Kreativ

ŠTÍTEK: Oliver Cromwell

Saskia Burešová vydává knihu Kalendárium mého života.

Saskia Burešová: Kalendárium je univerzita mého života

Brno /ROZHOVOR/ - Když ještě hlasatelé a hlasatelky promlouvali z televizních obrazovek k divákům, jako by se stávali součástí každého z domovů. Před osmi lety však vedení České televize jejich profesi zrušilo a ti, kteří patřili k nejobdivovanějším, tak zůstávají zapomenuti. Ne však Saskia Burešová, hlasatelka a moderátorka, která v České (Československé) televizi působí od roku 1967. Saskia Burešová vydala v brněnském nakladatelství Jota knihu, v níž odkrývá zajímavosti ze své profese i svého soukromí.

Ilustrační foto

Dramaturgie pardubického divadla sází na komedie a muzikály

PARDUBICE - Východočeské divadlo v Pardubicích sestavuje dramaturgický plán pro co nejširší publikum. Návštěvnost i díky tomu rok od roku roste a pardubická scéna zastiňuje co do počtu diváků mnohá divadla ve větších městech. Nejoblíbenější jsou u diváků veselohry a hudební představení, i když někdy může zaznamenat úspěch i jiný žánr, řekl ředitel divadla Petr Dohnal.

Ilustrační obrázek

Svátek mají Jindřišky

HRADEC KRÁLOVÉ - Jindřiška je ženským protějškem Jindřicha, ten je původem jméno německé a znělo Heimerich, t. j. „vládce domu“.