Kreativ

ŠTÍTEK: Pavel Bradík

Módní přehlídka HK

Do mrazu v minisukni? A proč ne!

HRADEC KRÁLOVÉ - Kongresové centrum Aldis v pondělí večer žilo krásou, půvabem, pestrostí módních novinek i lidskou šlechetností.

Objímající se primátoři

Pardubičtí a hradečtí budou spolupracovat

PARDUBICE - Na společném jednání se v minulých dnech sešli vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek, hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík, primátor města Pardubice Jaroslav Deml a primátor města Hradec Králové Otakar Divíšek. Dohodli se na společných zájmech a spolupráci.

Meda Mládková na diskusi, kde se dočkala spíše kladných ohlasů na její činnost.

S Medou Mládkovou o Františku Kupkovi

VÝCHODNÍ ČECHY - Zástupci Královéhradeckého kraje navštíví v pátek dopoledne pražské Museum Kampa, aby vyjádřili své uznání známé sběratelce moderního umění a mecenášce paní Medě Mládkové za její přínos české kultuře a trvalou péči o odkaz Františka Kupky.

Meda Mládková na diskusi, kde se dočkala spíše kladných ohlasů na její činnost.

S Medou Mládkovou o Františku Kupkovi

VÝCHODNÍ ČECHY - Zástupci Královéhradeckého kraje navštíví v pátek dopoledne pražské Museum Kampa, aby vyjádřili své uznání známé sběratelce moderního umění a mecenášce paní Medě Mládkové za její přínos české kultuře a trvalou péči o odkaz Františka Kupky.

Skladiště jedů v Libčanech

Na všechno jsme měli povolení, tvrdil Etlík před soudem

HRADEC KRÁLOVÉ - Kauza Etlík, ve které je bývalý policista Václav Etlík obviněn ze skladování toxických chemikálií v Libčanech na Hradecku, by se mohla koncem týdne dočkat ukončení dokazování. Následovat by měla porada senátu a vynesení rozsudku.

ZLATÝ KOLOVRAT letos získá i Marcela Hovadová (vpravo).

Cenu získají přadlena i krajkářka

NÁCHODSKO - Přadlena Anna Tůmová z Teplic nad Metují a krajkářka Marcela Hovadová z Červeného Kostelce v letošním roce získají cenu Zlatý kolovrat.

Svatohubertské slavnosti, Kuks 2007

Milovníci myslivosti se sešli na Svatohubertské slavnosti

KUKS - Milovníci lovu a myslivosti se sešli v sobotu na čtrnáctém ročníku Svatohubertských slavností. Úvodní projev hejtmana Královéhradeckého kraje Pavla Bradíka všechny potěšil. „Zahájili jsme projekt, který pomůže vrátit Kuksu a okolí jeho dřívější podobu,“ prozradil.

Ilustrační foto

Přehrada s otazníky

KRÁLOVÉHRADECKO - Na vodní dílo v Mělčanech, které má být protipovodňovým opatřením, přijdou do konce roku z Krajského úřadu v Hradci Králové první peníze, určené na přípravy

Ilustrační foto

Přehrada s otazníky

MĚLČANY/ DOBRUŠKA - Na vodní dílo v Mělčanech, které má být protipovodňovým opatřením, přijdou do konce roku z Krajského úřadu v Hradci Králové první peníze, určené na přípravy.

Ilustrační foto.

Na koňská spřežení přijel i hejtman

LIPINY - Sedmnáctý ročník Mistrovství České republiky v jízdě spřežení skončil v neděli odpoledne slavnostním nástupem a předáním pohárů vítězům.

Havlovice - vesnice roku

Havlovice slavily vítězství

HAVLOVICE - V Královéhradeckém kraji letos nebyla krásnější obec. V sobotu to potvrdil také hejtman Pavel Bradík.

 Zakladatel Theatrum Kuks Stanislav Bohadlo při slavnostním přípitku

Theatrum oživilo baroko

KUKS - Barokní kostýmy pod moderními deštníky. Tak začal ve čtvrtek odpoledne festival Theatrum, přehlídka barokního umění.

 Petr Skokan (v popředí) s hejtmanem Královehradeckého kraje Pavlem Bradíkem usedli v obci Kruh do Mercedesu 300 z roku 1954.

Hejtmani cestují po venkově

LIBERECKO - „Tady to je moje a tamto už je tvoje,“ dělil si žertem zemi hejtman Libereckého kraje Petr Skokan se svým královéhradeckým kolegou Pavlem Bradíkem na ochozu Tichánkovy rozhledny na kopci Tábor.

Hejtmani na Trutnovsku

Hejtmani poznávají, čím žijí obce na pomezí krajů

VÍTĚZNÁ - Při společné cestě po místech na hranicích mezi Královéhradeckým a Libereckým krajem zavítali hejtmani a někteří radní do obce na Královédvorsku. Starosta Zdeněk Mühl jim představil projekt na odkanalizování obce.

Z cesty hejtmana Pavla Bradíka po Jičínsku.

Hejtmani ukončili putování po Jičínsku

PECKA - Jak jsme již informovali, hejtmani sousedních spřátelených krajů Libereckého a Královéhradeckého Petr Skokan a Pavel Bradík se vydali na dvoudenní putování do pohraničních obcí oblasti Semilska, Jičínska a Trutnovska.

Hejtman Pavel Bradík (vlevo) s místostarostou Železnice Jiřím Kazdou.

Hejtmani putují po krajích

VÝCHODNÍ ČECHY - ŽELEZNICE - Liberecký Petr Skokan a královéhradecký hejtman Pavel Bradík se vydali na cestu po pohraničních obcích obou krajů.

Hejtman Pavel Bradík (vlevo) s místostarostou Železnice Jiřím Kazdou.

Hejtmani putují po krajích

ŽELEZNICE - Liberecký Petr Skokan a královéhradecký hejtman Pavel Bradík se vydali na cestu po pohraničních obcích obou krajů.

LÁVKY PŘES  řeku Metuji slouží nejen pěším, ale také cyklistům.

Cykloprojekty: 23 milionů

NÁCHOD - Za uplynulé dva roky podpořil kraj cykloturistické projekty a uvolnil na ně více než 23 milionů korun.

Na kole s hejtmanem

Starostové a radní na cyklovýletě

ÚPICE - Skupina cyklistů složená z některých členů Rady Královéhradeckého kraje a ze starostů obcí na Úpicku ve středu v dopoledních hodinách vyrazila z Červeného Kostelce na společný cyklistický výlet.

Hejtman Pavel Bradík se ve mlýně setkal také s mlynářem, kterého představoval Michal Lokaj.

Upozornili na zdravou turistiku

RATIBOŘICE - Přes třicet kilometrů v sedle bicyklu absolvovali krajští radní a někteří starostové na své cestě kolem řeky Úpy.

Poslankyně ČSSD Hana Orgoníková

V hradeckém kraji strany o krajských lídrech zatím nerozhodly

HRADEC KRÁLOVÉ - Politické strany v Královéhradeckém kraji dosud nerozhodly o tom, kdo povede v příštím roce jejich kandidátky pro volby do krajského zastupitelstva. Většina politických subjektů chce začít o lídrech jednat na podzim, současně s tím budou vybírat také nejvhodnější kandidáty pro volby do Senátu.

Ilustrační foto

Královéhradecký kraj podepsal dohodu s Lesy ČR

VÝCHODNÍ ČECHY - Společné projekty v oblasti obnovitelných zdrojů energie či spolupráce při výchově vztahu mladých lidí k životnímu prostředí, to jsou některá témata, ve kterých spojí Královéhradecký kraj síly se státním podnikem Lesy České republiky.

Smlouvu o spolupráci podepsal  královéhradecký hejtman P.Bradík a ředitel Lesů ČR J.Holický.

Kraj podepsal dohodu s Lesy ČR

VÝCHODNÍ ČECHY - Společné projekty v oblasti obnovitelných zdrojů energie či spolupráce při výchově vztahu mladých lidí k životnímu prostředí, to jsou některá témata, ve kterých spojí Královéhradecký kraj síly se státním podnikem Lesy České republiky.

Jízda starostů.

Starostové a krajští radní provětrali kola

ČERVENÝ KOSTELEC - Zatažená obloha doprovázela včera start skupinky cyklistů složené z některých členů Rady Královéhradeckého kraje a ze starostů obcí na Úpicku, která v dopoledních hodinách vyrazila z místního náměstí na společný cyklistický výlet.