Kreativ

ŠTÍTEK: Městské divadlo Zlín

Zlínský Kabelkový veletrh 2016 – Ručně vyrobená kolekce kabelek

Kabelka a boty z hadí kůže. A dětský koutek jako novinka

Zlín – Každý rok chodí na Kabelkovém veletrhu ve Zlíně mezi stovkami nakupujících žen, které si vybírají ten nejúžasnější kousek. Vždy jí visí přes rameno jediná kabelka, ale v očích je vidět, jakou má radost z dobře připravené akce. Zuzana Šlúchová z Naděje chtěla původně vymyslet akci, která by Naději pomohla.

Noc s Andersenem na 17. ZŠ

Noc s Andersenem na 17. ZŠ

I letos se Žákovská knihovna ZŠ Zlín, Křiby připojila k oslavám Mezinárodního dne dětské knihy akcí „Noc s Andersenem". Toto populární setkání malých čtenářů se konalo z pátku 1. 4. na sobotu 2. 4. 2016 na naší škole. A jaký by to byl aprílový den bez legrace? Té jsme si užili opravdu dostatek. To, že pohádkové putování bude zábavou, nám napovědělo už samotné téma večera, a to nám všem známé příběhy Macha a Šebestové.

Vernisáží zahájili výstavu věnovanou Ernstu Machovi.

Vědci Heyrovský a Mach po letech znovu ožili

Zlín - Ernst Mach (nejvýznamnější osobnost vědy druhé poloviny 19. století) a Jaroslav Heyrovský (český fyzikální chemik, objevitel a zakladatel polarografie a nositel Nobelovy ceny za chemii z roku 1959) se včera společně sešli v prostorách zlínské univerzity, fakulty technologické.

Muzikál Malované na skle.

Přiveze Thálii? Držíme palce zlínskému herci

Zlín – Vyhlášení Cen Thálie 2015 se blíží! Už v sobotu 26. března večer budou známá jména oceněných! Jedním z nominovaných je i herec Městského divadla Zlín Tomáš David. Ceny budou předány tradičně v Národním divadle v přímém přenosu České televize od 20.00 hodin.

Rozhovor se Stelou Michálkovou (narozenou v červenci 2015), která před pár dny hrála ve zlínském divadle s Bolkem Polívkou v jeho představení DNA. Byla to její první role, vlastně debut. Požádali jsme ji proto o rozhovor.

Stela Michálková: Vsadila jsem na kouzlo osobnosti

Zlín - Rozhovor se Stelou Michálkovou (narozenou v červenci 2015), která před pár dny hrála ve zlínském divadle s Bolkem Polívkou v jeho představení DNA. Byla to její první role, vlastně debut. Požádali jsme ji proto o rozhovor.

O přízeň poroty se budou ucházet také ochotníci z Divadla v Lidovém domě. Divákům i odborné komisi nabídnou úspěšnou komedii Manželský poker.

Divadelní Vsetín láká na pět souborů

Vsetín - Pět regionálních amatérských divadelních souborů se představí na letošním pátém ročníku přehlídky Divadelní Vsetín. Uskuteční se od čtvrtka 17. do soboty 19. března v Lidovém domě ve Vsetíně.

Ilustrační foto

S dnešním Deníkem zdarma do divadla

Zlín - Máme skvělou zprávu pro všechny milovníky divadla. Každý, kdo s sebou přinese do pokladny Městského divadla ve Zlíně dnešní, tedy páteční vydání Zlínského deníku, získá k jedné zakoupené vstupence druhou zdarma!

Hra INRI v Městském divadle ve Zlíně.

Na Velikonoce budete skvěle naladěni s představením INRI

Zlín - INRI Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum Ježíš Nazaretský, král židovský. Zároveň se takto jmenuje nová inscenace Městského divadla Zlín a jeho umělecké šéfky Hany Mikoláškové, která je autorkou scénáře a hru také režíruje. Premiéra se uskutečnila v sobotu 20. února ve Velkém sále. První reprízy se z důvodu nemoci v uměleckém souboru musely odložit, a tak se můžete na INRI přijít podívat 9. a 22. března, vždy od 19 hodin.

Karneval v MDZ

Divadelníci chystají dětský karneval: tentokrát v duchu pohádky Plaváček

Ani letos nepřijdou nejmenší diváci Městského divadla Zlín o tradiční dětský karneval. Divadelníci jej spolu s organizacemi Dům dětí a mládeže Astra Zlín a Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice chystají na neděli 20. března ve 14.30 hodin. Letošní ročník je inspirován pohádkou Plaváček, kterou děti už dobře znají z jeviště zlínského divadla.

Ilustrační foto.

Do zlínského divadla už i s lístkem v mobilu

Zlín - Od února letošního roku se mohou návštěvníci Městského divadla Zlín vypravit na představení bez vstupenky. Stačí mít mobilní telefon a v něm SMS zprávu s unikátním kódem.

Tomáš David v roli Jánošíka v inscenaci Malované na skle, za niž získal nominaci na cenu Thálie 2015.

Tomáš David z Městského divadla Zlín získal nominaci na cenu Thálie

Zlín, Praha – Za roli Jánošíka v inscenaci Malované na skle Městského divadla ve Zlíně dnes získal Tomáš David v Praze nominaci na divadelní Cenu Thálie 2015 v kategorii muzikál, opereta nebo jiný hudební žánr. Inscenace v režii Hany Mikoláškové měla v Městském divadle Zlín premiéru 25. dubna 2015.

Hra Dokonalá svatba v Městském divadle ve Zlíně.

Herci ze Zlína zahrají Dokonalou svatbu na pardubickém Grand Festivalu smíchu

Zlín - Komedie Dokonalá svatba je na repertoáru Městského divadla Zlín od listopadu 2014 a stále vyprodává jeho Velký sál, který čítá téměř sedm stovek sedadel. V pondělí 25. ledna vyrážejí zlínští herci právě s tímto kusem na Grand Festival smíchu, který pořádá Východočeské divadlo Pardubice již od roku 2001. Jedná se o soutěžní přehlídku komediální tvorby divadel České republiky.

Divadlo pod Palmovkou ve Zlíně uvede Poprask na laguně

Divadlo pod Palmovkou ve Zlíně uvede Poprask na laguně

Zlín – Slavnou italskou komedii o rybách, pizze, pančované kořalce, ženských klepech a mužské nedůvtipnosti Poprask na laguně přiveze do Městského divadla Zlín 19. ledna pražské Divadlo pod Palmovkou. Představení, v němž se v jedné z hlavních úloh představí oblíbený zlínský herec Dušan Sitek, začíná v 19 hodin ve Velkém sále.

Hra Žítkovské bohyně v Městském divadle ve Zlíně. Ilustrační foto

Zlínské divadlo dosáhlo novodobého rekordu: loni jej navštívilo 125 553 diváků

Zlín - Zlínští divadelníci se mohou radovat. Poprvé v dějinách Městského divadla Zlín přesáhly tržby za vstupenky 14 milionů Kč za rok. Divadelní kasa se plní díky stále většímu diváckému zájmu. Loni zlínské divadlo navštívil rekordní počet návštěvníků: celkem do něj v roce 2015 zavítalo 125 553 diváků. Téměř o dva tisíce tak byla překročena dosud nejvyšší dosažená cifra 123 685 lidí, kteří zlínské divadlo navštívili v roce 2014.

Hra Žítkovské bohyně v Městském divadle ve Zlíně. Ilustrační foto

Zlínské divadlo dosáhlo novodobého rekordu: loni jej navštívilo 125 553 diváků

Zlín - Zlínští divadelníci se mohou radovat. Poprvé v dějinách Městského divadla Zlín přesáhly tržby za vstupenky 14 milionů Kč za rok. Divadelní kasa se plní díky stále většímu diváckému zájmu. Loni zlínské divadlo navštívil rekordní počet návštěvníků: celkem do něj v roce 2015 zavítalo 125 553 diváků. Téměř o dva tisíce tak byla překročena dosud nejvyšší dosažená cifra 123 685 lidí, kteří zlínské divadlo navštívili v roce 2014.

Hra Žitkovské bohyně v Městském divadle ve Zlíně.

Žítkovské bohyně: podruhé v Praze, pošesté v Brně

Zlín - Hned v úvodu nového roku vyjíždějí zlínští divadelníci s věhlasnou inscenací Žítkovské bohyně v režii Doda Gombára za hranice Zlínského kraje, a to již podruhé do Prahy a pošesté do Brna. Navíc v Praze oslaví svoji 35. reprízu.

 Ještě před týdnem to za divadlem vypadalo jako na snímku. Nyní zde opět panuje klid.

Stroje utichly. Zeleň za divadlem ve Zlíně je snad zachráněna

Zlín – Před Vánoci skvělá zpráva. Stroje utichly, již týden se v parku za zlínským divadlem nic neděje. Původní plány postavit zde do konce tohoto roku komplex polyfunkčních domů ve Zlíně na Potokách zřejmě berou za své. Patnáctidenní zbývající lhůta k začátku stavby, včetně jejího průběhu, dokončení a kolaudace budov, se krátí. Na místě stavby, v parčíku za Městským divadlem Zlín ale zmizely stroje i stavbaři.

Hra Revizor v Městské divadle ve Zlíně.

Zlínské divadlo chystá Revizora, převede jej do dnešní doby

Zlín – Zlínské divadlo uvede v sobotu premiéru Gogolovy hry Revizor. Příběh satiricky znázorňující korupci a zkaženost úředníků v ruském provinčním městečku převedl režisér inscenace Filip Nuckolls s dramaturgyní Kateřinou Menclerovou do dnešní doby, řekl Nuckolls, který ve Zlíně režíruje poprvé.

Hra Revizor v Městské divadle ve Zlíně.

Zlínské divadlo chystá Revizora, převede jej do dnešní doby

Zlín – Zlínské divadlo uvede v sobotu premiéru Gogolovy hry Revizor. Příběh satiricky znázorňující korupci a zkaženost úředníků v ruském provinčním městečku převedl režisér inscenace Filip Nuckolls s dramaturgyní Kateřinou Menclerovou do dnešní doby, řekl dnes ČTK Nuckolls, který ve Zlíně režíruje poprvé.

Ilustrační foto

Zlínské divadlo přivítá v Noci divadel letošního 100.000. diváka

Zlín - Městské divadlo Zlín při sobotní akci Noc divadel přivítá svého letošního 100.000. návštěv­níka. Loni do divadla zavítalo za celý rok téměř 124.000 lidí. Podobné číslo by mělo být také letos. „Budeme čekat do posledního dne," řekl dnes ČTK ředitel divadla Petr Michálek.

Zkouška představení Prodaná nevěsta v Městském divadle ve Zlíně.

V Prodané nevěstě zazpívají všichni z divadla. Mluvčí, krejčové i údržbáři

Zlín – Doslova celé Městské divadlo Zlín je v těchto dnech na nohou, blíží se totiž premiéra nejznámější české národní opery Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta, v jejíž inscenaci si zazpívají téměř všichni: od mluvčí divadla přes krejčové, stolaře či umělecké malíře až po údržbáře. Postaví se po boku zlínských zkušených herců a hereček.

Noc vědců 2015 ve Zlíně

Vědci připomněli, jak je výzkum zábavný

Zlín – Představit vědu a zkoumání jako atraktivní a zábavnou činnost měla včera tradiční akce Noc vědců, která otevírá dveře do laboratoří a vědeckých pracovišť v celém Česku i jinde v Evropě. Otevřena byla i budova Laboratorního centra fakulty technologické ve Zlíně.

V nové budově Laboratorního centra Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se v pátek 26. září 2014 konala akce Noc vědců.

Noc vědců bude plná pokusů či přednášek

Zlín – Zábavné chemické a fyzikální pokusy, vtipné přednášky či krátké animované filmy. Nejen to nabídne další ročník akce Noc vědců, která se koná v dnes ve Zlíně až do 23 hodin v budově Laboratorního centra Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati (ulice Vavrečkova 5669).

Labyrint světa a ráj srdce v podání Městského divadla Zlín na náměstí Míru

Divadelníci zakončili sezonu představením pod širým nebem

Zlín – Tečku za 69. sezonou Městského divadla Zlín mohli zdarma zhlédnout všichni, kteří ve čtvrtek zavítali na náměstí Míru. Oproti běžně hrané verzi bylo představení o půl hodiny kratší. Zato si však divadelníci mohli na náměstí dovolit dynamičtější zvučení kapely.

Komedie „Když se zhasne“ v Divišově divadle.

Komedie Když se zhasne rozsvítila Divišovo divadlo

Žamberk - Veleúspěšná komedie Moravského divadla Olomouc dobyla Žamberk! Historicky první představení činoherního souboru Moravského divadla ve vyprodaném Divišově divadle bylo odměněno nadšeným aplausem a výbuchy smíchu!

Stovky kabelek už lidé donesli také v Otrokovicích. Určené jsou pro akci Kabelkový veletrh, který se tam bude konat letos poprvé, a to 27. dubna.

Kabelkový veletrh: pomozte dobré věci

Zlínsko – Už se to blíží! Zhruba čtrnáct set kabelek zatím lidé darovali pro letošní 4. ročník Kabelkového veletrhu. Kromě Zlína se nově koná také v Otrokovicích. Tam už lidé darovali více než 300 kabelek. Je mezi nimi dokonce i jedna rarita: kabelka z první republiky.

Slavná francouzská herečka, zpěvačka a modelka Vanessa Paradis.

Slavná Francouzka překvapila Zlín svou návštěvou

Zlín - V pondělí 30. března zavítala do Zlína slavná francouzská herečka, zpěvačka a modelka Vanessa Paradis. Doslechla se totiž o festivalu Culturea, který pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací. Letošní ročník se zaměřuje kromě Brazílie také na Francii, proto se Vanessa rozhodla přijet a zjistit víc o této netradiční události.

Představení. Divadelní soubor SemTamFór ze Slavičína. Ilustrační foto

SemTamFór umí i učit děti třídit odpad

Zlín - Sto padesát představení ročně po celé republice. Vznikla ve Slavičíně, nyní zkouší v klubu Dílna, který patří pod Městské divadlo Zlín. Stručná charakteristika Nezávislé divadelní scény SemTamFór, která se ze svých amatérských počátků vypracovalo na profesionální úroveň.

Členové Divadelního spolku Kroměříž pilně nacvičují hru Manželské vraždění, se kterou by měli poprvé vystoupit 29. 2. 2008.

Manželské vraždění ukáží v Holešově herci ze Zlína

Holešov – Na divadelní hru Manželské vraždění pozve diváky příští týden Městské kulturní středisko (MKS) Holešov. V hlavních rolích se představí herci Městského divadla Zlín, manželé Romana a Zdeněk Julinovi. Představení se koná příští středu 18. února v 19.30 hodin v holešovském kině Svět.

Výroba kostýmů v krejčovně zlínského divadla do nové inscenace Večer tříkrálový (premiéra 28. února).

V divadle dokončují kostýmy pro hru Večer tříkrálový

Zlín - V Městském divadle Zlín se v těchto dnech připravují kostýmy k premiéře Večera tříkrálového od Williama Shakespeara. „Strávíme nad nimi i celý měsíc. Na každé šaty máme asi tři dny a do toho dokončujeme další kostýmy," říká jedna z dámských krejčových Jana Večeřová.