucená limetka) studentky druhého ročníku Střední uměleckoprůmyslové školy Uherské Hradiště Valérie Jurčíková a Lucie Jašková, které se se svými návrhy šatů dostaly až do finále soutěže pro mladé návrháře Hamé Sweet Fashion.

Ilustrační foto.

V limetkách z Alberta byl vysoký obsah pesticidu, zjistil časopis

Praha – V limetkách z Mexika zakoupených v prodejně Albert byl pětinásobně překročen povolený limit parathion-metylu. Uvedl to dnes spotřebitelský časopis dTest. Pesticid parathion-metyl byl pro svou vysokou toxicitu zakázán v celé EU už před deseti lety.

Ilustrační foto

Pivní Velikonoce, to jsou zajíci i limetka

Pelhřimovsko – Nejkrásnější svátky jara už klepou na dveře. Bohatá velikonoční nadílka ale nečeká pouze na koledníky s pomlázkou. Na nadílku se mohou těšit také milovníci zlatavého moku.

Ilustrační foto

Pozor na citrusy v pivu, varují lékaři

USA - V americké televizní reklamně na pivo značky Corona žena na pláži - popuzená tím, že její společník zírá na blondýnku v bikinkách - muže pocáká limetkou vloženou v hrdle lahve. Lékaři ale varují, že něco podobného může způsobit horší reakci, než jen leknutí: Ošklivou kožní reakci, kterou jeden z lékařů nazývá "mexickou pivní dermatitidou", napsala agentura Reuters.