Kreativ

ŠTÍTEK: muffin

Dýňová polévka

Nevyhazujte dýně do přírody, ohrožují ježky. Zkuste spíš fantastické recepty

Sezona dýní je v plném proudu. Vydlabané dýně pohozené v lese po oslavách Halloweenu ale mohou být smrtící pro divokou zvěř, konkrétně pro ježky, u kterých často dochází k průjem, následnou dehydrataci a další potíže. Ježci po konzumaci dýní ztratí váhu a nepřežijí zimní spánek. Zkuste raději v kuchyni pár skvělých dýňových receptů. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všeho se dá připravit spousta výtečných dobrot. Inspirujte se.

Voňavé soutěžní odpoledne provonělo Hodoňovice.

Voňavé soutěžní odpoledne provonělo Hodoňovice. Bodovaly cupcakes i muffiny

Voňavé soutěžní odpoledne provonělo Hodoňovice. A to nejen během samotného průběhu soutěže, ale především při pečení soutěžních vzorků na Netradiční pečení, které proběhlo v sobotu 6. listopadu 2021 v Hostinci U Čendy pod pořadatelskou hlavičkou Čendaspolku, místních včelařů a hodoňovického fojta.

Děti ze školy Slovákova si vyzkoušely velikonoční pečení i na dálku.

Šesťáci se připojii i ve volný den. V češtině na dálku pekli muffiny

V online výúce českého jazyka jsme se potkali se zájemci z 6. ročníku boskovické ZŠ Slovákova u pečení velikonočních muffin. Volný den před Velikonocemi jsme využili k tomu, abychom se společně podívali na téma popis pracovního postupu v praxi. Jak se ukázalo, pečení mnohé děti baví a mezi našimi školáky jsou velmi zdatní pekaři.

Muffiny s jablky

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

„Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a místo něj použijete třeba stévii, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, jímž své hosty určitě potěšíte,“ říká Pavla Stoklasová, pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Překážková dráha.

Tipy na víkend 13. a 14. března: Den dětí u vás doma

Přinášíme vám inspiraci, jak strávit následující víkend. Pro děti jsme vymysleli zábavný program, který zvládnete nachystat na zahradě, ale i v obýváku. Nudu zaženete u videí, soutěží či knih. A sladká tečka na závěr potěší děti i dospělé.

Napečené dobroty pro zdravotníky v Ústí nad Orlicí.

FOTO, VIDEO: Pečením muffinů hladí unavené zdravotníky po duši

Nízkoprahovým centrem Kamin v Ústí nad Orlicí se rozlévá vůně čerstvě upečených muffinů jak v pekárně. Osmiletá holčička zabodává do vršku minibábovičky příslovečnou třešničku - vlaječku na špejli s obrázkem srdíčka a svým jménem. O pár hodin později napečené dobroty pohladí po duši unavené zdravotníky, kteří v přetížených nemocnicích dnes a denně bojují o životy pacientů.

Brusinková marmeláda

Recepty s brusinkami: Chutnají skvěle a ještě prospívají zdraví

Díky vysokému obsahu vitaminů C, E a dalších antioxidantů se tyhle lehce nahořklé červené bobule řadí k superpotravinám. Podporují imunitu, předcházejí zánětům močových cest a k tomu skvěle chutnají. Uvařte z nich marmeládu nebo jimi rozzáříte třeba muffiny.

Čočkové muffiny s karamelem

Novoroční mlsání: čočka nemusí byt jen na kyselo, existují i sladké recepty

Na Nový rok byste podle tradice měli jíst čočku, aby se vás držely peníze. Tuto zdravou luštěninu můžete v jídlech využít i rafinovaněji než uvařit ji na kyselo. V kuchyni můžete pracovat třeba s moukou z červené čočky nebo do slaných muffinů zapéct čočku černou. V dnešních receptech upotřebíte i ztvrdlé vánoční cukroví.

Jablečný štrůdl

Jablka v kuchyni: Lze je využít na sladké pečení, ale i do salátů

Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je využít v kuchyni? Ideálně na sladké pečení, ale i na salát.  Vyzkoušejte naše recepty na lívance, štrůdl, muffiny či mrkvový salát s jablky a křenem. Určitě si pochutnáte.

Ovocné muffiny z ovesných vloček.

Tip na školní svačinku: Zkuste ovocné muffiny z ovesných vloček

Přinášíme vám tip na skvělou školní svačinku. Ovesné vločky má ve spíži snad každá z vás, když ne ovesné, tak pohankové. Právě vločky tvoří jednu ze základních surovin našeho receptu na jednoduché muffiny s ovocem. Příprava zabere pět minut a skvělé je, že neušpiníte ani moc nádobí.

Ovocné muffiny z ovesných vloček.

Zkuste ovocné muffiny z ovesných vloček. Tip na první školní svačinku

Maminky, do začátku nového školního roku zbývá jeden den. Přinášíme vám tip na skvělou školní svačinku, která určitě zpříjemní první školní den každého dítka.Ovesné vločky má ve spíži snad každá z vás, když ne ovesné, tak pohankové. Právě vločky tvoří jednu ze základních surovin našeho receptu na jednoduché muffiny s ovocem. Příprava zabere pět minut a skvělé je, že neušpiníte ani moc nádobí.

Ovocné muffiny z ovesných vloček.

Tip na první školní svačinku: Zkuste ovocné muffiny z ovesných vloček

Maminky, do začátku nového školního roku zbývá jeden den. Přinášíme vám tip na skvělou školní svačinku, která určitě zpříjemní první školní den každého dítka.Ovesné vločky má ve spíži snad každá z vás, když ne ovesné, tak pohankové. Právě vločky tvoří jednu ze základních surovin našeho receptu na jednoduché muffiny s ovocem. Příprava zabere pět minut a skvělé je, že neušpiníte ani moc nádobí.

Ovocné muffiny z ovesných vloček.

Tip na první školní svačinku: Zkuste ovocné muffiny z ovesných vloček

Maminky, do začátku nového školního roku zbývá pár dnů. Přinášíme vám tip na skvělou školní svačinku, která určitě zpříjemní první školní den každého dítka.Ovesné vločky má ve spíži snad každá z vás, když ne ovesné, tak pohankové. Právě vločky tvoří jednu ze základních surovin našeho receptu na jednoduché muffiny s ovocem. Příprava zabere pět minut a skvělé je, že neušpiníte ani moc nádobí.

Škola ve Městě Albrechticích uspořádala akci Oslaďme Adélce život, která upozornila na vzácné onemocnění „slaných dětí“. Benefiční pečení muffinů podpořila cukrářská celebrita Mirka van Gils Slavíková.

PODÍVEJTE SE: Sto tisíc pro Adélku díky muffinům a dobrým lidem

Základní škola Město Albrechtice přišla s nápadem pozvat nejlepší českou cukrářku Mirku van Gils Slavíkovou, aby ukázala dětem, jak se pečou obzvlášť roztomilé muffiny. Název dobročinné organizace DAK vznikl jako zkratka křestních jmen Doroty Grossové, Adély Hazuchové a Kláry Sedláčkové. Tyto tři dámy přišly s nápadem, že peníze z prodaných muffinů pomohou pětileté Adélce Brdičkové z Krasova, která trpí vzácnou nemocí „slaných dětí“, neboli cystickou fibrózou.

Z pečení muffinů v Domě dětí a mládeže v Benešově.

OBRAZEM: Dívky kuchtily sladké muffiny a navlékaly korálky

Benešov - Až ke vstupním dveřím se linula vůně muffinů pečících se v troubě v Domě dětí a mládeže Benešov ve středu 15. května. Děti využily čekání na první várku navlékáním korálků ve vedlejší klubovně. Po vyndání z trouby se pustily do druhé a třetí dávky. Malí kuchtíci se v kuchyňce střídali, krájeli jahody a banány, mísili těsto, na řadu přišly kakaové muffiny. Nejsladší byla konečná část májového pečení, a to mlsání.

Borůvkové muffiny

Tip na dezert

Vyzkoušejte naše borůvkové muffiny, jsou vynikající!

Lucie Hadašová s dcerkou

Lucie Hadašová: Schwarzwald je můj věčný favorit

Modelku a maminku dvou holčiček, Lucii Hadašovou (31), byste na milovnici sladkého asi netipovali. Lucie je ale důkazem, že mlsání a skvělá postava mohou jít ruku v ruce – stačí se držet hesla „všeho s mírou“. Upečte si podle Lucie její oblíbené moučníky nebo zjistěte, proč je tak snadné stát se „biomatkou“.  

Vůně specialit z medvědího česneku přilákala na Zelný trh v pátek po jedenácté hodině dopoledne desítky lidí. Lidé mohou nejenom ochutnat hotová jídla ze čtyř stánků, ale také koupit si pesto z medvědího česneku a také svazky oblíbené jarní potraviny.

Muffiny nebo lívance. Medvědí česnek přilákal na Zelný trh milovníky jídla

Brno - Vůně specialit z medvědího česneku přilákala na Zelný trh v pátek 15. dubna po jedenácté hodině dopoledne desítky lidí. Organizátoři připravili akci i další den do tří odpoledne. Lidé mohou nejenom ochutnat hotová jídla ze čtyř stánků, ale také koupit si pesto z medvědího česneku a také svazky oblíbené jarní potraviny.

Velikonoční výstava v Ostružně.

Velikonoční výstavu v Ostružně ovládly muffiny

Ostružno – Na osmdesát návštěvníků se přišlo podívat na velikonoční výstavu do Ostružna. Stoly se prohýbaly pod různými dobrotami. Mohli jsme ochutnat jarní pomazánky, velikonoční nádivky, koláče a mazance, domácí vaječný likér a kopřivový čaj. Celou výstavu ovládly sladké a slané muffiny různých velikostí a barev.

Ilustrační foto.

V netradiční pekárně si pochutnají psi a občas i jejich majitelé

Olomouc - Sušenky z jitrnicového prejtu, švestkové jednohubky, tuňákové keksy, ale i muffiny s ovocnou náplní má ve své nabídce netradiční pekárna v Olomouci, která se jako první v širokém okolí specializuje na psy. Pekárna nemá o čtyřnohé klienty nouzi a sortiment pekařských výrobků pro mlsné psí jazýčky postupně obměňuje. Na pečených pamlscích si občas pochutnají i zvědaví majitelé psů.

Patronkou Domova svaté rodiny na Petřinách je herečka a dabérka Kamila Špráchalová, která je známá kladným vztahem k bio stylu a zdravé životosprávě. Kavárnu proto podporuje tím, že peče zdravé pochoutky jako například čokoládové muffiny z bio produktů.

Herečka Kamila Špráchalová peče zdravé muffiny i vánoční cukroví

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Domov svaté Rodiny funguje na pražských Petřinách od roku 1991. Sestra Akvinela Ludmila Loskotová z Kongregace školských sester de Notre Dame tehdy vybudovala vůbec první charitní domov v Praze s celoroční péčí o děti s mentálním a kombinovaným postižením.

Světem pečení vládnou silikonoví pomocníci

Světem pečení vládnou silikonoví pomocníci

Silikon je moderní materiál, který pomalu, ale jistě dobývá české domácnosti. Není se čemu divit. Se silikonovými pomocníky do kuchyně je pečení i vaření jedna radost. Vynikají totiž vlastnostmi, které vám práci v kuchyni usnadní, jsou lehké, snadno udržovatelné a při správném zacházení odolné vůči opotřebení.

Bublavská škrabka.

Bublavskou škrabku ovládly luxusní muffiny

Bublava - Bramborové muffiny v županu plněné krůtími játry ovládly v sobotu v Bublavě na Sokolovsku letošní ročník kulinářské soutěže Bublavská škrabka. Prvenství z loňska obhájila Andrea Jirsíková, která při vyhlášení výsledků neskrývala radost.