Kreativ

ŠTÍTEK: Pražská správa nemovitostí

Pardubický obchodní dům Grand je zavřený. Dělníci tu pracují na nových obchodech, několika restauracích, kavárnách, nejmodernějších kinosálech nebo venkovních terasách. foto: Marhold

Sami v prázdném Grandu. Podívejte se, jak se mění ikonický pardubický obchoďák

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Pardubický obchodní dům Grand je od ledna zavřený, obsadili ho stavbaři, kteří mu mají dát nový vzhled. Dělníci tu pracují na nových obchodech, několika restauracích, kavárnách, nejmodernějších kinosálech nebo venkovních terasách. Rekonstrukce za zhruba 300 milionů korun má skončit na podzim příštího roku. Nahlédněte s Deníkem dovnitř rekonstruovaného obchodního domu. Fotogalerii najdete uvnitř článku.

Vizualizace parkovacího domu, který roste mezi obchodním domem Grand a Domem hudby.

Parkovací dům u Grandu nabídne místa veřejnosti i rezidentům. Navíc bude zelený

V Pardubicích má s problematickým parkováním pomoci výstavba parkovacích domů. Během několika let jich má v centru vyrůst hned několik. Aktuálně je nejvíce vidět stavba za pardubickým Grandem. Soukromý investor, Pražská správa nemovitostí (PSN), tam buduje 269 nových stání. Parkovací dům s neobvyklým vzhledem nabídne místa veřejnosti i rezidentům.

Pardubický Grand projde zásadní rekonstrukcí.

Pardubický Grand se na dva roky zavře. Oživit ho má restaurace a moderní obchody

/ANKETA, VIZUALIZACE, VIDEO/ Nové obchody, restaurace, kavárna, venkovní terasy nebo moderní kino. To slibuje majitel Grandu po jeho generální proměně. Obchodní dům se zavře už v lednu 2024, čeká ho rekonstrukce za zhruba 300 milionů korun. Investor ho chce znovu probudit k životu. Znovutevření stavbaři plánují na podzim roku 2025.

Zátěžové testy bývalého Stalinova pomníku na pražské Letné.

Stalinův pomník zvládl zátěž 3,5 tuny. „Skejťáci“ si však na statiky stěžovali

Na začátku týdne odborníci z Kloknerova ústavu při ČVUT ve spolupráci s firmou Inset dokončili zátěžové zkoušky podstavce bývalého pomníku sovětského diktátora Stalina na Letenské pláni. Okolí Pražského metronomu je relativně stabilní. Na oblíbeném místě u „Stalina“ tak definitivně zmizí omezení pro pěší i pro skateboardovou komunitu, magistrát chce navíc opravit kyvadlo. Podzemí zůstává uzavřené.

Některé budovy v centru Prahy pokrylo graffiti. Akce má upozornit na nedostatek legálních ploch pro street art. Většina z maleb zůstane dočasně.

Město hledá více ploch pro legální graffiti. Aby zmizely nevzhledné tagy

/VIDEO/ Tajná noční akce zabrala. Po akci developerské společnosti Pražská správa nemovitostí (PSN), kdy se na významných i méně významných budovách v metropoli objevilo přes noc graffiti, chce vedení hlavního města s PSN a městskými částmi zahájit debatu o možném rozšíření ploch pro legální graffiti.

Některé budovy v centru Prahy pokrylo graffiti. Akce má upozornit na nedostatek legálních ploch pro street art. Většina z maleb zůstane dočasně.

Prahu pokrylo graffiti. Akce upozorňuje na nedostatek legálních ploch

Pokud jste procházeli kolem Tančícího domu, Kotvy či Domu módy na Václavském náměstí, mohlo se vám zdát, že se budovy v centru Prahy staly terčem vandalům. Ale graffiti, které se v hlavním městě přes noc objevilo, má upozornit na nedostatek legálních ploch pro street art. Zhruba dvacítce streetartových umělců dala k dispozici přes 190 metrů čtverečních plochy svých domů společnost Pražská správa nemovitostí (PSN). Většina maleb je dočasná, trvalý zásah do podoby historických či památkově chráněných budov je totiž omezený.

Slavnostní otevření zrekonstruovaného obchodního domu Kotva proběhlo 4. listopadu v Praze.

Ministr kultury zrušil památkovou ochranu Kotvy. Praha nesouhlasí

Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) zrušil prohlášení obchodního domu Kotva za kulturní památku. Učinil tak proto, že během řízení, které o přidělení památkové ochrany rozhoduje, se změnil vlastník domu. Ministerstvo o změně neinformoval původní ani nový vlastník. Tím je společnost Pražská správa nemovitostí (PSN) miliardáře Václava Skaly. Podle dřívějších informací ministerstva začalo řízení týkající se Kotvy v září 2016, o prodeji Kotvy média informovala v únoru toho roku.

Ilustrační foto

Kotvu od irského Marklandu koupila společnost miliardáře Skaly

Praha – Pražský obchodní dům Kotva od irské skupiny Markland koupila společnost Pražská správa nemovitostí (PSN) miliardáře Václava Skaly. Prodej se uskutečnil pod dohledem irské státní konsolidační agentury NAMA, dnes to za aktéry transakce sdělil konzultant vnějších vztahů Kryštof Šabacký. Cenu nechtěli zveřejnit. Deník E15 už dříve psal o ceně přesahující 80 milionů eur (zhruba 2,2 miliardy Kč).

Ilustrační foto

Obchodní dům Kotva koupil za víc než dvě miliardy podnikatel Skala

Praha – Pražský obchodní dům Kotva v tendru irské konsolidační agentury NAMA koupila Pražská správa nemovitostí (PSN) miliardáře Václava Skaly. Cena přesáhla 80 milionů eur (zhruba 2,2 miliardy Kč). S odvoláním na informované zdroje to dnes napsal deník E15.

Ilustrační foto

Central Group postaví vedle O2 areny 200 bytů a komerční prostory

Praha – Developerská společnost Central Group koupila od Pražské správy nemovitostí (PSN) pozemek vedle O2 areny a nákupního centra Galerie Harfa na pomezí pražské Libně a Vysočan. Postaví na něm 200 bytů a komerční prostory, informoval developer. Cenu transakce firmy nezveřejnily. Pro Central Group jde letos už o šestou akvizici, dříve firma uvedla, že na ně má připravenu jednu miliardu korun.

Novákovy garáže v Hradci Králové.

Přestavba Novákových garáží: Najde nový obchoďák využití?

Hradec Králové – Přestavba funkcionalistických Novákových garáží je na jedné straně vítaná, na druhé budí rozpaky. Součástí rekonstrukce je totiž také nákupní galerie, která v rozsáhlých prostorách vznikne. Nebude v Hradci Králové „přeobchodováno"?

Hradecký deník - tady nás najdete.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Pasáž na třídě Míru v Pardubicích

Akce Pasáž se odkládá

Pardubice - Zastupitelé Pardubic měli včera rozhodnout o prodeji významné zchátralé památky. Dali si však ještě dva měsíce na rozmyšlenou.

Pasáž na třídě Míru v Pardubicích

Primátor: Nabídka je nízká

Pardubice - S novináři se ve čtvrtek opět sešel první muž města. Na „snídani s primátorem“ převážná většina otázek směřovala na připravovaný prodej památkově chráněné Pasáže v centru města.

ZASTAVIL SE ČAS. Kyvadlo zradila převodovka. Buď byl na vině mráz, nebo unijní výzdoba.

Stroj času na Letné se zastavil

Letná - Kyvadlo po týdnu v nové, unijnípodoběna necelý den znehybnělo kvůli poruše převodovky. Krájet čas začalo ve čtvrtek odpoledne.

Naprostá většina nájemníků v bytech Služeb dolů Kladno nesouhlasí s podmínkami, za nichž jsou jim byty nabízeny ke koupi. Podle nich jsou domy ve špatném technickém stavu, což v ceně není zohledněno. Mají strach, že pokud nekoupí, mohou skončit na ulici.

Nájemníci: Prodej šachetních bytů je lichva a vydírání!

KLADNO -Mají strach, že skončí na ulici. Nájemníci v bytech patřících společnosti Služby dolů, potažmo jejího vlastníka - Pražské správy nemovitostí. Byty jsou jim postupně nabízeny ke koupi, podle nich však vzhledem k jejich technickému stavu a stáří za přemrštěné ceny.

Ilustrační foto

Grand změnil majitele, chystají se zásadní změny?

PARDUBICE - Obchodní centrum Grand, které se nachází v centru Pardubic, přešlo nedávno pod nového majitele. Pražská správa nemovitostí ho prodala mezinárodní společnosti Immoeast s dceřinou společností Winnipegia Shelf s r.o. Proč Centrum Grand změnilo majitele a nakolik se majetkový přesun promítne do chodu obchodního centra, jsme se ptali zástupkyně společnosti Immoeast Birgit Gaulhofer.

VYZBROJENO transparenty se včera sešlo více než 200 nespokojených nájemníků před sídlem společnosti Služby dolů Kladno v Saskově ulici.

Demonstrany včera v Kladně rozehnala vodní děla z nebes

Kladno - Jednejte s námi! Byty koupíme, ale za nižší ceny! S těmito požadavky se včera odpoledne před sídlem Služeb dolů Kladno (SD) v Saskově ulici sešlo přes dvě stě nespokojených nájemníků z bytů uvedené společnosti. Protestní mítink ale neměl dlouhého trvání. Po několika minutách mu udělala přítrž silná bouřka. Chvíli poté, co se na kost promočení demonstranti rozešli, déšť ustal.