Kreativ

ŠTÍTEK: Městské divadlo Zlín

Zaplněný sál Country Clubu Lucie v Hradci Králové.

Dva muži a dvě ženy. Záměna vás rozesměje v Dobrém divadle

Hradec Králové - Jaké to je být šťastně ženatý a zároveň být přitahován vzrušující ženou, která je vdaná? A co když je zrovna tato žena zároveň manželkou vašeho nejlepšího kamaráda a k tomu ještě nejlepší přítelkyně vaší ženy?

Výroba kulis v Městském divadle ve Zlíně.

V divadle vzniká brána Svitu v dějinách času

Zlín - Premiéra inscenace Baťa Tomáš, živý v režii Doda Gombára čeká Městské divadlo Zlín 13. prosince, už nyní ale vznikají v jeho dílnách originální kulisy, které budou v inscenaci sehrávat důležitou úlohu.

Století Miroslava Zikmunda

Prezident vyznamenal cestovatele Zikmunda

Plzeň - Miroslav Zikmund, letos pětadevadesátiletý legendární cestovatel, neodmyslitelně spjatý s celoživotním kolegou Jiřím Hanzelkou, převzal z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání.

Hra Evžen Oněgin v Městském divadle ve Zlíně.

VIDEO: Zlínské divadlo uvede premiéru Evžena Oněgina už za dva dny

Zlín - Generálkový týden v Městském divadle Zlín se přehoupl do své druhé poloviny a přípravy na premiéru inscenace Evžen Oněgin vrcholí. Zbrusu novou úpravu Puškinova textu pro zlínskou scénu připravil mladý tvůrčí tým slovenský režisér Juraj Augustín a dramaturgyně Kateřina Menclerová

Othelo na hradě Brumov v podání pražského divadla Kašpar

Láska Othella a Desdemony ožila na hradě Brumov. Podívejte se

Brumov – Bylnice – /PŘIPRAVUJEME VIDEO/ Na obloze se prohání tmavé mraky a mírný vánek rozšumí listí na stromech. Dole pod potemnělými hradbami a hradní věží jde jen tušit město dvacátého prvního století. Mezi hradebními zdmi se prohání zbrojnoši, kejklíři, tanečnice a mořeplavci.

Hra Ďáblice v městském divadle ve Zlíně.

Na prkna zlínského divadla vstoupí Ďáblice

Zlín - Hru Ďáblice z pera rakouského dramatika Karla Schönherra uvede v sobotu 17. května v 19 hodin premiérově Městské divadlo Zlín. Emočně vypjaté drama směřující k tragédii vypráví o milostném trojúhelníku tvořeném pašeráckým párem a mladým pohraničníkem.

Ilustrační foto

Zlínské Městské divadlo vzkřísí fenomén Baťa

Zlín - Pestrý výběr z dramatické tvorby nabídne i v příští, už 69. sezoně, Městské divadlo Zlín. Představí hry mnoha žánrů, od satirické komedie po muzikál. Dodo Gombár vzkřísí fenomén Baťa. Předplatné na sezonu 2014/2015 s řadou benefitů je v prodeji od 2. května.

Studentky obchodní akademie ve Zlíně s kabelkami pro dobročinný kabelkový veletrh.

Zlínský kabelkový veletrh už v pondělí. Přijďte nakoupit a pomoci

Zlín – Už v pondělí 14. dubna se uskuteční třetí ročník Kabelkového veletrhu se Zlínským deníkem pro Naději Zlín. A bude opravdu z čeho vybírat.„Už několik dnů se kabelkami probíráme a chystáme je na pondělní prodej. Je jich přibližně tisíc," uvedla za Naději Zlín Zuzana Šlúchová.

Studentky obchodní akademie ve Zlíně s kabelkami pro dobročinný kabelkový veletrh.

Kabelkový veletrh v pondělí. Přijďte nakoupit a pomoci

Zlín – Už v pondělí 14. dubna se uskuteční třetí ročník Kabelkového veletrhu se Zlínským deníkem pro Naději Zlín. A bude opravdu z čeho vybírat.„Už několik dnů se kabelkami probíráme a chystáme je na pondělní prodej. Je jich přibližně tisíc," uvedla za Naději Zlín Zuzana Šlúchová.

Petra Slavíková, která získala Cenu Zlínského deníku společně. Deník ji udělil jí a její sestře Heleně Markové za to, jak se statečně postavily leukémii a jak se staly symbolem boje proti této zákeřné nemoci.

Cena Zlínského deníku pro Petru Slavíkovou

Zlín - Včera byla udělena v několika kategoriích Cena Salvator 2013 Cena hejtmana Zlínského kraje. Zlínský deník se jako mnohaletý mediální partner akce rozhodl udělit ocenění i dvěma dámám, které se staly symbolem boje proti leukémii.

Otrokovická Beseda

Forbína se blíží. Představí se ochotníci z celé Moravy

Otrokovice - „Vstupenky ještě jsou," láká programový pracovník Otrokovické Besedy Marek Obdržálek na blížící se přehlídku amatérských divadelních souborů Forbína 2014. Začíná už ve čtvrtek v 19 hodin a jako první se na prknech, co znamenají svět, představí místní divadlo Tyjátr se hrou Anna, poklad rodiny.

Hra Žitkovské bohyně v Městském divadle ve Zlíně.

Žítkovské bohyně čeká ve Zlíně světová premiéra

Zlín /VIDEO/ - Nekompromisnější a tvrdší. Tak popisuje režisér Dodo Gombár svou adaptaci románu Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně. Na celosvětovou premiéru netrpělivě očekávané inscenace se můžete těšit v sobotu 1. března v 19.00 ve Velkém sále Městského divadla Zlín.

Hra Žitkovské bohyně v Městském divadle ve Zlíně.

VIDEO: Žítkovské bohyně čeká ve Zlíně světová premiéra

Zlín - Nekompromisnější a tvrdší. Tak popisuje režisér Dodo Gombár svou adaptaci románu Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně. Na celosvětovou premiéru netrpělivě očekávané inscenace se můžete těšit v sobotu 1. března v 19.00 ve Velkém sále Městského divadla Zlín.

Lešetínský fašank. Ilustrační foto

Lešetínský fašank už za týden

Zlín - Datum, které stojí za napsání do kalendáře. Už příští sobotu 22. února vypukne XV. Lešetínský fašank ve Zlíně. Akci, na kterou tradičně přichází několik tisíc lidí, mediálně podporuje Zlínský deník.

V kroměřížské kavárně Scéna připravovali vernisáž fotek, která se uskuteční už tuto neděli od 16 hodin. Přítomni tam budou i slavné osobnosti, kteří překvapím hlavně tím, že budou obsluhovat hosty.

Zlínské divadlo chystá výstavu na Scéně

Kroměříž – Vernisáž divadelních fotografií za přítomnosti tamních herců připravuje vedení Městského divadla ve Zlíně už na tuto neděli od 16 hodin v kavárně Scéna v Kroměříži.

Muzikál Řek Zorba v Městském divadle ve Zlíně.

Zlínští herci přivezou legendárního Řeka Zorbu

/POZVÁNKA/ Další světový muzikál míří do Nového Jičína. Městské divadlo Zlín uvede na jevišti Beskydského divadla slavného Řeka Zorbu. Nejlepší inscenaci loňské sezóny tady uvidíme už toto pondělí.Samotný příběh muzikálu je notoricky známý.

Hra Labyrint světa a ráj srdce v Městském divadle ve Zlíně.

Komenský bloudí v divadle vlastním labyrintem

Zlín - S novým pohledem na jednoho z největších evropských myslitelů, filosofů a spisovatelů přichází režisérka a umělecká šéfka Městského divadla Zlín Hana Mikolášková. Jana Amose Komenského představí v Labyrintu světa a ráji srdce jako rebela.

Legendární cestovatel  navštívil Plzeň

Legendární cestovatel Miroslav Zikmund navštívil Plzeň

Pětadevadesát let, které oslaví 14. února, by mu nikdo nehádal. Legendární cestovatel a plzeňský rodák Miroslav Zikmund je stále velmi vitální, zajímavý a vtipný. Začátkem týdne přijel do Plzně, aby tu v divadle zhlédl divadelní hru Palubní deník Hanzelky a Zikmunda, kterou tu uvedlo Městské divadlo Zlín.

Legendární cestovatel  navštívil Plzeň

Legendární cestovatel Miroslav Zikmund navštívil Plzeň

Plzeň – Pětadevadesát let, které oslaví 14. února, by mu nikdo nehádal. Legendární cestovatel a plzeňský rodák Miroslav Zikmund je stále velmi vitální, zajímavý a vtipný. Včera přijel do Plzně, aby tu v divadle zhlédl divadelní hru Palubní deník Hanzelky a Zikmunda, kterou tu uvedlo Městské divadlo Zlín.

Miroslav Zikmund

Legendární cestovatel Zikmund vidí život jako souhru náhod

Plzeň – Legendární cestovatel Miroslav Zikmund stále pečlivě sleduje dění ve světě, touhu podívat se znovu do zemí, které před desítkami let projeli, už ale nemá. Svět je podle tohoto plzeňského rodáka úplně jiný, země se změnily všude, často k nepoznání. Důkazem je třeba Ekvádor, kde se v 50. letech spolu s Jiřím Hanzelkou ocitli mezi obávanými lovci lebek. Tehdy takzvané Šuáry považovali za účastníky doby kamenné, dnes tito indiáni používají moderní techniku. Zikmund to řekl novinářům v Plzni při setkání u příležitosti jeho blížících se 95. narozenin, jež oslaví 14. února.

Tomáš Töpfer

Herec a šéf Töpfer: Do Zlína přijedeme rádi

Zlín – Tomáš Töpfer, ředitel Divadla na Vinohradech, míří do Zlína. Již 3. února se od 19 hodin v Městském divadle Zlín představí jako jeden z dvojice komiků v komedii Vstupte!

Zlínské divadlo vystavilo v jedné ze zlínských kaváren fotky ze svých her.

Divadelní kavárnice Briešťanská se otáčela ve Zlatém zrnku

Zlín - Zlínští divadelníci zahájili před víkendem ve zlínské kafírně Zlaté zrnko výstavu divadelních fotografií z inscenací, které jsou právě na repertoáru. Návštěvníci na ní mohou vidět například fotografie z nové komedie Hrabě Monte Carlo, z klubového Kabaretu Astragal i ze zákulisí muzikálu Divotvorný hrnec.

Glenn Miller Orchestra - ilustrační foto.

Městské divadlo Zlín zažilo rytmus Swingu

Zlín - Glenn Miller Orchestra se po roce opět vrátil do České republiky a do Zlína. Proslulý orchestr odehrál včera v Městském divadle Zlín koncert a představil svůj nový program nazvaný The Best of Glenn Miller Orchestra. Šňůra koncertů pokračuje v Brně, Praze, Liberci, Plzni a Českých Budějovicích.

Hrabě Monete Carlo - původní komedie napsaná na tělo zlínskému souboru.

Autorský tandem Doleželová–Vencl: Hrabě Monte Carlo je Zlínu ušitý na míru

Zlín /DVOJROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Duo Michaela Doleželová–Roman Vencl začíná být ověřenou značkou dobré zábavy. Komedie, které společně napsali, se překládají do cizích jazyků a pronikají do celé Evropy. Jejich nejnovější kus Hrabě Monte Carlo právě hrají pod vedením režiséra Jakuba Nvoty herci Městského divadla Zlín. Premiéru měl tuto sobotu ve Velkém sále. Rozhovor s autorskou dvojicí Doleželová–Vencl vznikl ale ještě před premiérou…

Hrabě Monete Carlo - původní komedie napsaná na tělo zlínskému souboru.

Hrabě Monte Carlo je Zlínu ušit na míru

Zlín – Duo Michaela Doleželová–Roman Vencl začíná být ověřenou značkou dobré zábavy. Komedie, které společně napsali, se překládají do cizích jazyků a pronikají do celé Evropy. Jejich nejnovější kus Hrabě Monte Carlo právě zkoušejí pod vedením režiséra Jakuba Nvoty herci Městského divadla Zlín. Premiéru má tuto sobotu ve Velkém sále.

Den pro Zuzanku v MŠ Kolektivní dům ve Zlíně.

Jménem Zuzanky na pomoc druhým

Zlín - „Stále myslím na to, jak jsme si se Zuzankou hrávali. Malovali jsme si, stavěli různé věci ze stavebnice. Lyžovali jsme. Měl jsem ji hodně rád," vzpomíná na svou sestru desetiletý Matěj Oškera.

Hra Tracyho tygr v Městském divadle ve Zlíně.

Herec Marek Příkazký: Tracyho tygr? To je něco jako chuť do života, životní síla

Zlín /ROZHOVORY, FOTOGALERIE, VIDEO/ - Část děje Tracyho tygra, nejnovější inscenace Městského divadla Zlín, se odehrává v ústavu pro choromyslné. Poprvé ji diváci měli možnost shlédnout v pátek ve Studiu Z. Ve hře podle slavné novely Williama Saroyana přichází naivní mladík do New Yorku, aby zde našel jiný život. A najde zde tygra, kterého hledá už od mládí. Nebo je to černý panter? Ať tak či tak, tygr v mladíkovi probudí chuť do života, objeví lásku a zase ji ztratí.

Hra Tracyho tygr v Městském divadle ve Zlíně.

Tracy hledá svého tygra ve Zlínském divadle

Zlín - /ROZHOVORY/ Část děje Tracyho tygra, nejnovější inscenace Městského divadla Zlín, se odehrává v ústavu pro choromyslné. Poprvé ji budou mít diváci možnost zhlédnout už dnes v 19 hodin ve Studiu Z. Ve hře podle slavné novely Williama Saroyana přichází naivní mladík do New Yorku, aby zde našel jiný život.

Ilustrační foto.

Zlínský deník oslovil známé tváře z regionu: jak budou volit?

Zlínsko - Čtyři dny. Právě tolik času zbývá do předčasných sněmovních voleb. Mnozí voliči stále ještě nejsou pevně rozhodnuti, koho volit. Výjimkou nejsou ani známé osobnosti regionu, kterých jsme se zeptali, komu dají svůj hlas. Pozitivní je, že k volbám se všichni oslovení chystají.

Herci Městského divadla vystupují v nákupním centru Zlaté jablko ve Zlíně.

Zlínští herci natočili flash mob. Lákali na Divotvorný hrnec

Zlín /FOTOGALERIE/ - Zlínští divadelníci tento týden dvakrát překvapili odpolední návštěvníky Zlatého jablka ve Zlíně. Do obchodního a zábavního centra dorazili v přestrojení za zákazníky, člena ochranky nebo například prodavačku jedné z prodejen a znenadání předvedli jedno z hudebně- -tanečních čísel nového muzikálu Divotvorný hrnec.

Herci Městského divadla vystupují v nákupním centru Zlaté jablko ve Zlíně.

Herci natočili flash mob. Lákali na Divotvorný hrnec

Zlín - Zlínští divadelníci tento týden dvakrát překvapili odpolední návštěvníky Zlatého jablka ve Zlíně. Do obchodního a zábavního centra dorazili v přestrojení za zákazníky, člena ochranky nebo například prodavačku jedné z prodejen a znenadání předvedli jedno z hudebně- -tanečních čísel nového muzikálu Divotvorný hrnec.

Městské divadlo Zlín.

Nejnavštěvovanější hrou ve Zlíně bude Divotvorný hrnec, tvrdí ředitel Michálek

Zlínský kraj /DVOJROZHOVOR/ - Zlínské divadlo se i nadále bude věnovat regionální tematice. V budoucnu uvede na jevištních prknech příběh tří Baťů, říká mimo jiné v rozhovoru ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek. A proč se nese letošní divadelní sezona ve znamení ženy a jaké divadelní osobnosti budete moci tento rok spatřit na prknech Městského divadla Zlín, prozradila umělecká šéfka Hana Mikolášková.

Městské divadlo Zlín . Pohádka O pejskovi a kočičce.

Zlínské divadlo startuje Pejskem a kočičkou, chystá i Žítkovské bohyně

Zlín /FOTOGALERIE/ - Městské divadlo Zlín letošní sezonu zahájí ve velkolepém duchu. Diváci se mohou těšit hned na několik premiér. První premiérou ve velkém divadelním sále bude původní americký muzikál Divotvorný hrnec, který se u nás poprvé hrál už v roce 1948. O jeho úspěšnou adaptaci se tenkrát postarali Voskovec s Werichem. Další premiérou bude hra Největší z pierotů, kterou režíroval současný ředitel divadla Petr Michálek.

Strašidelná prohlídka na hradě Lukov

Kam se vydat za zábavou

Zlínský kraj - Zlínský deník vám přináší několik tipů na výlet. S dětmi se můžete vydat na strašidelnou prohlídku hradu Lukov. Milovníky popu potěší koncert Věry Špinarové.

Festival Divadlo evropských regionů si za léta získal značnou oblibu.

Open Air Program festivalu má i nadále co nabídnout

Hradec Králové – Divadelní festival se pro letošek již nenávratně přehoupl do své druhé půli. Stále však nabízí nepřeberné množství zajímavých představení. A stejně jako v předešlých dnech i dnes pro vás máme přehled toho nejzajímavějšího.

Marek Příkazký je rodák ze Strážnice. Nyní se tam poprvé představí jako herec. Bude hrát Woodyho v muzikále Divotvorný hrnec společně s ostatními herci Městského divadla Zlín.

Marka Příkazkého vyhecovali na domácí prkna

Strážnice – Vidět v akci herce Městského divadla Zlín mohou v neděli 23. června milovníci divadla z Hodonínska, aniž by museli vycestovat za hranice svého kraje. Zlínští herci po loňském úspěchu, kdy vůbec poprvé hráli divadlo pod širým nebem ve strážnickém zámeckém parku, přiváží legendární muzikál Divotvorný hrnec.

Princip Baťa: Dnes fantazie, zítra skutečnost. Ilustrační foto z muzejní a galerijní noci

Muzejní noc přilákala do zlínských galerií stovky lidí

Zlín – Hned šestnáct zajímavých míst ve Zlíně mohli milovníci umění navštívit zcela zdarma. Od sedmé večerní až do půlnoci byly všechny zlínské galerie otevřené, mnohde připravili pro návštěvníky zajímavý program.