Kreativ

ŠTÍTEK: Linecký koláč

Není nad domácí šlehačku. S několika ingrediencemi navíc vydrží tuhá i 24 hodin

Pevná šlehačka, která nespadne? Přidejte pár ingrediencí a vydrží vám i 24 hodin

I když často sáhneme z časových důvodů po šlehačce ve spreji, pravdou je, že doma vyšlehaná šlehačka má nezaměnitelnou chuť, které se jen tak něco nevyrovná. Ozdobí moučníky, poháry a dokonale vypadá i na dortech. Ovšem jedině pokud ji vyšleháme správně a ona nám nespadne. A právě to se nikdy nestane, když k ní přidáte pár ingrediencí navíc.

Svatomartinské rohlíčky šly na dračku. Pomohou dobré věci.

Svatomartinské rohlíčky nestačily, zájem byl obrovský. Výtěžek pomůže

Letos si organizátoři oslav svatého Martina v Jihlavě připravili i novinku v podobě spolupráce s Oblastní charitou Jihlava. Jihlavané tak mohli poprvé přispět do sbírky Svatomartinský rohlíček, kterou zorganizovala Odlehčovací služba Adapta při Oblastní charitě Jihlava (OCHJ). Sbírka se setkala s velkou odezvou a lidé si odnesli za dobrý skutek celkem 1 700 rohlíčků a 490 lineckých koleček. Výtěžek sbírky přinesl krásnou částku ve výši 46 829 korun.

Vánoční burger se stal hitem sociálních sítí

Skotský vánoční burger? Fastfoodová Babylonská věž

Chcete na chvíli utéct ze světa přeplněného lineckým cukrovím a smaženými kapry s bramborovým salátem? Třeba vás inspiruje letošní „vánoční hamburger“, který od začátku adventu nabízí svým hostům fastfoodová restaurace Hank Marvin na předměstí skotské metropole Glasgow.

Ilustrační foto.

Ohňostroje zabíjejí ptáky, zní protest ornitologů

Střední Čechy – Ne každý se na přivítání nového roku za bouchání petard a vystřelování rachejtlí těší. O stresu domácích mazlíčků informujeme pravidelně. Nyní se ke kritice novoročních ohňostrojů přidali i ochránci přírody, konkrétně ornitologové. Podle nich mají ohňostroje na ptáky katastrofální dopad.

Ilustrační foto.

Modernizují úřad v Dačicích

Dačice - Druhá část modernizace dačického úřadu, která má zlepšit práci úřadu a umožnit nové služby občanům, bude stát přes dva miliony korun.

David Kostelecký.

Kostelecký: Mám rád linecké cukroví, ale nepřibral jsem

Brno /ROZHOVOR/ – Zažil první Vánoce rozšířené o čtvrtého člena rodiny. Olympijský vítěz v brokové střelbě v disciplíně trap z Pekingu 2008 David Kostelecký má s manželkou Lenkou už druhého syna, ke tříapůlletému Denisovi přibyl teprve čtyřměsíční Alan. „Všechno o Vánocích skloubit je docela divočina," usmívá se devětatřicetiletý Kostelecký, jenž žije v Holasicích u Brna.