Kreativ

ŠTÍTEK: Marcipán

Dort ježek, foodstyling Klára Zíková

Dort, který všem vyvolá úsměv na tváři, zvládne s tímto receptem připravit každý

Upečte si dort s názvem Čokoládová bodlinka. Nemyslete si, že jej ocení jenom děti. Dort s podobou ježka je tak milý, že úsměv na tváři vyvolá každému. A dobrý je samozřejmě taky. Recept nejen na tuto opulentní dobrotu najdete v nové opravdu povedené knize s názvem Kreativ - 90 dortů. Ukázku z knihy, recept na přípravu dortu - ježka, vám přinášíme na denik.cz už nyní.

Společné tvoření si užily děti ze školky z Revoluční ulice ve Vyškově.

Hrajeme si a tvoříme společně. Budoucí cukráři ukázali dětem, jak na marcipán

Je krásné, když je práce opravdu posláním. Učitelky MŠ Revoluční 14 se sídlem ve Vyškově připra-vují pro děti celou řadu drobných aktivit. Jednu z těchto aktivit si děti mohly vyzkoušet spolu se svými staršími kamarády, kteří studují obor cukrář: potravinářská výroba - cukrářské práce na MŠ, ZŠ, SŠ Vyškov, příspěvková organizace, Sídliště Osvobození 681/55, Vyškov.

V neděli 23. prosince proběhl už 5. ročník rukodělných dílniček v Městské galerii Vodňany.

OBRAZEM: Rukodělná dílnička s překvapením

Vodňany – V neděli 23. prosince proběhl už 5. ročník rukodělných dílniček v Městské galerii Vodňany. Mohli jsme si zkusit skládání origami a jiné rukodělné aktivity.

Amarettové trubičky

Amarettové trubičky

Pokud se řadíte k milovníkům marcipánu a lahodného sladkého likéru, pak je tento recept určen právě vám.

Mandlové slzičky

Mandlové slzičky

Dnes přinášíme super tip na nevšední cukroví s úžasnou marcipánovou náplní, která potěší každý mlsný jazýček.

Muzeum čokolády pořádalo svůj festival.

Daniel Šefčík stvořil čokoládového piráta

Tábor – V Táboře je od pátečního startu v plném proudu čokoládový festival, který ve městě od roku 2014 pořádá Muzeum čokolády a marcipánu Petry Kovandové. V neděli se jeho dění přesune do barů či čokoládového muzea na Starém Městě. Všude budete moci mlsat.

Marcipánové Vánoce.

Marcipán nebo deskové hry?

Svitavy – Jako každoročně tak i letos o druhé adventní neděli probíhaly v Muzeu esperanta ve Svitavách Marcipánové Vánoce.

Z Marcipánování v Tlumačově.

Tlumačovským kulturákem voněl marcipán

Tlumačov /FOTOGALERIE/ – Sbírání inspirace a dobrých nápadů přivedlo Pavlínu Vacíkovou v sobotu odpoledne do tlumačovského kulturního domu na třetí ročník Marcipánování.

Seriál Deníku Rovnost Na den... Tentokrát si redaktorka Petra Kozlanská (na snímku) vyzkoušela práci cukrářky.

Den cukrářkou: příliš se mi třepe ruka, ale růže z marcipánu dělám výstavní

Brno /SERIÁL NA DEN S…/ – Pevná ruka a ještě pevnější vůle. Dvě důležité vlastnosti, bez kterých se dobrá cukrářka neobejde. Za svůj den strávený v Cukrárně Rozprým v roli učnice to poznám velice dobře na vlastní kůži. Přestože kvůli své nešikovnosti spíš překážím, než pomáhám, za odměnu si vysloužím výborný dort s ořechovým krémem zdobený marcipánem. Zkusila jsem si, jaké je to být den cukrářkou.

Osm vteřin dělilo starší dorostence HC Rebel od bodového zisku nad Pardubicemi.

Pardubický marcipán chutnal s příchutí pelyňku

Havlíčkův Brod – Cachnínova družinka starších hokejových dorostenců HC Rebel se sice rozrostla na sedmnáct chlapců, ve dvacátém kole extraligy však znovu neuspěla proti celku Pardubic, s nímž již počtvrté, tentokráte hodně smolně, prohrála.

Kapela Druhá tráva, frontman Robert Křesťan na snímku uprostřed

Robert Křesťan: Marcipán z Toleda? Je křehčí, prostě originál

Ústí nad Labem, Jablonec nad Nisou /ROZHOVOR/ – Dvakrát mají v těchto dnech šanci vidět koncert Druhé trávy fanoušci na severu Čech. Ve čtvrtek v Ústí nad Labem a v pátek v Jablonci nad Nisou… Když v 90. letech opouštěli Robert Křesťan a Luboš Malina bluegrassovou legendu Poutníci, budoucnost byla otevřená. Dodnes vydali 14 skvělých CD i sólo CD členů, objevili Ameriku a USA je. Vzácných hostů měli na CD i turné dost, jsou dál na špičce, i jejich nové CD Marcipán z Toleda se povedlo. Zas je to skvělý (nejen) bluegrass, texty o něčem, posmutnělým hlasem Křesťanovým. Robert Křesťan, zpěvák i textař skupiny Druhá tráva také odpovídal v rozhovoru…

Druhá tráva - album Marcipán z Toleda

Druhá tráva přiváží zdařilé album Marcipán z Toleda

Teplicko - Na nové písničky kapely okolo Roberta Křesťana se mohou těšit fanoušci Trávy v Oseku i v Dubí. Právě je na turné, které vyvrcholí na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou natočením koncertu pro nové živé DVD

Druhá tráva natáčela své nové album  v dubnu 2011 ve studiu Quad v americkém městě country Nashville

Druhá tráva přiváží zdařilé album Marcipán z Toleda

Dubí, Osek /FOTOGALERIE, RECENZE CD/ – Dlouho nic, a teď čekají kraj jeden den dva koncerty skupiny Druhá tráva. Jsou v sobotu 27. srpna v Dubí u Teplic (Dubské slavnosti) i v Autokempu Osek na akci Benátská noc (nezaměňte jej ale za velký festival na Jablonecku). A moc bych za to nedal, že už „vysype z rukávu“ také písničky z úžasného nového alba Marcipán z Toleda, které vydal Universal 27. června. Skupina je právě na turné, které vyvrcholí na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou natočením koncertu pro nové živé DVD.