Kreativ

ŠTÍTEK: Nivea

Výzkumná laboratoř firmy Nivea, 1914

Slavný krém s českými kořeny. Vynález podnikatele z Opavice používá celý svět

Krémem Nivea se dnes mažou lidé po celém světě. Víte, jak Nivea souvisí s Opavicí u Města Albrechtic? Německé jméno obce totiž zní Tropplowitz. A stejně se jmenoval vynálezce slavného krému Oskar Troplowitz. Zatímco dnešním obyvatelům jméno farmaceuta a podnikatele už nic neříká, v polské Vratislavi byla v srpnu zahájena výstava Troplowitz a Nivea.

Ilustrační foto.

Se zloději bojoval zejména supermarket Billa

Kolín - Minulý týden byl pro Městskou policii v Kolíně opět velmi akční. V supermarketu Billa zasahovali hned čtyřikrát. První povolání strážníků do Billy na náměstí Republiky v Kolíně přišlo v pondělí 19. listopadu ve 14 hodin. Zaměstnanci zadrželi muže z Jihlavy. Ten se snažil v bundě pronést za pokladní zónu krém od značky Nivea za cenu 165 korun. K činu se přiznal a zboží bylo navráceno.

Ilustrační fotografie.

Češi voní za 600 korun měsíčně

Praha - Češi průměrně za kosmetiku a parfémy utratí 600 korun měsíčně. Většinou nakupují v kamenných drogeriích. Kosmetické výrobky a vůně pravidelně nakupuje 69 procent lidí - devět z deseti žen a téměř polovina mužů. Vyplývá to ze studie společnosti GfK Czech.

Ilustrační foto.

Výrobce kosmetiky Nivea loni v ČR snížil zisk i tržby

Praha - Výrobce kosmetiky Nivea, německá společnost Beiersdorf, loni v České republice snížila zisk o 15 procent na 101,6 milionu korun. Tržby firmě klesly o osm procent na 917 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Ilustrační foto

Češi věří manželství a nedůvěřují vládě

Praha – Kosmetika značky Nivea, mobilní telefony Nokia a platební karta Visa zůstávají stejně jako loni nejdůvěryhodnějšími značkami Evropanů. Preferují je i Češi, pro něž je nejdůvěryhodnější institucí manželství a nejméně důvěryhodná vláda a právní systém.

V tomto období je důležité nepodceňovat rizika spojená s pobytem na slunci. Osvědčenými prostředky jsou zejména pokrývky hlavy, opalovací krémy a sluneční brýle. Dbát je potřeba také na dostatečný přísun tekutin.

Horko přináší mnoha lidem zdravotní potíže

Jindřichohradecko – „Asi jsem to s tím sluníčkem přehnal. Byl jsem venku v práci a potom u vody, a když jsem odpoledne přišel domů, příšerně mě rozbolela hlava. Bylo mi hned jasné, že je to úpal. Zvracel jsem do půl třetí v noci, až pak se mi udělalo líp,“ svěřil se se svou zkušeností v pátek Karel Dvořák.

Kosmetika. Ilustrační snímek.

Reklamy lžou, omlazující krémy nefungují

Promazáváte si každý večer ruce drahými krémy, protože věříte, že zmírníte známky stáří? Utrácíte za ně horentní sumy, protože doufáte, že vám pokožku vyhladí? Zklameme vás! Testy prokázaly, že reklamy jsou lživé a vaše peněženka tak přichází zbytečně o peníze.

Češi jezdí do Žitavy, vzdálené od Liberce 25 a Varnsdorfu  jen 11 kilometrů za levnými nákupy.

Na drogerii v Německu ušetříte stovky korun

Liberec, Žitava - Až několik stovek korun můžete ušetřit na pracích prášcích, avivážích, ale i sprchových gelech nebo krémech. Pokud se ovšem na nákup vydáte od Liberce směrem na západ, do německé Žitavy.

Ilustrační foto.

Na drogerii v Německu ušetříte stovky korun

Liberec, Žitava - Až několik stovek korun můžete ušetřit na pracích prášcích, avivážích, ale i sprchových gelech nebo krémech. Pokud se ovšem na nákup vydáte od Liberce směrem na západ, do německé Žitavy.