Kreativ

ŠTÍTEK: Al Pacino

Al Pacino, americká filmová legenda

Malý velký herec Al Pacino se dožívá neuvěřitelné sedmdesátky

Washington/Praha - Již na samém začátku své filmové kariéry se americký herec Al Pacino dostal k roli, na kterou jiní čekají marně celý život. Jeho zlověstný Michael Corleone z mafiánské ságy Kmotr je postavou, která by sama o sobě stačila na uvedení Pacina do síně slávy. Ve skutečnosti má ale tento postavou malý herec a milovník Williama Shakespeara, který v neděli 25. dubna oslavuje 70. narozeniny, na svém kontě další řadu filmů, na jejichž kvalitách se vzácně shodují diváci i kritici.

Americký výrobce populární obuvi má potíže nejen s jejich údajnou nebezpečností v nemocničním provozu, ale především s padělky. Na ilustračním snímku je zásilka zadržená letos v Chebu.

Boty Crocs mizí z nemocnic, jsou nebezpečné

Vídeň – Módní hit léta, plastové sandály Crocs, zakazují nemocnice po celém světě. Barevné „gumové dřeváky“ se totiž třením nabíjejí a elektrický výboj může ohrozit srdcaře nebo poškozovat rentgenové snímky.

DOBRODRUH. Belgičana Stana Lauryssense přivedla touha po dobrodružství až do vězení.

Prodával jsem padělky Dalího

Praha - Svůj vlastní příběh popsal belgický novinář a prodejce padělaných obrazů Stan Lauryssens v knize nazvané Salvador Dalí. Právě Dalího falešná díla totiž Lauryssens prodával. Za to se sice dostal do vězení, ale kniha, která nyní vyšla i česky v nakladatelství Fragment, mu přinesla slávu a peníze.

Sydney Pollack

Odešel režisér a herec Sydney Pollack

Los Angeles - Držitel dvou Oscarů za filmovou romanci Vzpomínky na Afriku režisér Sydney Pollack zemřel v pondělí 26. května na rakovinu ve svém domě v Los Angeles. Bylo mu 73 let.

Herec Miroslav Šimůnek

Herec Šimůnek v palbě dotazů

Vše nasvědčovalo tomu, že rozhovor nebude. Oblíbený herec v noci poslal textovou zprávu, že má horečky a je mu špatně, ráno nebral telefon. Ale nakonec odpovídal – telefonem, přes hodinu.

KUPEC BENÁTSKÝ. Michael Radford do ústřední role židovského kupce Šajloka obsadil Al Pacina.

Al Pacino v roli kupce Šajloka

OPAVA - Jeho dramatická díla se v průběhu let nesčetněkrát stala předlohou nejenom pro filmová zpracování. Řeč je o anglickém spisovateli Williamovi Shakespearovi. Nejinak tomu bylo u koprodukčního snímku Kupec benátský (2004) režiséra Michaela Radforda, filmu, který bude uveden již dnes 15. listopadu v kině Mír.

Dannyho parťáci 3

Dannyho parťáky tentokrát obestřela melancholie

Recenze -Danny a jeho parťáci se potřetí vracejí do akce a není to z finanční zištnosti; ostatně většina má po předešlých akcích slušně vyděláno. Steven Soderbergh povolává hvězdný lupičský tým, aby lidstvu připomněl, že přátelství je cennější než všechny peníze světa.

Cannes: Herci z filmu Dannyho parťáci pózují novinářům

Dannyho Parťáci převezli Piráty z Karibiku

LOS ANGELES - Výsledky prvního víkendu po premiéře v Americe často rozhodnou, bude-li film úspěšný, nebo ne. V tomto ohledu může režisér Steven Soderbergh slavit. Třetí díl jeho inteligentní a hvězdně obsazené komedie se stal nejnavštěvovanějším filmem severoamerického víkendu, když vydělal 37 milionů dolarů.

Pardubické letní kino bude!

Pardubické letní kino nabídne desítky filmů

PARDUBICE - Pardubické letní kino Pernštejn bude v Tyršových sadech pořádat své projekce i o letošních prázdninách! „Jsme moc rádi, že tomuto rozhodnutí nezabránily ani protesty několika obyvatel sousední Labské ulice, kteří si stěžovali na hluk z reproduktorů,“ řekl na tiskové konferenci jeden z provozovatelů Pardubického letního kina Jan Motyčka.