Kreativ

ŠTÍTEK: Viktor Polášek

Skokan na lyžích, Roman Koudelka.

Koudelka si opět doskočil pro TOP 10. Ve Val di Fiemme skončil šestý

Český skokan na lyžích Roman Koudelka skončil šestý v sobotním závodě Světového poháru ve Val di Fiemme a popáté v této sezoně si připsal umístění v první desítce. Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek nepostoupili do druhého kola. Již šestou výhru v řadě bral v Itálii japonský suverén Rjoju Kobajaši.

Skokan na lyžích, Roman Koudelka.

Koudelka si drží skvělou formu. V kvalifikaci v Innsbrucku bere druhé místo

Český skokan na lyžích Roman Koudelka skončil v kvalifikaci na třetí závod Turné čtyř můstků na druhém místě. O první místo přišel až skokem průběžně vedoucího muže Světového poháru, Japonce Kobajašiho. Do hlavního závodu kromě Koudelky postoupil i Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek.

Vítěz Turné čtyř můstků 2016/2017 Kamil Stoch.

Startuje Turné čtyř můstků. Čeští skokané mají co napravovat

K přelomu starého a nového roku patří neodmyslitelně Turné čtyř můstků. Celkem osm startů (4 závody + 4 kvalifikace) v devíti dnech určí krále. Dnes startuje kvalifikací 67. ročník podniku, na nějž se po vánoční pauze představí nejlepší skokani včetně kvarteta Čechů.

Skokan na lyžích, Roman Koudelka.

Skokani jdou o víkendu poprvé do boje. Pomohou jim nové helmy?

I když tomu počasí vůbec neodpovídá a po sněhu není ani památky, o víkendu začíná Světový pohár ve skocích na lyžích. Na ostrý start se těší i české kvarteto. Do pozice trenéra české reprezentace se vrátil David Jiroutek. K dispozici má Čestmíra Kožíška, Romana Koudelku, Lukáše Hlavu a Viktor Poláška. Nyní s nimi míří do polské Visly, kde se v pátek uskuteční kvalifikace na individuální závod.

Čestmír Kožíšek při soutěži družstev

Soutěž družstev ve skocích na lyžích málem skončila pro Čechy blamáží

/FOTOGALERIE/ Čeští skokani na lyžích neuspěli na ZOH v Pchjongčchangu v soutěži družstev na velkém můstku. Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka skončili po 1. kole na 10. místě, mezi finálovou osmičku se neprobojovali. Za sebou kvarteto skokanů nechalo pouze reprezentační týmy Itálie a domácí Jižní Koreje. Z vítězství se podle očekávání radovalo Norsko, kterému jihokorejské Hry vyšly na skokanských můstcích fantasticky.

Skokan na lyžích, Roman Koudelka.

Stoch obhájil zlato. Koudelka byl pětadvacátý

Ani na velkém můstku neoprášili čeští skokané na lyžích dávnou slávu v tomto sportovním odvětví. Roman Koudelka skončil na 25. místě, Čestmír Kožíšek o čtyři místa hůře, Viktor Polášek neprošel sítem prvního kola.

Současné můstky na Šibenici.

Skokanské můstky potřebují rekonstrukci

Nové Město na Moravě – Jediné dva skokanské můstky v Kraji Vysočina, které se nachází na kopci Šibenice u Nového Města na Moravě, potřebují nutně rekonstrukci. Novoměstský sportovní klub, jenž je spravuje, se snaží na opravy sehnat peníze.

Devatenáctiletý Viktor Polášek jako jediný z českých skokanů na lyžích pronikl do finálové třicítky v závodu ve Wisle a za 26. místo získal premiérové body ve Světovém poháru.

Skokan na lyžích Polášek je juniorským mistrem světa

Park City, Nové Město na Moravě - Devatenáctiletý skokan na lyžích Viktor Polášek je juniorským mistrem světa. Závodník z Nového Města na Moravě navázal na šampionátu v Park City v Utahu na deset let staré zlato Romana Koudelky.

Devatenáctiletý Viktor Polášek jako jediný z českých skokanů na lyžích pronikl do finálové třicítky v závodu ve Wisle a za 26. místo získal premiérové body ve Světovém poháru.

Polášek ve Wisle poprvé bodoval, znovu vyhrál Stoch

Wisla - Devatenáctiletý Viktor Polášek jako jediný z českých skokanů na lyžích pronikl do finálové třicítky v závodu ve Wisle a za 26. místo získal premiérové body ve Světovém poháru. Stejně jako v sobotu vyhrál domácí Kamil Stoch a upevnil si vedení v průběžném pořadí seriálu.

TOMÁŠ VANČURA

Mladý skokan Vančura se prosadil v Hakubě na šesté místo

Hakuba (Japonsko) - Devatenáctiletý Tomáš Vančura se šestým místem v japonské Hakubě postaral o zatím nejlepší výsledek českých skokanů na lyžích v letošní letní Grand Prix. Závod vyhrál domácí Taku Takeuči, který se probojoval na stupně vítězů i v sobotu, kdy skončil druhý. V letní Grand Prix triumfoval potřetí v kariéře.

Roman Koudelka.

Koudelka a spol. čekali marně. Vítr zrušil druhý závod v Titisee-Neustadtu

Titisee-Neustadt - Skokané na lyžích přišli kvůli silnému větru o dnešní závod Světového poháru v Titisee-Neustadtu. Ke zrušení přistoupila jury v rámci této sezony SP pošesté, pod můstkem v Titisee marně čekala i česká čtveřice Roman Koudelka, Jan Matura, Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek.

Roman Koudelka.

S Koudelkou budou v sobotu v Titisee skákat Hlava a Matura

Titisee-Neustadt - Lukáš Hlava a Jan Matura postoupili do sobotního závodu Světového poháru ve skocích na lyžích v německém středisku Titisee-Neustadt. Ve startovní listině doplnili Romana Koudelku, který měl díky desátému místu v průběžném pořadí SP účast předem jistou.

Petra Nováková

Petra Nováková získala bronz z MS do 23 let

Rašnov (ROM) – Aktuálně nejlepší česká běžkyně na lyžích Petra Nováková vybojovala na mistrovství světa do 23 let bronz v závodu na 10 km klasickou technikou. Závod v rumunském Rašnově vyhrála Ruska Anastasia Šedovová, na kterou Nováková ztratila 17 sekund. Druhá byla s mankem 13,1 sekundy na vítězku Němka Victoria Carlová.

Skupina Free Fall oslavila v pátek v klubu Mír dvacet let.

Kapela Free Fall slavila dvacetiny. Pokřtila nové CD

Uherské Hradiště – Dvacet let působí na hudební scéně. Skupina Free Fall oslavila kulaté narozeniny v pátek v klubu Mír v Uherském Hradišti. Součástí slavnostního koncertu byl i křest nového alba Malý kousek věčnosti.

Skokan na lyžích Roman Koudelka.

Změny u skokanů. Schallert povede jen Koudelku. Zbytek převezme Doležal

Praha - Vedení úseku skokanů na lyžích udělolo změny ve fungování reprezentace. Rakušan Richard Schallert se bude výhradně starat o českou jedničku Romana Koudelku a s ním o juniory. Zbytek národního výběru převzal bývalý reprezentant Michal Doležal a Jakub Jiroutek je koordinátorem týmů.

Jak se povede Romanu Koudelkovi a jeho krajanům ve čtvrtečním finále?

Do závodu MS na velkém můstku půjdou Koudelka, Matura a Janda

Falun - Skokani na lyžích Jan Matura a Jakub Janda se na mistrovství světa ve Falunu kvalifikovali do čtvrtečního závodu na velkém můstku a v české sestavě doplnili Romana Koudelku, jenž měl start jistý, ale se svým skokem nebyl spokojen. Neuspěl pouze Viktor Polášek, kterého od postupové čtyřicítky dělilo na 42. místě osm desetin bodu.

Skokan na lyžích Jan Matura.

Smíšené družstvo skokanů bez Koudelky skončilo na MS poslední

Falun - Závod smíšených družstev skokanů na lyžích na mistrovství světa ve Falunu vyhráli Němci o 2,3 bodu před Norskem. Bronzové medaile získali Japonci, kteří na vítězný tým ztratili bezmála třicet bodů. Oslabená česká čtveřice, v níž chyběl Roman Koudelka i další reprezentanti, skončila na posledním 11. místě.

Novoměstský běžec Jan Šrail si na mistrovství republiky vybojoval účast na světovém šampionátu.

Velký úspěch, ve Falunu je trio novoměstských závodníků

Falun, Nové Město na Moravě Kdo by si to na začátku sezony pomyslel. Vysočina, respektive Nové Město na Moravě, má na mistrovství světa v klasickém lyžování trojnásobné zastoupení. Rovnoměrně ve všech sportech: běžce Jana Šraila, skokana Viktora Poláška a již ostříleného mazáka kombiňáka Petra Kutala.

Martina Chrástková.

Smolařka Chrástková se dočkala

Nové Město na Moravě – Zatímco lyžařští závodníci v dubnu relaxovali a regenerovali po náročné zimní sezoně a v květnu začali nabírat čerstvé síly na tu další, jejich trenéři se společně se zástupci jednotlivých úseků svazu lyžařů a biatlonistů pravidelně scházeli na trenérských radách.

Michaela Doležalová.

Doležalová mistryní republiky

Kozlovice /FOTOGALERIE/ – Mladí kozlovičtí skokané na lyžích se na republikovém šampionátu, který se konal na můstcích v Harrachově, vůbec neztratili.

V Novém Městě na Moravě se konaly letní republikové klasifikační závody žactva ve skoku na lyžích.

Kozlovičtí skokané na lyžích skákali v Novém Městě

Nové město na Morvaě, Kozlovice /FOTOGALERIE/ – V polovině září uspořádal SKL Nové Město n. M. ve svém areálu skokanských můstků s umělou hmotu letní republikové klasifikační závody žactva ve skoku na lyžích. Za příznivých téměř letních podmínek se na můstcích K28 a K53 představilo v šesti kategoriích šedesát žáků a žaček z devíti českých a moravských lyžařských oddílů.