Kreativ

ŠTÍTEK: Městské divadlo Zlín

Oficiální zahájení výstavy ve zlínském divadle si nenechala ujít řada hostů. A nemuseli litovat.

U Halvových obrazů zazpívala Helena Čermáková

Zlín /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ - Výstava obrazů autora Michala Halvy, která byla zahájena poslední týden v říjnu, měla ve foyer Městského divadla Zlín v sobotu vernisáž. Za Halvovy přítomnosti zahájila uměleckou přehlídku přední zlínská divadelní herečka a držitelka Ceny Thálie 1999 Helena Čermáková.

Divadelní režisérka Anna Petrželková se potatila

Anna Petrželková: S tátou se o práci nebavíme

Zlín /ROZHOVOR/ - Přestože je Anně Petrželkové teprve 27 let, není na divadelní scéně žádným nováčkem. Po ukončení studia divadelních režií na VŠMU v Bratislavě intenzivně působí na českých a slovenských profesionálních scénách. Dcera známého divadelního režiséra J. A. Pitínského Anna Petrželková měla v Městském divadle Zlín svou první premiéru s hrou Blanche a Marie. Pozadu není ani ve Zlíně, kde na Malé scéně zrežírovala hru Nebezpečné vztahy. Ve zlínském Studiu Z nyní tedy uvedla inscenaci Blanche a Marie, která měla premiéru o uplynulém víkendu. Mimo to, že je Anna Petrželková dcerou známého režiséra, dramaturga a básníka Jana Antonína Pitínského, byla nominována na prestižní Cenu Alfréda Radoka 2010 v kategorii talent roku. Nominaci získala také na její slovenskou obdobu, cenu DOSKY, jako objev roku.

Ilustrační foto.

Petrželková: S tátou se o práci nebavíme

Zlín - /ROZHOVOR/ Přestože je Anně Petrželkové teprve 27 let, není na divadelní scéně žádným nováčkem. Po ukončení studia divadelních režií na VŠMU v Bratislavě intenzivně působí na českých a slovenských profesionálních scénách.

Ilustrační foto

Podzim diváky láká

Zlín - /BLOG/ Obávám se, že nejhezčí podzimní dny, kdy listí popadané na zemi ještě nestačí zahnívat a vítr má pořád dost sil na to, aby si rozpustile přehazoval jednu kupu na druhou, a kdy slunce má dost tepla, aby nás šimralo na červeném nose, máme již za sebou.

Herec Radovan Král.

Radovan Král v roli sluhy zastínil své kolegy

Zlín – Barevné kostýmy, podmanivá rocková hudba a záletný mladý muž se svým sluhou Sganarelem, který je mu neustále v patách. To všechno uvidíte, pokud se, stejně jako jsem to udělala já, vydáte na představení Juan do zlínského divadla.

Obrazy malíře Michala Halvy zdobí stěny Městského divadla Zlín

Obrazy malíře Michala Halvy zdobí stěny Městského divadla Zlín

Zlín – /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ Obrazy, z nichž na první pohled vyzařuje radost a láska, krášlí stěny foyeru Městského divadla Zlín. Výstava, která je veřejnosti přístupná vždy hodinu před začátkem divadelních představení, potrvá až do 3. prosince. A že je na co se dívat.

Ilustrační foto

Oběd v matičce Praze uprostřed informací

Zlín - /BLOG/ Mohlo jí být tak čtyřicet. Blondýna. Na restauraci tohoto typu trochu nezvyklý oděv. Blůzka se třpytkami. Zahloubaná do svého „iphonu“ pojídala jedno sousto za druhým.

Zelený prostor u zlínského městského divadla by v budoucnu měl zmizet. Na jeho místě má vyrůst polyfunkční dům.

Zlín o zeleň nepřijde, mírní obavy magistrát

Zlín - Stromy oslaví svůj svátek již zítra. Příliš důvodů k oslavám však podle Martina Davidova, předsedy Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Ekoncetrum Čtyřlístek, není.

Zelený prostor u zlínského městského divadla by v budoucnu měl zmizet. Na jeho místě má vyrůst polyfunkční dům.

Zlín o zeleň nepřijde, mírní obavy magistrát

Zlín - Stromy oslaví svůj svátek již zítra. Příliš důvodů k oslavám však podle Martina Davidova, předsedy Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Ekoncetrum Čtyřlístek, není.

Kateřina Brožová.

Herecké elity zavítají na zlínské jeviště

Zlín - Kateřina Brožová, Dana Syslová, Aleš Procházka, Miloslav Mejzlík či Jaromír Meduna. Takové herecké hvězdy mohou vidět zlínští diváci v představení Dohazovač pražského Divadla Palace již v neděli 23. října v 19 hodin ve Velkém sále Městského divadla Zlín.

Petr Michálek

Proč pořád chcete vědět, kdy jsem se narodil?

Asi každý z nás už zažil takové ty klasické hovory z různých bankovních ústavů, které nikoho nebaví, a když už člověk vydrží poslouchat ty řeči o „nové a naprosto senzační“ platební kartě, tak jen kvůli tomu, že je mu líto té brigádnice na druhé straně telefonní linky.

Zelený prostor u zlínského městského divadla by v budoucnu měl zmizet. Na jeho místě má vyrůst polyfunkční dům.

Dům místo parku dál nechtějí

Zlín - Zlínská ulice Potoky se po roce opět bouří. V novém návrhu územního plánu i nadále zůstal záměr na zástavbu plochy u Městského divadla Zlín. Námitky obyvatel ani petice o 351 podpisech totiž město neobměkčily.

Ilustrační foto

Zaplatit vstupenku kartou? Ve zlínském multikině nelze

Zlín - Přijdete do kina a nemáte v peněžence potřebnou hotovost? Máte problém. Tedy alespoň ve zlínském multikině Golden Apple Cinema. Platební kartou tam totiž zákazníci lístek neuhradí, přestože se někdy jedná o nemalou částku.

Ilustrační foto.

Divadlo uvede novou komedii

Zlín - V Městském divadle Zlín v těchto dnech vrcholí přípravy na očekávanou komedii Na flámu, která bude zároveň první inscenací v nadcházející 66. sezoně.

Václav Němeček.

Zaplatit vstupenku kartou? Ve zlínském multikině nelze

Zlín - Přijdete do kina a nemáte v peněžence potřebnou hotovost? Máte problém. Tedy alespoň ve zlínském multikině Golden Apple Cinema. Platební kartou tam totiž zákazníci lístek neuhradí, přestože se někdy jedná o nemalou částku.

ilustrační foto

Z divadla noční hosty vyháněl sám fantom

Zlín /FOTOGALERIE/ – Netradiční a tajuplný večer připravilo dvakrát po sobě Městské divadlo Zlín pro své návštěvníky. Ti okusili noční prohlídku divadelní budovy. Každý, kdo v pátek 2. září a v sobotu 3. září zavítal do těchto prostor, mohl navíc poodhalit tajemství jednoho z tamních obyvatel – fantoma, a vydat se po jeho stopách.

Ilustrační foto

Zlínské divadlo odstartuje sezonu inscenací Na flámu

Zlín – Městské divadlo Zlín odstartuje novou, 66. sezonu situační komedií britského dramatika českého původu Toma Stopparda Na flámu. Zařazení této hry na úvod sezony není náhodné, slavný autor se totiž ve Zlíně narodil.

V Doudlebách na zámku fotil Robert Rohál

Doudleby nad Orlicí - Romantické prostředí zámku v Doudlebech nad Orlicí posloužilo novináři, spisovateli a fotografovi Robertu Rohálovi, který tady snímky pořizoval začátkem letošního července s modelkou.

Ilustrační foto

Budu popelářem

Zlín /BLOG/ - A už je to tu zas. Tisková mluvčí divadla mi na chodbě nesměle připomíná, ať nezapomenu na blog. To si člověk hned v praxi uvědomí, jak ten čas letí. Vždyť jsem ten poslední před chvílí dopsal! A aj, chyba lávky, týden uběhl jako voda.

Herci Městského divadla Zlín ve středu 22. června zkoušeli nový muzikál Juan.

Nohavicovi stačila k muzikálu jedna schůzka

Zlín /FOTOGALERIE/ – Herecký tým pod vedením režiséra Petra Veselého se pilně připravuje na blížící se premiéru nového rockového muzikálu Juan. Uskuteční se už tuto neděli v 19 hodin v Městském divadle Zlín.

Zkouška muzikálu Juan, Městské divadlo Zlín

Nohavicovi stačila k muzikálu jedna schůzka

Zlín /FOTO ZE ZKOUŠKY/ – Herecký tým pod vedením režiséra Petra Veselého se pilně připravuje na blížící se premiéru nového rockového muzikálu Juan. Uskuteční se už tuto neděli v 19 hodin v Městském divadle Zlín.

Zkouška

Na premiéru muzikálu Juan přijede Nohavica

Zlín – Divadelní sezona Městského divadla Zlín jde do finále. Na sklonku června čeká diváky jedinečná lahůdka, která potěší zejména milovníky hudebního divadla: rockový muzikál Juan v režii Petra Veselého.

Ilustrační foto

Den blbec

Zlín /BLOG/ - Znáte to? Někdy se to sejde všechno najednou. Prostě „den blbec”. Člověk si pak říká, co se to děje, a snaží se jednotlivé zážitky zevšeobecňovat a dělat unáhlené závěry. Ale včas jsem se zarazil. Z pudu sebezáchovy.

Rituální tanec tibetských mnichů, Zlín

Výstava o Himalájích netáhne. Lidé o ní nevědí

Zlín – Propagace zlínského zámku i samotného města nejen v okolí, ale v celé České republice. Taková je vize organizátorů výstavy Šangri­la i zástupců magistrátu. Unikátní projekt ovšem do prostor zámku za necelé dva měsíce trvání zdaleka nepřitáhl takové masy lidí, jak se čekalo.

Foto ze zkoušky rockového muzikálu Juan

Na premiéru rockového muzikálu Juan přijede i Nohavica

Zlín - Divadelní sezona 2010/2011 v Městském divadle Zlín jde do finále. Na sklonku června čeká diváky jedinečná lahůdka, která potěší zejména milovníky hudebního divadla: rockový muzikál Juan v režii Petra Veselého. Vychází z opery Wolganga Amadea Mozarta Don Giovanni a z textu Molièrovy hry Don Juan. O překlad Mozartových árií se postaral známý český písničkář a básník Jarek Nohavica, který přislíbil i účast na světové premiéře. Ta se uskuteční v neděli 26. června v 19 hodin ve Velkém sále. Už v pátek 24. června v 17 hodin uvidí Juana první diváci na předpremiéře. Na jevišti vystoupí i živá rocková kapela. Hlediště se na oba termíny již hojně zaplňuje, stále ještě je však možné sehnat lístky přes pokladnu i web divadla.

Ondina ve zlínském divadle

Ondina a Krása naposledy na zlínské divadelní scéně

Zlín – Tento týden je poslední možnost vidět divadelní hry Ondina a Krása na scéně v Městském divadle Zlín. „Ve čtvrtek se naposledy na jevišti Velkého sálu rozehraje příběh o vodní víle Ondině, v pátek pak čeká derniéra hru Krása na scéně o vzestupu a pádu herce Edwarda Kynastona. Obě představení začínají již v 19 hodin,“ upřesnila mluvčí Městského divadla Zlín Hana Šmardová.

Z inscenace Moravského divadla Olomouc Úžasná svatba

FOTO: Festival Divadlo v parku je v polovině

Šumperk /FOTOGALERIE/ – Divadelní pánbůh držel ochrannou ruku nad první polovinou letošního festivalu Divadlo v parku. Obloha neposlala v pátek ani v sobotu dolů ani kapku, a tak bylo možné odehrát představení tam, kam patří – na scéně letního divadla v parku, který dal přehlídce název.

Ilustrační foto

Neviditelná reklama trhu

Zlín - Minule jsem v tomto blogu psal o naší nové nabídce předplatného, takže jsem do něj vlastně trochu schoval propagaci dvou muzikálů a tří komedií, které pro vás chystáme. Tentokrát ale ani slovo.

Ilustrační foto

Divadlo vyzývá: Natočte trailer

Zlín – Městské divadlo Zlín vyhlašuje videosoutěž o atraktivní cenu. Úkolem je natočit filmovou upoutávku (trailer) na předplatné na novou divadelní sezonu 2011/2012.

Ilustrační foto

BLOG: Ach, ty knedlíky

Zlín /BLOG/ - Vařím rád a s chutí. Skvěle si u toho odpočinu, baví mě to, výsledkem je navíc něco dobrého. Až na výjimky. Mým dlouholetým kuchařským traumatem jsou totiž knedlíky.

Strýček Váňa

Strýček Váňa a Fridy Kahlo se loučí se Zlínem

Zlín – Během jednoho večera se diváci Městského divadla Zlín rozloučí se dvěma inscenacemi. Ve čtvrtek se naposledy budou hrát představení Strýček Váňa ve Velkém sále a Fridy Kahlo ve Studiu Z. Obě představení začínají v 19 hodin.

Ilustrační foto

BLOG: Začít sám u sebe

Zlín /BLOG/ - Tento blog píšu pár minut po skončení prvního dne (nesl název Den přemýšlení) Zlínského jara 2011, který proběhl od rána do pozdního večera ve zlínském divadle.

Radůza

Koncert Radůzy se blíží. Přijede z Jenkovic

Zlín /ROZHOVOR/ – Chtěla jsem si s Radůzou zahrát. S díky mě odmítla. A tak jsem se vytasila s několika otázkami. Pro plachou zpěvanku je sepsala a odeslala mailicky. Neb je plachá a má v současné době jiné starosti.

Ilustrační foto

BLOG: Začíná komunismus

Zlín /BLOG/ - „Začíná komunismus, pojďme se připravit, začíná komunismus.“ Přesně tato slova slýchávám každé ráno z odposlechu, sotva co přijdu do práce.

Ilustrační foto

Katovna s Terezou

Zlín - Minulý týden došlo zase na katovnu. Co to je? Nejde o žádný seminář stínání hlav ani o tajnou místnost v útrobách divadla, kde uchováváme zkrvavenou gilotinu.

Dokořán otvírá žíly. Nezastavíš ho, nenastavíš ho, život prýští. Stejně jako zaláskované umění.

Malby povstávají z popele

Zlín – Ve foyer Městského divadla Zlín se pořádají výstavy pravidelně každý měsíc. Vystavovateli jsou především regionální autoři. Záměrem divadla je podle mluvčí Hany Šmardové nejen zaplnit bílé zdi, ale také udělat z výstav společenskou událost. recenze výstavy

Zlínský primátor Miroslav Adámek se v pondělí 4. dubna představil v Městském divadle Zlín jako herec. Zkoušel tady jednu z vedlejších rolí ve hře Sluha dvou pánů, se kterou společně s činoherním souborem vystoupí v úterý 5. dubna také před diváky.

Primátor Adámek obohatil divadelní kus

Zlín /FOTOGALERIE/ – Miniroli si v úterním představení Sluha dvou pánů zahraje bývalý ochotník a současný zlínský primátor Miroslav Adámek. „Pan primátor bude hrát jen na slavnostní 40. repríze, pak už určitě ne.

Zlínský primátor Miroslav Adámek

Primátor bude sluha

Zlín - Dnes odpoledne proběhne na jevišti Městského divadla výjimečná zkouška. Kromě herců a režiséra se jí totiž zúčastní pan primátor Adámek. Už zítra totiž vystoupí v jedné z rolí v rámci představení Sluha dvou pánů.

Ilustrační foto

V zámku se zjeví modrá paní a bezhlavý rytíř

Holešov – Ten, kdo touží vidět modrou paní nebo bezhlavého rytíře, by ve středu měl rozhodně navštívit holešovský zámek. Právě tyto nadpřirozené postavy totiž přivítají návštěvníky, kteří se zúčastní nočních prohlídek zámku u příležitosti otevření zámecké sezóny.

Městské divadlo Zlín.

Prodej předplatného do divadla končí

Zlín – Aprílem končí prodejní novinka Městského divadla Zlín (MDZ) nazvaná Předplatné na přání. Prodej končí po necelých dvou měsících. Vzešla z něho předplatitelská skupina R1, která má 300 nových členů. Právě oni se spolupodíleli na výběru titulů, které budou moci zhlédnout každý pátek od 17 hodin.

Ilustrační foto.

Čas

Zlín - Dneska nikdo nemá čas. Když například někoho vezu stopem, tak se ho dřív nebo později zeptám, jestli chodí do divadla. Devět odpovědí z deseti zní naprosto totožně: „Nemám čas. Teď zrovna. Dřív jsem míval, to je jasný, ale teď, teď ne.“

Ruské loto

Zlínští herci přivezli krutou grotesku o výhře v loterii

Pardubice – /RECENZE/ - Soutěžní část letošního ročníku Grand Festivalu smíchu uzavřeli v neděli večer herci Městského divadla Zlín. Moravský soubor představil pardubickým divákům groteskní komedii Ruské loto mladého ruského dramatika Vasilije Sigareva.

Ilustrační foto

Znamení

Zlín - Ležím si ve vaně a píšu. Mohu-li si vybrat, dávám přednost tekoucímu proudu vody ve sprše, ale jednou za měsíc si s chutí dopřeji naložení v horké vodě s voňavou solí či pěnou, jen tak si po chvilkách připouštím teplou a buď zavírám oči při svíčkách a promítám si prošlý den, nebo si čtu, nebo píšu, s noťasem na prkénku jako nějaký romantický spisovatel.

Zkouška hry Je třeba zabít Sekala v Městském divadle Zlín.

Herci si zkusili hru Je třeba zabít Sekala

Zlín /FOTOGALERIE/ - Poprvé v historii na divadelních prknech budou moci diváci Městského divadla Zlín spatřit jevištní podobu slavného filmového příběhu Je třeba zabít Sekala od valašskomeziříčského rodáka Jiřího Křižana v režii Petra Veselého.