Kreativ

ŠTÍTEK: Hanspaulská liga

Při absenci tradičního gólmana se do branky Kralup postavil Marek Mojžíš. Zkušený borec působil mimo jiné i v Hořovicích.

Kralupy s gólmanským záskokem odčinily porážku, soupeř spílal rozhodčím

„Doma“ ztracené body okamžitě nahradili venku. Fotbalisté kralupského FK 1901 ve Velké Dobré otočili zápas a vyhráli 2:1. Vítězný start si v brance hostů odbyl zkušený záskok Marek Mojžíš. Oba góly vítězů vstřelil minule absentující Stanislav Mařík. Domácí za některé výroky spílali rozhodčímu, za což posbírali dvě červené karty.

Jak vypadal kdysi dávno zápas Hanspaulky? Tento snímek pochází z roku 2005 a utkání AC Rezeda vs. Eskadra smrti. Pro zajímavost: prvně jmenovaný tým už nefunguje, ale Eskadra hraje dodnes

Fenomén jménem Hanspaulka. Rekordy, bizarní tresty i Koller v akci

Praha se může chlubit obrovským fotbalovým unikátem. Zapomeňte na Spartu nebo Slavii. Řeč je v tuhle chvíli o Hanspaulce. Nikde na světě není na tak malé ploše tolik organizovaných hráčů. Potkávají se hvězdy, někdejší profesionálové i naprosto neznámí borci. 

Radomil Noll vládne okresnímu fotbalu už osm let. V nadcházejících volbách už ale na post předsedy nekandiduje

Noll jako šéf okresního svazu končí. Rozhodl se před rokem

/ROZHOVOR/ Ve funkci předsedy Okresního fotbalového svazu v Nymburce strávil osm let. V následujících volbách ale kandidovat nebude. Radomil Noll se rozhodl pouze pro kandidaturu ve Výkonném výboru. „Nechci odejít z Okresního fotbalového svazu úplně po tom, jak vše funguje a chtěl bych, aby to tak pokrčovalo,“ říká v rozhovoru Noll.

Šampiony malého fotbalu se stali Skunkové.

Šampiony malého fotbalu se stali Skunkové a míří do finále

Sobotní finále olomouckého poháru v malém fotbale ovládl tým FC Skunk. Po nečekaně hladkém vítězství 9:1 nad Kafkami míří šampion do celostátního finále v Kolíně, kde se 11. července utká s vítězi z dalších regionů. Třetí místo obsadilo mužstvo Sokola Pohořany.  

HANSPAULSKÁ LIGA. Fenomén pražského sportu.

Stojí i tuzemský fenomén malého fotbalu

Na neurčito se kromě velkého fotbalu zastavil také ten malý. Fenomén jménem Hanspaulská liga, za kterou do hlavního města dojíždí i početná skupina Středočechů, měla jarní sezonu odehrát od 16. března do 26. června.

Ilustrační foto.

Šumava open se již rychle blíží

Svatá Maří – Rok se sešel s rokem a na hřišti ve Svaté Maří na Prachaticku se v sobotu 6. července odehraje jeden z turnajů JS AGENCY Select Tour 2019 v malé kopané pod názvem Šumava open.

Pavel Čapek (ve žlutém), záložník a občas útočník Benešova vstřelil, ač občas zraněný, pět gólů z třinácti týmu a byl nejlepším střelcem mužstva.

Chyběl nám rozdílový hráč v útočné fázi, říká Veselý

Benešov /ROZHOVOR/ – Fotbalisté Benešova okopírovali bodově loňský podzim (18) v České fotbalové lize, jsou na šestnácté pozici, a tak budou na jaře hrát opět o záchranu. „Očekával jsem víc, ale sešlo se najednou více faktorů, které stály proti nám,“ smutní trenér Roman Veselý, který převzal Benešov v letní přípravě.

Pražský mistr světa v malém fotbale, František Hakl, odhlavičkovává míč před dotírajícím Ezequielem Rosendem z Mostu.

Zimní přestávku Superligy stráví Most na třetím místě

Most - Most přivítal tuto neděli od 13:00 na svém domácím hřišti v rámci posledního podzimního zápasu Superligy malého fotbalu Prahu a právě toto střetnutí rozhodlo o tom, že Most stráví zimní přestávku soutěže na třetím místě. Vývoj v tabulce sice nahrával možnosti, strávit toto období v čele superligového pelotonu, ale to by musel Most Prahu porazit. To Most nedokázal ani v jednom z dosavadních čtyř vzájemných superligových střetnutí a bohužel tato nelichotivá statistika platí i po tomto pátém pokusu.

Most (v zeleném) přivítá doma lídra z Prahy.

Hit v Superlize malé kopané: Mostečané budou doma hrát o první místo

Most - Šest dnů po výhře na půdě silných Pardubic čeká Most v Superlize malého fotbalu další obrovská výzva. Severočeši, kteří právě touto výhrou poskočili na průběžné druhé místo, přivítají v neděli ve 14:00 na svém domácím hřišti 11. ZŠ aktuálně vedoucí Prahu a mostečtí příznivci malého fotbalu tak budou moci vidět na vlastní oči přímý střet o čelo tabulky.

Reprezentace hráčů do 21 let

Po Karlově mostu přišel Karel Gott a překvapivá superstar z Jihlavy

Praha - Procházka po Karlově mostě, trénink na normálním trávníku místo umělého a zpívání Karla Gotta. Bohatý první kompletní společný den na kempu před mistrovstvím Evropy do 21 let, které od pátku do neděle hostí pražský areál Slavoje Vyšehrad, zažili hráči domácí reprezentace.

Stříbrná mostecká parta.

Stříbrný Most v řeči čísel: Nejúdernější ofenziva a druhá nejlepší obrana

Most - Je to již téměř deset měsíců, co Most vstoupil domácím utkáním proti Příbrami do premiérového ročníku celostátní soutěže malého fotbalu – DRFG Superligy malého fotbalu. Přestože v tomto zápase dokázal zvítězit 9:4, našlo by se tehdy jen pár optimistů, kteří by dokázali odhadnout, jak skvělá sezóna se právě rozbíhá a na jak výjimečný úspěch Most nakonec dosáhne.

Velkou zbraní Mostu je brankář Ondřej Bíro.

Zápas roku se blíží! Most si jede do Prahy pro titul

Most - Souboj bájných Davida s Goliášem. To bude nejvíce připomínat blížící se zápas mezi výběry Mostu a Prahy v rámci dvanáctého kola DRFG Superligy malého fotbalu. Zatímco výběr Prahy reprezentuje až 15 000 registrovaných hráčů rozdělených do několika soutěží Hanspaulské ligy, výběr Mostu je sestavován z deseti týmů DRFG Mostecké ligy, které mají na soupiskách všeho všudy 217 hráčů. A přece to bude Most, kdo 18.5.2016 v 16:40 půjde do tohoto utkání v pozici toho, kdo je v tabulce výš.

Celostátní liga malé kopané startuje o víkendu.

Chceme vyhrát titul, vyhlašují shodně trenéři Mostu a Prahy v celostátní lize

Most, Praha – Oba svazy měly před startem celostátní soutěže velké ambice. Ale málokdo čekal, že podzimem projdou tak hladce a tak podobně. Před jarním pokračováním DRFG Superligy malého fotbalu, které startuje v neděli, mají první Praha a druhý Most shodně šestnáct bodů. Trenéři obou výběrů, mostecký Vojtěch Benda a pražský David Pecka, se za nic neschovávají a vyhlašují hon na titul premiérového šampiona DRFG Superligy malého fotbalu.

Zasedání grémia.

Liga malého fotbalu se blíží. Začne za tři týdny soubojem Brna a Prahy

Brno – Naposledy se sešli zástupci oblastních svazů Asociace České republiky malého fotbalu u stolu. Příště už se jejich výběry setkají na hřišti. Zasedání grémia v Brně udělalo oficiální tečku za přípravami premiérového ročníku Ligy malého fotbalu. Za tři týdny už se rozhoří souboje na hřišti. „Vše je připravené, ladíme už jen poslední detaily. Na zasedání jsme řešili hlavně technické záležitosti, co a kdy dostanou svazy od partnerů a podobně," líčí předseda Řídící komise Ligy malého fotbalu Petr Brejla.

Chance futsal liga: Benago Zruč n. S. - SAT-AN Kladno 6:1.

Střelec Tomáš Fitzel se považuje za nahrávače

Kladno – Není to tak dlouho, co futsalisté Kladna pomalu vyhlíželi soupeře pro play-off nejvyšší soutěže. Po čtyřech porážkách ale mají zcela odlišné starosti a musí si hlídat, aby na ně nezbylo některé z dvou sestupových míst.

Generální manažer Luděk Zelenka a kapitán Vít Turtenwald (zleva) v české kabině po výhře 2:0 s Anglií.

Zelenka: I když kluci zvolní na dvacet procent, je to strašně rychlé

Herceg Novi /ROZHOVOR/ - Nejznámější osobnost české výpravy na mistrovství Evropy v malé kopané stojí v roli generálního manažera. Bývalý fotbalový útočník Luděk Zelenka odehrál v nejvyšší české soutěži 341 zápasů a dal 92 branek, největší část z nich v dresu brněnské Zbrojovky.

Generální manažer Luděk Zelenka a kapitán Vít Turtenwald (zleva) v české kabině po výhře 2:0 s Anglií.

Zelenka: I když kluci zvolní na dvacet procent, je to strašně rychlé

Herceg Novi, Brno /ROZHOVOR/ – Nejznámější osobnost české výpravy na mistrovství Evropy v malé kopané stojí v roli generálního manažera. Bývalý fotbalový útočník Luděk Zelenka odehrál v nejvyšší české soutěži 341 zápasů a dal 92 branek, největší část z nich v dresu brněnské Zbrojovky. Na evropský šampionát do Černé Hory přivezl národní tým potřetí jako generální manažer. „Před dvěma lety mě oslovil přímo prezident asociace malého fotbalu Filip Juda a rozhodování bylo strašně jednoduché, hned jsem do toho šel," líčí jedenačtyřicetiletý Zelenka, který pracuje jako televizní spolukomentátor fotbalových přenosů.

Výběr hráčů malé kopané z Blanenska dohrál na Zelencupu v osmifinále.

Zelencup: Blansko vyřadila penalta

Český Dub, Blanensko - Ruka, penalta a gól. Tři minuty do konce zápasu a téměř jistý konec postupových nadějí. Výběr Malé kopané Blansko vypadl na Zelencupu v osmifinále s výběrem pražské Hanspaulské ligy. Ten nakonec celý turnaj v Českém Dubu vyhrál.

FOTBAL - ilustrační foto.

Kamarádi z Dobříně skončili na čtvrtém místě

Dolní Beřkovice - Bylo přelidněno. Fotbalisty a jejich doprovody. Tak lze charakterizovat 14. ročník populárního fotbalového turnaje Tsunami Cup 2013 (dále je TC), jehož pořadatelem je Sokol Dolní Beřkovice.

Tsunami Cup 2010

Na vrchol Tsunami díky penaltám

Dolní Beřkovice /VIDEO, FOTO/ – Dvakrát už byli ve finále a pokaždé odešli poraženi. Až na třetí pokus se fotbalistům z Dolních Beřkovic podařilo ovládnout turnaj v malé kopané Tsunami Cup, pořádaný o víkendu na jejich hřišti.

OTEC JE DRUHÝ, SYN TŘETÍ. Michal a Marek Řeháčkovi převzali od Deníku ocenění ze přední umístění v pražské Fortuna lize.

FORTUNA LIGA: Otec a syn Řeháčkovi na stupních vítězů

Praha - Ocenění za druhé a třetí místo v jarní části pražské Fortuna ligy, kde soutěžící tipují během mistrovské sezony každý týden výsledky deseti fotbalových zápasů od II. ligy až do III. tříd, převzali ve středu v redakci od zástupců Deníku otec a syn Řeháčkovi z Jesenice u Prahy.

Tým Nulová šance ve svých nových dresech, jejichž barvu si fotbalisti sami vybrali.

Nulová šance nedala soupeřům šanci

Praha.Nusle -Ne, to není nesmysl či protimluv. Titulek je v pořádku. Řeč je totiž o tým Hanspaulské ligy malé kopané s názvem Nulová šance, který se stal vítězem internetovésoutěže Pražského deníku o nejvtipnější název. A to přitom v Hanspaulské, Veteránské a Superveteránské lize nastupuje pravidelně v celkem 77 skupinách 920 mužstev.

DŮVODY K RADOSTI? Těch v této sezóně Smutní potapěči opravdu moc nemají.

Potapěči se namočili a smutní

Praha - Na podzim Smutný potapěči suverénně opanovali 1. ligu bez ztráty bodu. Letos jim reálně hrozí i pád. Deník pokračuje dalším dílem čtení z prostředí nejvyšší soutěže oblíbené Hanspaulské ligy.

POZOR, ZAČÍNÁ HANSPAULKA. Už po třiasedmdesáté.

Hanspaulku čekají změny

Praha -Masivní pražský fenomén, Hanspaulská liga, v pondělí rozjíždí svou další sezonu. Už sedmdesátou třetí. Oproti letům předcházejícím, kdy se změny neděly, jich však letos nastane hned několik.

Nadšenci fotbalu se mohou těšit na hanspaulskou sezonu a 60 připravených hřišť.

Obujte kopačky, nadešla doba hanspaulská

PRAHA - Kámoši, pivko, fotbálek. Fenomény, které po desetiletí přitahují Pražany na plácky k měření sil v Hanspaulské lize. Celkem šedesát hřišť je připraveno na výkop její nové sezony. V pořadí čtyřiasedmdesáté.

Lazio bylo na Pivní turnaj pozváno až dodatečně, nakonec si ale došlo až pro první místo.

Lazio vyhrálo Pivní turnaj

MALÁ HRAŠTICE -Třetí ročník Pivního turnaje v malé kopané vyhrál nováček turnaje příbramské Lazio.

Ilustrační foto

Začátky Hanspaulky, to byla krásná léta

PRAHA - Pražský Deník přináší další díl seriálu z prostředí Hanspaulské ligy. Tentokrát se se zakladatelem malého fotbalu Jiřím Sedláčkem ohlédneme do minulosti, na vývoj hřišť.

Ilustrační foto

PSMF: Firma s deseti tisíci zákazníky

PRAHA– Pražský svaz malého fotbalu sdružuje tisíce hráčů Hanspaulky, futsalu, veteránské a superveteránské ligy. Pyšní se více členy, než mnoho českých svazů zřizovaných ČSTV. Jen samotnou Hanspaulskou ligu provozuje příležitostně na devět a půl tisíc hráčů.

Modří Yakura pruhovaní Ivánkovy děti

Hanspaulka začne 70. půlsezonu

PRAHA– Amatérští milovníci kulatého nesmyslu, dočkali jste se! Po dlouhých pěti měsících nicnedělání se opět rozjíždí kolos jménem Hanspaulská liga, navíc s nádechem jubilea. Jarní půlsezona uzavře totiž těch 70 předešlých.