Pudinky, směsi na pečení i konzervaci ovoce už se v Kladně vyrábět nebudou. Po sedmadvaceti letech definitivně uzavře brány výrobního podniku německá společnost Dr. Oetker, která dlouhé roky sídlila v Kladně-Kročehlavech. O práci tak přijde celkem 114 zaměstnanců. Ve čtvrtek 16. ledna odpoledne to Kladenskému deníku oficiálně oznámilo vedení společnosti. Ukončení výroby proběhne postupně během letošního roku.
Jablka jsou výbornou náplní do buchet a koláčů. Podívejte se, jak udělat rychlý, jednoduchý, ale opravdu dobrý jablečný koláč, který nebude jen na mlsání, ale bude i přínosem pro váš jídelníček. Chytrým jablečným koláčem do těla přidáte i bílkoviny. Jeho součástí je totiž i lahodná tvarohovo-pudinková náplň.
Před týdnem bojovala v Římě s nejlepšími Evropankami a nakonec na čtyřstovce vyválčila skvělé čtvrté místo. Nyní si mladičká Lurdes Gloria Manuel užívá odpočinku a dopřává si zasloužených oslaviček. Na táborské obchodní akademii zároveň zvládá studijní povinnosti.
Není větší samozřejmost, než vzít sáček kypřícího prášku do pečiva a přisypat ho do směsi na těsto pro pečení koláčů či bábovky. Pekaři a cukráři to ale vždy neměli tak jednoduché. Tuto úžasnou ingredienci nejprve musel někdo objevit. Věděli jste se, že prášek do pečiva se zrodil v hlavě německého lékárníka. Ten se jmenoval Augustus Oekter.
Tvaroh je neodmyslitelnou součástí české kuchyně, a to zejména pro ty, kteří mají rádi sladké. Pochutnáváme si na něm v kynutých buchtách a koláčích, skvělý je v roládách, řezech i palačinkách. Milujeme jej v žemlovce, v tvarohových taštičkách i jako náplň do křehkých rohlíčků. Občas nás však tvaroh při pečení zaskočí tím, že je příliš řídký, špatně se s ním pracuje a tvarohová náplň vytéká. Jak zahustit tvaroh? A jaký je pro pečení nejlepší?
Když se řekne jablečná přesnídávka, hodně lidí si představí malé skleničky z obchodu obsahující výživu pro děti. Daleko jednodušší, než zkoumat v obchodě etiketu s údaji o složení, je však vyrobit si přesnídávku ze zdravých surovin doma. Jak se dělá jablečná přesnídávka? Příprava je rychlá a levná, výsledek zaručený a skvělé jablečné pyré ocení nejen děti, ale i dospělí.
Duhový dort hezky vypadá a skvěle chutná. I když jeho obarvení několika barvami si vyžádá trochu času i práce navíc, výsledek vám určitě zlepší náladu. Recept na duhový dort a další opulentní dobroty najdete v nové opravdu povedené knize s názvem Kreativ - 90 dortů.
Tři dny starý bochník chleba už našemu mlsnému jazýčku nepřipadá rozhodně atraktivní. Je fakt, že sice chléb už nechutná tak dobře jako čerstvě upečený, ale může ještě skvěle posloužit do mnoha různých receptů. Nechte se inspirovat a uvidíte, že váš tvrdý chleba už nikdy neskončí v popelnici.
Bez umytých oken by Velikonoce ve většině domácností neprošly. Skla se totiž po jarním úklidu musí blýskat. A stejně jako na barvení či vyfukování velikonočních vajíček, i na mytí oken má v podstatě každý svůj vlastní recept a trik. Jaké jsou ty nejběžnější? A které přinesou ty nejlepší výsledky? Připravili jsme si pro vás řadu srovnávacích tipů, jak nejlépe okna vycídit.
Skvělé herecké výkony, originální kostýmy, salvy smíchu do posledního místečka vyprodaného sálu a na závěr ovace vestoje. Taková byla sobotní premiéra komedie dell´arte Sluha dvou pánů v Divadle v Lidovém domě ve Vsetíně.
Lehká a zdravá snídaně, co nasytí a nastartuje váš den? To je tapiokový pudink s ovocem. Možná znáte ten z obchodů, kde vás malá sklenička vyjde poměrně draho. Vyzkoušet však můžete domácí verzi podle receptu z food stories blogu Lindy Pazderové, kdy si nandáte kolik chcete, a navíc vás vyjde opravdu levně.
Těžce pracující lidé a sportovci mají něco společného. Je to potřeba speciálně sestaveného jídelníčku. Mnohá povolání jsou na výdej energie dokonce mnohem náročnější než těžký trénink v posilovně.
Tuto lahodnou snídani si předchystáte už večer, stačí smíchat semínka s mlékem a dát do ledničky. Ráno tak ušeříte čas. Pudink pak stačí doplnit o ingredience, na které máte zrovna chuť.
Skořicové bábovičky plněné pudinkem od Markéty Chovancové jsou opravdová pochoutka. Jejich příprava není vůbec složitá, na minibábovky vám mohou posloužit i formy na klasické muffiny.
Máte chuť na vynikající moučník od foodblogerky Markéty Chovanové? Vyzkoušejte pudingoš - závin z kynutého těsta s kakaem. Příprava není složitá a výsledná pochoutka stojí za to.
Taky máte nejradši dezerty z jablek? Dnešní tip na takový recept od populární foodblogerky Markéty Chovancové je ultrarychlý a nepečený. Vyzkoušejte ho.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
Milujete vaření i pečení a vaše rodina ocení ovocné koláče? Hledáte nové chutě i netradiční suroviny? Nabízím vám recept na koláč, kde hraje hlavní roli rebarbora. Její sezona vrcholí v květnu a počátkem června.
V regálech obchodů se setkáváte se spoustou typů a druhů rýže, většinou však máte svého favorita a po něm běžně saháte. Ale pokud máte rádi například jen dlouhozrnnou rýži, je škoda, když nevyzkoušíte, jak chutná takové krémové rizoto z rýže Arborio nebo neochutnáte lepkavou Sushi rýži, do níž je zabalený šťavnatý plátek čerstvé syrové ryby.
Svitavy – Kalendářní rok 2018 zakončili svitavští florbalisté svátečním duelem na domácí půdě. Před více než dvěma stovkami fanoušků v hale Na Střelnici vyzvali aktuálně třetí celek východní skupiny národní ligy z Kopřivnice.
Duchcov - Úspěch můžou slavit v Duchcově. Až do celostátního finále dětské kulinární soutěže Finále Zdravé 5 se totiž dostal jako jediný z Ústeckého kraje tým z tamějšího dětského domova, a to díky přípravě chia pudingu s ovocem.