Kreativ

ŠTÍTEK: Městské divadlo Zlín

Jakub Nvota

Splašené nůžky čeká 200. repríza

„Tak já si přinesu svoji židli.“ I s takovými reakcemi diváků se setkávají pokladní Městského divadla Zlín, když na otázku, zda jsou ještě volná místa na Splašené nůžky, kroutí zamítavě hlavou. A trvá to už sedm let. Ve středu 31. ledna bude mít věčně vyprodaný divácký hit Splašené nůžky ve Studiu Z už dvoustou reprízu. To se ještě žádné inscenaci v historii MDZ nepodařilo.

Herec Oldřich Bělka z Lanžhota hraje v politické satiře Ovčáček miláček.

Lepší start jsem si přát nemohl, říká herec Bělka o Ovčáčkovi miláčkovi

Lanžhot /ROZHOVOR/ – Derniéru divadelního představení Ovčáček miláček má před sebou Oldřich Bělka z Lanžhota. Mladý herec, jenž po léta patřil k nejvýraznějším tvářím břeclavského ochotnického souboru Bedřicha Kaněry, dostal v politické satiře připravené Městským divadlem Zlín roli rozčilených manželů Hamáčkových. Těm se nelíbí, jak herci vykreslují prezidenta republiky i jeho mluvčího a neváhají to dát najevo.

Hra Ovčáček miláček v Městském divadle ve Zlíně.

Ovčáček miláček v kině Žamberk

Žamberk - V kině Žamberk bude odvysílán v pondělí 20. listopadu od 19 hodin přímý přenos poslední letošní reprízy představení Ovčáček miláček.

Ovčáček miláček

Představení Ovčáček miláček se v pondělí promítá v kinech

Představení zlínského divadla Ovčáček čtveráček se dočkalo úspěšného pokračování. Pokud nemáte možnost vidět tento kabaret přímo v divadle, pak můžete v pondělí 20. listopadu 2017 navštívit některé z osmdesáti kin v celé České republice, kde bude od 19 hodin vysílán přímý přenos divadelního představení z Městského divadla Zlín.

Zdeněk Julina v roli Andreje Babiše ve hře Ovčáček Miláček, symbolicky s čapím hnízdem na hlavě.

Zdeněk Julina o roli Andreje Babiše: Když se rozčílí, má velmi osobitou dikci

ROZHOVOR / V pondělí 20. listopadu 2017 bude od 19 hodin do kin po celé ČR v přímém přenosu z Městského divadla Zlín vysílán druhý díl populárního ovčáčkovského kabaretu. Nese tentokrát název Ovčáček miláček a pomalu, ale jistě začíná kráčet ve šlépějích svého staršího bratříčka. Jedné z rolí představující zřejmě budoucího premiéra Andreje Babiše se ujal Zdeněk Julina.

Připomínka 17. listopadu. Ilustrační foto

Studenti si připomenou 17. listopad

Jako každý rok, i letos si studenti a zaměstnanci Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) připomenou Mezinárodní den studentstva. Na organizaci důstojného připomenutí státního svátku Dne boje za svobodu a demokracii se univerzita letos podílí společně se statutárním městem Zlínem.  

Ilustrační foto

Zlínské divadlo slaví!

Městské divadlo Zlín (MDZ) oslaví 50 let budovy MDZ. „Spočítali jsme, že v ten den vejde (od 11. 11. 1967) do Velkého sálu divák s pořadovým číslem 9 099 999!“ uvedla pro Deník mluvčí Městského divadla Zlín Veronika Jurčová. Gratulujeme!  

Divadlo zahájí novou sezonu nabitou skvosty

Pestrá paleta velkých příběhů pro diváky a krásné role pro herce – taková bude 72. sezona v Městském divadle Zlín. Otevře se v sobotu 16. září slavnostním Galavečerem spojeným s vyhlášením diváckých cen Aplaus.

Kostel svatého Václava v Psychiatrické léčebně Bohnice se nachází uprostřed areálu.

Do Bohnic dorazilo Babí léto

V prostorách Psychiatrické nemocnice Bohnice se v sobotu koná 28. ročník multižánrového festivalu Babí léto v Bohnicích. Jeho součástí budou divadelní a hudební vystoupení, organizátoři do festivalu zapojí také pacienty. Vystoupí Mário Bihári a Bachtale Apsa, Justin Lavash, Bohnická divadelní společnost, Cirkus TeTy a další. Představení Ovčáček čtveráček nabídne Městské divadlo Zlín.

Z INSCENACE. Představení Mezi nebem a ženou slavilo úspěchy také v zahraničí v Maďarsku i Austrálii.

Mezi nebem a ženou vyhrálo divadelní festival ve Vácu

Nejnovější počin režiséra Doda Gombára v Městském divadle Zlín Mezi nebem a ženou sklidil úspěch na mezinárodním divadelním festivalu V4 v maďarském Vácu. Herci Marta Bačíková, Vojtěch Johaník a Pavel Vacek porotu svými výkony přesvědčili natolik, že inscenaci přidělila hlavní cenu.

z představení Ovčáček čtveráček

Nový Ovčáček čtveráček nabídne i postavu Babiše

Oblíbené kabaretní představení zlínského divadla Ovčáček čtveráček se brzy dočká pokračování. Dění na tuzemské politické scéně je pro místní divadelníky natolik bohatým zdrojem inspirace, že začali připravovat další díl úspěšného projektu.

V hlavní roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka se představil Marek Příkazký.

Celý Ovčáček čtveráček na YouTube!

Úspěšně skončila jednání o právech k šíření záznamu nekorektního kabaretu Ovčáček čtveráček. Ode dneška si ho diváci mohou pustit na YouTube kanálu Městského divadla Zlín. Záznam pochází z únorové derniéry v pražských Bohnicích.

Marta Santovjáková Gerlíková (vlevo) společně s Františkem Segradem nazpívali píseň ve Vsetíně.

Kdo bude osobností roku? Tady jsou nominovaní

/ANKETA - HLASUJTE/ Devětadvacet jmen, devětadvacet osobností. Která z nich se letos ujme stejnojmenného titulu a kdo všechno skončí ve finálové desítce, se veřejnost dozví 15. května v Krajské galerii výtvarného umění ve Zlíně.

Muzikál Noc na Karlštejně v Městském divadle ve Zlíně.

FOTO: Noc na Karlštejně míří na scénu

„Poplach, na hradě je ženská!" Kdo by neznal zápletku Vrchlického dramatu, které mistrovsky pozvedla hudba Karla Svobody na piedestal české muzikálové produkce? Trůní na něm už více než čtyřicet let písně Karla Svobody už za tu dobu zlidověly a herecké i pěvecké výkony Waldemara Matušky, Jaromíra Hanzlíka nebo Jany Brejchové se zdají nepřekonatelné.

Snímání keramického reliéfu sochaře  Vladislava Vaculky na chodbě obchodního domu ve Zlíně.Na snímku restaurátor Vratislav Fous.

Po šedesáti letech musí reliéfy v Prioru dolů

Nízké keramické reliéfy od uherskohradištského výtvarníka a sochaře Vladislava Vaculky zdobily mezipatro v obchodním domě Prior ve Zlíně téměř šedesát let. Byly umístěny mezi prvním patrem a podzemním podlažím.

Kniha. Ilustrační foto.

Sedmnáct. Kniha o lidech, kteří na Zlínsku žijí a tvoří

Zlín – Divadelní kritik Marcel Sladkowski se snaží udržet si míru nezávislosti. Frontman Fleretů Zdeněk Hrachový vzpomíná, jak chodil na pivo s Nohavicou, herec Rostislav Marek, jak se podepisoval dívkám na stehna. Novinku Jakuba Malovaného pokřtí 29. března v Dílně Zdeněk Hrachový, Stáňa Bartošík a Rostislav Marek.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Jedinečný „Nekorektní kabaret“

Česká Třebová – Kulturní centrum nabídne návštěvníkům 7. února v 17.15 hodin takzvaný „Nekorektní kabaret" s názvem Ovčáček čtveráček. Ten vznikl jako reakce na aktuální dění v Městském divadle Zlín a zvedl nebývale velkou vlnu diváckého zájmu. Hlavním hrdinou je mluvčí prezidenta republiky.

Z INSCENACE. Představení Mezi nebem a ženou slavilo úspěchy také v zahraničí v Maďarsku i Austrálii.

Dodo Gombár se vrací s inscenací Mezi nebem a ženou

Region - Dvanáct měsíců v roce, dvanáct příběhů. Nová inscenace Mezi nebem a ženou, která v posledních týdnech vznikala v Městském divadle Zlín, připomíná kalendář příběhů o vztazích mezi muži a ženami. Do Zlína se s ní vrací někdejší umělecký šéf Dodo Gombár, režisér úspěšných inscenací Žítkovské bohyně, Baťa Tomáš, živý, Kabaret, Limonádový Joe nebo Šumař na střeše. „Text je poctou ženě, té vydařenější části božího díla," prozradil. Premiéra bude 28. ledna v 19.00 ve Studiu Z.

Ovčáček čtveráček Městského divadla Zlín

Nekorektní Ovčáček čtveráček pobaví Šumperk

Šumperk – Derniéru populární inscenace Ovčáček čtveráček uvidí také diváci v šumperském kině Oko. Poslední představení se bude hrát 7. února v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice v Praze a přenášet se bude do čtyř desítek kin včetně toho šumperského.

Hra Jan Antonín Baťa  v  Městském  divadle ve Zlíně.

Na jevišti ožije kontroverzní Jan Antonín Baťa. Premiéra je zítra

Zlín - Jan Antonín Baťa a jeho velké vize, s obrovskou dynamikou rozvíjené, ale nedokončené, pošlapané a umlčené, jsou tématem druhého pokračování baťovské trilogie, které pro své publikum pod vedením slovenského režiséra Patrika Lančariče připravili herci v Městském divadle Zlín. Premiéra je zítra v 19 hodin ve Velkém sále. V hlavní roli se představí Rostislav Marek.

"Nekorektní kabaret" Ovčáček čtveráček, kterého hraje Marek Příkazný

Derniéru Ovčáčka čtveráčka bude přenášet satelit do 38 kin v zemi

Praha - Pražskou derniéru „nekorektního kabaretu" zlínského divadla Ovčáček čtveráček bude v přímém přenosu přenášet satelit do 38 kin v zemi. Ve čtvrtek řekla ředitelka vnějších vztahů Městského divadla Zlín Blanka Kovandová. Derniéra se uskuteční 7. února v Divadle Za plotem při psychiatrické léčebně v Bohnicích, o den dříve se tam uskuteční další dvě představení. Všechna byla vyprodána za několik minut, velký zájem měli diváci i o předchozí reprízy.

Hra Tartuffe v Městském divadle ve Zlíně.

Tartuffe: Radovan Král v titulní roli nestárnoucí komedie

Zlín - Radovan Král, vítěz divácké ankety Aplaus 2016 v kategorii nejlepší herec loňské sezony Městského divadla Zlín, se divákům představí coby pokrytec Tartuffe ve stejnojmenné nestárnoucí Molièrově komedii v režii Pavla Kheka. Spolu s dalšími členy uměleckého souboru chystají premiéru na 10. prosince ve Velkém sále.

Městské divadlo Zlín - poslední přípravy na premiéru představení "Kabaret Ovčáček".

Nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček přidává pro velký úspěch doma 6 repríz

Zlín - Hlad veřejnosti po nekorektním kabaretu Ovčáček čtveráček Městského divadla Zlín je stále obrovský. Divadelníci vyslyšeli volání zlínského publika a našli termíny pro dalších šest repríz 5. 12. ve 20.00, 11. 12. v 19.00, 13. 12. ve 14.30 a v 19.00 a 18. 12. v 17.00 a ve 20.00 ve Studiu Z. Zveřejnili je dnes v poledne. Během hodiny bylo vyprodáno.

Ovčáček čtveráček Městského divadla Zlín

Ovčáček čtveráček vzbudil smích i výhrůžky

Zlín - Rychle vyprodaná premiéra divadelního kabaretu sklidila v neděli velký divácký úspěch, plný sál a nekončící potlesk ve stoje. Herci přitom měli na nacvičení díla extrémně málo času. „Vše se událo velmi rychle a jsme rádi, že jsme to v tak krátkém čase zvládli," raduje se ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek.

Lampionový průvod. Ilustrační foto

Dnes večer ve Zlíně: Vezměte děti na lampionový průvod

Zlín – Start od Dopravního podniku u Baťovky v 19 hod, sraz u obřího lampionu, který připravuje Městské divadlo Zlín, za odměnu bude pořádná ohňová Show na náměstí Míru(19.45)! Bude k dispozici omezený počet lampionů ke koupi na náměstí i po cestě (když bude nejhůř) a pro koho je trasa dlouhá, pak si může na náměstí (od 18 hod) vyrobit s DDM Astra svůj vlastní lampion a přidat se „v zatáčce"!

Manželé Petra a Radovan Královi a také slavná komedie Charleyova teta – to jsou vítězové XVII. ročníku divácké ankety Aplaus o nejlepší herečku, herce a inscenaci Městského divadla Zlín.

Zlínskému divadlu kralují Královi a „Charleyovka"

Zlín – Manželé Petra a Radovan Královi a také slavná komedie Charleyova teta – to jsou vítězové XVII. ročníku divácké ankety Aplaus o nejlepší herečku, herce a inscenaci Městského divadla Zlín. Ceny předal hercům a režisérce inscenace Haně Mikoláškové vzácný host slavnostního zahajovacího galavečera 71. divadelní sezony – herec Bolek Polívka v sobotu 10. září ve Velkém sále.

Ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla předává symbolický šek na 100 tisíc korun Jakubu Horákovi a jeho rodičům.

Týden kultury v Karlovicích vynesl sto tisíc pro vozíčkáře Jakuba Horáka

Velké Karlovice – Sto tisíc korun na dobročinné účely vydělal první ročník festivalu Týden kultury na Valašsku, který se konal od 22. do 28. srpna ve Velkých Karlovicích. Výtěžek obdržel osmadvacetiletý Jakub Horák, místní dobrovolný hasič, který je po loňské nehodě upoutaný na invalidní vozík.

Ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla předává symbolický šek na 100 tisíc korun Jakubu Horákovi a jeho rodičům.

Týden kultury ve Velkých Karlovicích vydělal sto tisíc pro vozíčkáře

Velké Karlovice -  Částku 100 tisíc korun vydělal na dobročinné účely první ročník festivalu Týden kultury na Valašsku, který se konal od 22. do 28. srpna ve Velkých Karlovicích. Výtěžek obdržel 28letý Jakub Horák, místní dobrovolný hasič, který je po loňské nehodě upoutaný na invalidní vozík.

Týden kultury na Valašsku - Jaroslav Dušek a Čtyři dohody.

La Putyka zahájí nový festival ve Velkých Karlovicích

Velké Karlovice - Představení Airground cirku La Putyka odstartuje v pondělí 22. srpna ve Velkých Karlovicích první ročník nového festivalu Týden kultury na Valašsku. Ten během sedmi dní přinese celkem sedm hudebních či divadelních představení v neobvyklém prostředí cirkusového šapitó, které bude pro tuto příležitost postaveno na louce pod místním hotelem Lanterna v údolí Léskové.

IX. ročník Mezinárodní výtvarné sympozium Držková 2016

Múzu hledali výtvarníci na Držkové. Podívejte se

Držková - Na Držkovou se opět sjeli umělci na devátý ročník Mezinárodního výtvarného sympozia. Návštěvníky nejprve upoutají zejména sochy. Tentokrát přijali pozvání sochaři Jiří Vráblík a Andrej Šoka. O výtvarná díla se postarali umělci Jiří Kubelka, Zdeněk Netopil, Josef Šarman, z dalekých Košic přijeli Ľubica Oberučová a Ladislav Demko. Sympozia se účastnily také polské výtvarnice Jagla Jonderko Barbara a Anna Schumacher.

V neděli 1. května 2016 prošel částí Zlína prvomájový průvod, zapojily se do něj necelé tři desítky různých spolků, organizací či firem. V průvodu bylo odhadem 1500 lidí, celé akci pak přihlíželo více než pět tisíc lidí.

Zlínem prošel prvomájový průvod jako za starých baťovských časů

Zlín – Jako za starých baťovských časů to v neděli odpoledne vypadalo ve Zlíně. Krajským městem totiž prošel prvomájový průvod, do něhož se zapojily necelé tři desítky různých spolků, sdružení či třeba firem. Celé akci pak odhadem podle pořadatelů přihlíželo více než pět tisíc lidí, řada z nich se zapojila i na konci do průvodu.

Ilustrační foto.

Peloton pojede v sobotu ráno ze Zlína do Uherského Hradiště

Zlín – Cyklistická sezona na Zlínsku začíná v sobota 30. dubna. Symbolický start je v 8 hodin ve Zlíně u supermarketu Albert v Prštném. Peloton se vydá do Otrokovic, kde se spojí s dalšími cyklisty v 8:35 za kruhovým objezdem u autoservisu. „Odtud pojedeme směrem na Uherské Hradiště. Všechny zájemce zveme, bude to určitě příjemná projížďka," zve Jana Vybíralová z pořádající občanské iniciativy CykloZLÍN.