Kreativ

ŠTÍTEK: Městské divadlo Zlín

Kabelkový VELEtrh ve Zlíně.

Kabelkový VELEtrh. Díky vám všem se výtěžek vyšplhal na skvělou částku

V pondělí 21. září se před Městským divadlem Zlín uskutečnil Kabelkový VELEtrh. Děkujeme všem, kteří se zapojili (darovali kabelku, sbírali kabelky ve sběrných místech, poslali peníze za virtuální kabelku, vydražili si kabelku v aukci nebo si kabelku koupili v den akce). Díky vám všem se výtěžek vyšplhal na neuvěřitelných 87 tisíc korun! Za tyto peníze nakoupíme speciální antidekubitní matrace pro obyvatele Domu pokojného stáří. Klienti budou mít své dny pohodlnější díky vám.

Beseda s hercem Josefem Kubáníkem (nejen) o nové knize Herec

Beseda s hercem Josefem Kubáníkem: (nejen) o nové knize Herec

Josef Kubáník, herec a autor bestselleru Poslední deník Květy Fialové, vydává další knihu. Povídání nejen o ní, ale i o předchozím úspěšném titulu, o životě, práci i dalších plánech si mohou zájemci poslechnout v pondělí 21. září v Obchodním domě Zlín.

Kabelkový veletrh ve Zlíně bude letos 21. září. Kabelky jsou již sváženy ze sběrných míst do zlínské Naděje.

Dva tisíce kabelek nabídne veletrh Naděje

Kabelkový veletrh, který se uskuteční v pondělí před Městským divadlem Zlín od 13. hodin, nabídne zájemcům téměř dva tisíce kabelek nejrůznějších stylů, tvarů, barev a materiálů. Charitativní veletrh potrvá až do 19. hodin.

Kabelkový veletrh ve Zlíně v roce 2019.

Kabelkový veletrh ve Zlíně bude. Zajištěna bude i bezpečnost kvůli covidu

Naše milé, kabelek chtivé! Před pár dny jsme měli poradu s organizačním týmem a máme pro vás následující informace: * Kabelkový VELEtrh ve Zlíně bude, pokud covidová mapa nezabarví naše město. * Jsme připraveni chránit vás i sebe užíváním ochranných pomůcek (rouška, rukavice) a desinfekce při nákupu. * Kabelky po Městském divadle Zlín rozmístíme tak, aby byly dodrženy potřebné rozestupy.

Kangoo jumps ve Zlíně.

Kam o víkendu? Do divadla nebo vyzkoušejte netradiční sport - Kangoo jumps

Nevíte, jak naložit s nadcházejícím víkendem? Máme pro vás několik zajímavých tipů. Přímo ve Zlíně si můžete například vyzkoušet netradiční sport. Zajít si však můžete i do divadla, na zahradní slavnost do Valašských Klobouků, případně využijte možnosti udělat něco pro své zdraví a zároveň ještě pomoci. V Holešově se totiž koná charitativní běh pro zdraví. 

Obnovená premiéra Sluha dvou pánů v Městském divadle Zlín.

Sluha dvou pánů má za sebou obnovenou premiéru. Hrát se bude celý červen i srpen

Uplynulou sobotu 6. června měl v Městském divadle Zlín obnovenou premiéru Sluha dvou pánů, a to po jedenácti letech. Herci komedii oprášili pod vedením režiséra Jakuba Nvoty a před diváky předstoupili ve stejné sestavě jako před lety. V hlavní roli sluhy, který si dokáže se vším poradit, ze všeho se vylhat, všechno zaplést a rozplést, ale nahoní se u toho jako pes, se opět představil skvělý Radovan Král. 

Koronavirus: Jak se pozná? Kam volat? Co dělat?

Koronavirus

Od pondělí 5. října 2020 začal na území České republiky platit nouzový stav z důvodu zhoršení epidemické situace v souvislosti s výskytem koronaviru. Nouzový stav je aktuálně prodloužen až do 12. prosince. Projděte si všechny nové informace, co platí - vše přehledně se dočtete níže.

Zlínské divadlo zahájilo nový cyklus scénických čtení

Zlínské divadlo zahájilo nový cyklus scénických čtení

Čtyři dramatické texty napsané na míru pro Městské divadlo Zlín se v tomto roce dočkají veřejné prezentace v různých netradičních prostorách ve Zlíně. Hry Simony Petrů, Vandy Zaplatílkové-Hutařové, Marka Horoščáka a Jaroslava Kovandy uvede divadlo oblíbenou formou scénického čtení.

Snímek z inscenace ředitele zlínského divadla Petra Michálka, která s nadhledem, humorem i sarkasmem mapuje kabaretní formou to, co společnost formovalo od okamžiku sametového cinkání klíči až po dnešek.

ZARÁZ: Zlínské a Slovácké divadlo spojí síly

Přes čtyřicet kritiků, divadelních publicistů, režisérů a pedagogů, které doplní studenti herectví a divadelní produkce, zamíří 15. ledna do Zlínského kraje. Tímto datem začíná třídenní přehlídka ZARÁZ, kterou již počtvrté spolupořádají Městské divadlo Zlín a Slovácké divadlo Uherské Hradiště.

Náměstí Míru ve Zlíně. Ilustrační foto

Zastupitelé Zlína schválili rozpočet na příští rok. Bude přebytkový

Město Zlín bude příští rok hospodařit s přebytkovým rozpočtem. Celkové příjmy by měly dosáhnout výše 1 664 735 000 korun, zatímco výdaje dosáhnou na 1 661 935 000 korun. Zastupitelstvo jej ve většině hlasů schválilo ve čtvrtek. Kromě povinných výdajů, bude město schopno i investovat.

Ani o den dýl

Tip na 6. listopadu: Ani o den dýl

Dva muži a jedna žena. Klasický manželský trojúhelník? NE! Podstatou není zdolat svého soupeře a získat ženu svých snů, ale naopak se ženy za pomoci kamaráda zbavit. A to rozhodně není snadné.

Josef Koller v roli Pata (na snímku vlevo) a Pavel Vacek jako Mat.

Kutilská pohádka

Oblíbení kutilové, kteří jsou nešikovní až běda, míří do Zlína. V mnoha dílech televizních večerníčků už zvládli spoustu úkolů. Doma, na chatě i na zahradě.

Nejoblíbenějšími herci se stali Marta Bačíková (uprostřed) a prvenství z minulých dvou let obhájil Marek Příkazký (vlevo), který je s největším počtem hlasů i absolutním vítězem ankety.

Anketa Aplaus má své vítěze

Že svoboda má mnoho tváři, připomenuli v sobotu na slavnostním Galavečeru zlínští divadelníci. Zároveň zahájili 74. sezónu s podtitulem SVO30DNÁ. Galavečer nabídl program nabitý písněmi a komickými skeči, ve kterém účinkovali herci Městského divadla Zlín.

Dýňobraní ve Zlíně

Dýňobraní ve Zlíně bude plné zábavy

Ve Zlíně se chystá tradiční rodinná akce Dýňobraní. Podzimně laděná akce je součástí projektu Živý Zlín a už pošesté ji připravuje spolek Inspirace Zlín. Pro rodiny s dětmi bude připravena stezka s podzimními úkoly, dlabání halloweenských dýní, různé výtvarné tvoření s Mojí dílnou, Ateliérem Radost a tvořivou dílnou Ruce v akci… 

Divadelní festival Setkání Stretnutie v Městském divadle ve Zlíně.

Festival Setkání Stretnutie přilákal 6500 diváků

17 divadelních představení, 9 koncertů, jedna vernisáž, jedna filmová projekce a 6500 diváků – to jsou čísla, která charakterizují letošní 24. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie.

Městské divadlo ve Zlíně. Ilustrační foto ze hry Pan Kaplan má stále třídu rád

Na jevišti lekce češtiny, v hledišti lekce smíchu

„Umíte se dost státečně rádovat se šívota? Poslouháváte vy čveholení ftáčka prozpěfáčka?“ zeptal by se vás pan Kaplan, hlavní postava příběhu Leo Rostana Pan Kaplan má stále třídu rád. Ta je předlohou pro sobotní premiéru v Městském divadle Zlín.  

Ilustrační foto

Filmy na REC FESTu zřejmě pak nikde jinde neuvidíte

Přehlídkou současných krátkých tuzemských i zahraničních filmů je studentský festival REC FEST. Po roční odmlce se studenti z Ateliéru Audiovizuální tvorba na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně rozhodli na tradici navázat a uspořádat jubilejní pátý ročník.

Kabelkový veletrh 2018 v Městském divadle ve Zlíně.

Kabelkový veletrh: ženy koupily kabelky za 67 tisíc

Oči svítící nadšením, úsměv na tváři a patnáct kabelek navěšených na ruce. Maximální spokojenost čišela v pondělí krátce po patnácté hodině z Jany Žajdlíkové z Březnice u Zlína: udělala si totiž radost jako stovky dalších žen a přišla nakupovat kabelky na veletrh do Městského divadla Zlín. Akci už tradičně uspořádala zlínská Naděje a Zlínský deník.

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto

Kabelky a poštovní známky: zn. udělejte dobrý skutek

Děláte jarní pořádek? Rozhodně nevyhazujte kabelky, tašky ani psaníčka. Mohly by posloužit k dobročinnému účelu na Kabelkovém veletrhu, který pořádá Naděje ve Zlíně. Valašské Klobouky akci podpoří zřízením sběrného místa na podatelně městského úřadu, kam můžete doplňky přinášet až do 6. dubna.